× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρόστιμο της πολεοδομίας στον αείμνηστο Γιάννη Μπαλπακάκη!

Όπως ενημέρωσε ο πρώην υπουργός, Δ. Βίτσας αφορά μια κατασκευή στο ΚΥΤ Μόριας και βαραίνει τη χήρα του!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2021

Πρόστιμο της πολεοδομίας στον αείμνηστο Γιάννη Μπαλπακάκη!
Δεξιά ο Γιάννης Μπαλπακάκης και αριστερά ο Δ. Βίτσας στη Μόρια

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Γιάννη Μπαλπακάκη που ακούραστα δούλεψε στη διοίκηση του ΚΥΤ Μόριας, βεβαιώθηκε πρόστιμο για μια κατασκευή στον καταυλισμό από την Πολεοδομία, το οποίο δεν βαραίνει το υπουργείο, αλλά τη χήρα του! Αυτό αποκάλυψε με επιστολή του ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, Αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα:

Επιτελική ανικανότητα ή αναλγησία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπαλπακάκης ήταν ένας άνθρωπος ταγμένος στην έννοια του καθήκοντος. Από τους πολυτιμότερους συνεργάτες μου ως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, διοίκησε το ΚΥΤ της Μόριας στις πιο κρίσιμες φάσεις της προσφυγικής κρίσης, ακούραστος και ακαταπόνητος, παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του. Έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020, τιμημένος. Φαίνεται, όμως, ότι τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και η αδιαφορία κάποιων είναι ισχυρότερα από την οφειλόμενη τιμή σε ανθρώπους που κυριολεκτικά αφιέρωσαν τη ζωή τους στο καθήκον. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το ότι ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, οι υπηρεσίες της Πολεοδομίας Λέσβου βεβαίωσαν πρόστιμο εις βάρος του σχετικά με μια κατασκευή στο ΚΥΤ της Μόριας και όχι σε κάποια προσωπική του ιδιοκτησία, το οποίο τελικά, περιέργως, βαραίνει τη χήρα του και όχι το Υπουργείο ή την EASO. Αυτό, μάλιστα, αφού οι ίδιες υπηρεσίες είχαν ήδη επιβάλει άλλο πρόστιμο εις βάρος του Γιάννη Μπαλπακάκη, όσο αυτός ήταν ακόμα στη ζωή το 2019. Πρόστιμο για το οποίο ο Μπαλπακάκης είχε κάνει προσφυγή, είχε δικαιωθεί, αλλά παρόλα αυτά αυτό τελικά παρακρατήθηκε, αντί να επιστραφεί στους κληρονόμους του. Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι ούτως ή άλλως το πρόστιμο αυτό επιβάλλεται παρανόμως, αφού αφορά μια κατασκευή του EASO έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, για την οποία ο ίδιος ο Μπαλπακάκης προσωπικά δεν είχε καμία ευθύνη, ούτε σχέση. Οι άνθρωποι που βεβαιώνουν αυτά τα πρόστιμα δεν έχουν, άραγε, τα μέσα να ενημερωθούν ότι ο Γιάννης Μπαλπακάκης δεν είναι πια στη ζωή; Το ξέρουμε ότι ιστορικά αυτό το κράτος δείχνει αχαριστία και αναλγησία στους ανθρώπους που υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια και προσήλωση -μάλιστα, σε περιπτώσεις όπως του Μπαλπακάκη χωρίς να έχουν καν τέτοια υποχρέωση λόγω θέσης. Όμως, τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε να προκαλούν μόνο ντροπή και θλίψη.

Δημήτρης Βίτσας,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης