× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης πάει Παναγιούδα ...»

Με αργούς ρυθμούς κ ξεκίνησε η μετακόμιση του σχολείου την Τετάρτη το πρωί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/8/2021

«Το Μουσικό σχολείο Μυτιλήνης  πάει Παναγιούδα ...»
Φωτο αρχείου από κινητοποίηση του Μουσικού Σχολείου
' χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί η μετακόμιση στο Μουσικό Σχολείο της Μυτιλήνης, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα ή εμπόδια όπως τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Διευθυντής του σχολείου Νίκος Ζαφειρίου ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και φρόντισε να ανοίξουν οι πόρτες και οι αίθουσες ώστε τα συνεργεία και οι εργάτες να μεταφέρουν έπιπλα και εξοπλισμό στο φορτηγό. Μιλώντας στο «Ν» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ως δημόσιος λειτουργός είναι υποχρεωμένος να πειθαρχήσει στις εντολές των ανωτέρων του και να διευκολύνει με κάθε τρόπο τη μετακόμιση του Μουσικού Σχολείου, το οποίο όπως επισημαίνει θα λειτουργήσει από τις 13 Σεπτεμβρίου στο κτίριο των Σχολών του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μετακόμιση ξεκίνησε σήμερα το πρωί και φρόντισα προσωπικά να μην υπάρξουν διαμαρτυρίες ή εμπόδια στη διαδικασία γιατί πλέον η κατάσταση θα ξέφευγε από τα όρια και θα προέκυπταν ποινικές ευθύνες οι οποίες θα βάρυναν εμένα προσωπικά. Στο χώρο είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα γονέων ωστόσο τους ζήτησα να μην δημιουργήσουν προβλήματα. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές και τα συνεργεία προχώρησαν στη μετακόμιση μία τάξης, θρανία, καρέκλες κ.λπ. Η διαδικασία της μετακόμισης θα είναι χρονοβόρα. Δεν μετακομίζεις ένα σχολείο από τη μια στιγμή στην άλλη, ιδιαίτερα αν υπάρχει εξοπλισμός εργαστηρίων φυσικής και χημείας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μουσικά όργανα. Πιστεύω ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έως ότου μεταφερθεί όλη η υποδομή και τα έπιπλα στο νέο χώρο.

Από εκεί και πέρα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν την 1η Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία για τους εκπαιδευτικούς, θα είναι όλα έτοιμα στη θέση τους για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες σε σχέση με τις τηλεφωνικές γραμμές, τα εργαστήρια και όλα όσα χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία ενός σχολικού συγκροτήματος με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως είναι το Μουσικό Σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα είναι στις 13 Σεπτεμβρίου που θα έρθουν οι μαθητές στο σχολείο να είναι όλα έτοιμα και να μην υπάρχουν προβλήματα», επισήμανε ο διευθυντής του Μουσικού Νίκος Ζαφειρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση πλέον για τη μετακόμιση του Μουσικού Σχολείου έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει, εκτός απροόπτου στις εγκαταστάσεις της Παναγιούδας.

Ο μόνος φορέας που επισήμως θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη είναι το Υπουργείο Παιδείας το οποίο φάνηκε από το έγγραφο που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα ότι δεν έχει ιδέα για τη μετακόμιση του σχολείου στο συγκρότημα της Παναγιούδας. Βέβαια για να υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει κάποιος φορέας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να πιέσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο για το Μουσικό σχολείο της Μυτιλήνης είναι η εξεύρεση μόνιμης λύσης για την εγκατάστασή του και η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές. Ο Δημοτική Αρχή μαζί με τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης του νησιού και τους συναρμόδιους φορείς, οφείλουν να κινηθούν συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση  ώστε να εξευρεθεί κατάλληλο οικόπεδο μέσα στον επόμενο χρόνο και να προχωρήσει η κατασκευή του σχολείου με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά

Αναφορά στους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στις σύγχρονες διεκδικήσεις για μισθούς και εργασία κάνει η ανακοίνωση του Συλλόγου
Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση

Καταδίωξη στη Μυτιλήνη μετά από άρνηση ελέγχου και επικίνδυνους ελιγμούς σε πεζόδρομο
Σύλληψη για επικίνδυνη οδήγηση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας μετά την καταγγελία
Σύλληψη για κλοπή στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Με αιχμή τα αιτήματα για αυξήσεις, υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Σαπφούς στις 10:30 το πρωί.
Κάλεσμα συνταξιούχων για μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση
ΥΓΕΙΑ

Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη

Μετά την ένοπλη επίθεση από ηλικιωμένο στον ΕΦΚΑ Κεραμικού και τον τραυματισμό υπαλλήλου
Πανελλαδική απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την Τετάρτη 29 Απρίλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας

Εκπαιδευτικές δράσεις STEM, πολιτιστικές εμπειρίες και διεθνής συνεργασία στο επίκεντρο της επίσκεψης
Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης στη Riva del Garda της Ιταλίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10:30 το πρωί. Στο επίκεντρο οι εργατικές διεκδικήσεις, η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση σε πόλεμο και ακρίβεια
Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αναφορά σε οικονομικές πιέσεις, κοινωνικά ζητήματα και διεθνείς εξελίξεις στην ανακοίνωση
Συμμετοχή των Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην απεργία της Πρωτομαγιάς
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΒΙΒΛΙΟ

Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη

Μεγάλη εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ–ΕΣΑ
Αφιερωματική έκδοση για τον Παναγούλη από τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Θανάση Πετρίδη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά