× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη σύσκεψη πολιτικής προστασίας

«Σκοπός η εξέταση των αναγκών και ελλείψεων» τόνισε ο Κώστας Μουτζούρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2021

Εκτάκτως με τηλεδιάσκεψη σύσκεψη πολιτικής προστασίας

Έκτακτη Σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τετάρτη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και εμπλεκόμενων στην Πολιτική  Προστασία φορέων και Υπηρεσιακών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, τόνισε ότι: «για τη σύσκεψη είναι ενήμερη η Κεντρική Διοίκηση και έχει σκοπό την  λεπτομερή εξέταση των αναγκών και ελλείψεων στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας κάθε εμπλεκόμενης Υπηρεσίας,  τόσον όσο αφορά στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση πιθανού συμβάντος αν προκύψει, σύμφωνα με το προβλεπόμενο σχέδιο».  Αναφέρθηκε επίσης στο νέο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας που δημιουργεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και πρόκειται το επόμενο διάστημα  να τεθεί σε λειτουργία.

Στη διάρκεια της εποικοδομητικής  Σύσκεψης  έγινε λεπτομερής αναφορά στα Μέσα και το  Ανθρώπινο Δυναμικό που πλαισιώνουν το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που έχουν εκπονήσει και αποδεχθεί οι φορείς,  τόσο    σε επίπεδο Πρόληψης όσο και περίπτωση εκδήλωσης Συμβάντος.

Εξετάσθηκαν  πιθανές ανάγκες σύμφωνα με τις τελευταίες καταγραφές των καταστροφικών πυρκαγιών  του καλοκαιριού, αλλά και οι ανάγκες Διαχείρισης των Δασών, Θεσμικών παρεμβάσεων και θέματα συντήρησης  αντιπυρικών υποδομών και ύπαρξης ανάλογων χρηματοδοτικών εργαλείων.  Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη συχνών συσκέψεων με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την επίτευξη υψηλού επιπέδου ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στην  Πολιτική Προστασία Φορέων. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα