× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό της πρώτης γυναίκας MasterChef!

Μιλήσαμε με τη διάσημη σεφ, τη Μαργαρίτα που έχει ρίζες στη Σκάλα Καλλονής και έκλεψε τις καρδιές όλων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/8/2021

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό της πρώτης γυναίκας MasterChef!
Σάκης Μπατζάλης
' χρόνος ανάγνωσης

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η πρώτη γυναίκα Masterchef στην Ελλάδα έχει ρίζες και αγαπημένους ανθρώπους στη Σκάλα Καλλονής. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, στον τελικό του τηλεοπτικού παιχνιδιού, η Μαργαρίτα καθήλωσε χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα έως τα ξημερώματα της επομένης που αναδείχτηκε νικήτρια. Αγαπήθηκε για το ταλέντο της, αλλά και την προσωπικότητά της, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό της.

Δεν θέλει να μιλάει συχνά στα Μέσα Ενημέρωσης, στάση που την έχει εξηγήσει: «Το δίλημμά μου είναι αν θέλω να συνεχίσω να είμαι μπροστά από τα φώτα ή αν θέλω να χωθώ σε μια κουζίνα και να μη με αναγνωρίζει κανείς. Η δημοσιότητα είναι αδηφάγο πράγμα. Προσπαθώ να προστατεύω τον εαυτό μου, για να μη γίνω παρανάλωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας μίλησε όμως για τον τόπο και τις αγαπημένες γεύσεις της. Αγαπά τις ρίζες της και εξηγεί πως στο χωριό που μεγάλωσε, τη Σκάλα Καλλονής, «μπορείς να πάρεις τον μήνα Αύγουστο την ωραιότερη σαρδέλα του κόσμου, την παπαλίνα. Να της προσθέσεις αλάτι από τις αλυκές Καλλονής, να κόψεις από τον μπαχτσέ αγγουράκια και ντομάτες, να τηγανίσεις λουλούδια γεμισμένα με ντόπια φέτα, να καθίσεις κάτω από μια ωραία κληματαριά και να απολαύσεις τον ωραιότερο μεζέ που μπορείς να ονειρευτείς. Αυτές οι γεύσεις μπορεί να ξετρελάνουν και τον πιο δύσκολο. Από εκεί ξεκινά το μεράκι και ο ρομαντισμός μου στην κουζίνα!»

Μάθαμε ότι οι φίλοι και οι συγγενείς της τη φωνάζουν «γλωσσοκοπάνα», ότι για εκείνη η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Έχω σημαντικούς ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν καθημερινά, τόσο στην μαγειρική, όσο και στην υπόλοιπη μου ζωή. Είναι η μητέρα μου, η αδερφή μου οι φίλες μου και φυσικά ο Χρήστος!

Ποιες καλές αναμνήσεις κρατάς από το νησί σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχω πολλές αναμνήσεις, ωστόσο αυτές που ξεχωρίζουν είναι από τα παιδικά μου χρόνια. Από την μικρή μου ηλικία έχω ωραία πράγματα να θυμάμαι από το νησί μου και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων, οι παιδικές μου φίλες.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συνταγές της Λέσβου;

Το νησί μας, είναι γεμάτο καλούδια και γεύσεις που σε μπερδεύουν. Σε ένα τραπέζι της Λέσβου, ποτέ δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Ωστόσο θα διαλέξω δύο αγαπημένες μου συνταγές που πραγματικά με τρελαίνουν από το άρωμα τους την ώρα που μαγειρεύονται. Είναι τα κεφτεδάκια και οι κολοκυθοκεφτέδες! Απίστευτη αδυναμία και στα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύεις ότι είναι γνωστή η κουζίνα της Λέσβου πανελλαδικά; Την έχουμε αναδείξει ως τόπος;

Θεωρώ ότι σε πολύ κόσμο είναι γνωστή η κουζίνα της Λέσβου. Όσοι την δοκιμάζουν, όχι απλά τους μένει αξέχαστη, αλλά την κατατάσσουν στις κορυφαίες. Ωστόσο θεωρώ πως οι γεύσεις της Λέσβου πηγαίνουν λίγο… μόνες τους. Δεν θεωρώ πως έχουν γίνει πολλά ως προς την ανάδειξη της ντόπιας γαστρονομίας εκτός νησιού.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ που κυκλοφορεί δωρεάν σε όλο το νησί

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δύο δημιουργικά εργαστήρια βιβλιοδεσίας από το Tortuguita

Η τέχνη του χειροποίητου βιβλίου ζωντανεύει ξανά τον Νοέμβριο με τις τεχνικές Buttonhole και Secret Belgian στο εργαστήριο
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το Adopto φέρνει νέα εποχή στη φιλοζωία στην Ελλάδα

Η πρώτη ενιαία πλατφόρμα για ζώα, δήμους και πολίτες διαθέσιμη πλέον σε iOS και Android
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Σεμινάριο Aikido στη Μυτιλήνη με τον Κολιόπουλο Sensei

Το σεμινάριο αυτό αποτέλεσε το 20ό κατά σειρά που διδάσκει ο Κολιόπουλος Sensei στη Μυτιλήνη από το 2002
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Ένωση Γονέων Μυτιλήνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Παρέμβαση για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου γονέων και παιδιών απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Nέα εποχή στη χειρουργική φροντίδα

Ο χειρουργός Ευστράτιος Ζούρος μιλά για τα πρωτόκολλα που επιταχύνουν την ανάρρωση των ασθενών και τις σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής που εστιάζουν στην ελαχιστοποίηση της σωματικής καταπόνησης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πώς μιλάμε στις κόρες μας για το σώμα τους;

Η Ειρήνη Μπουντούκη μάς θυμίζει ότι η αλλαγή ξεκινάει από το σπίτι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Λέσβος: Ένα γατάκι διασώθηκε την τελευταία στιγμή

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και η ευαισθησία πολιτών έσωσαν ένα αδέσποτο που εγκλωβίστηκε προσπαθώντας να βρει τροφή στα σκουπίδια
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τις πόρτες τους τα κτίρια της Γέρας

Ξεναγήσεις σε Μεσαγρό και Σκόπελο στις 15 και 16 Νοεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή από το Open Lesvos
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Επιτυχίες στους 36ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στη Χίο

Δείτε εδώ τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της Λέσβου και της Λήμνου που διακρίθηκαν στους αγώνες
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Μυτιλήνη σε δράση για τα ζώα συντροφιάς

Ξεκινούν αυτεπάγγελτοι έλεγχοι ευζωίας με συνεργασία Αστυνομίας και Δημοτικής Αρχής για προστασία ζώων και μείωση των αδέσποτων
ΓΕΥΣΗ

Βόρειο Αιγαίο με γεύση και άρωμα στο κέντρο της Αθήνας

Η επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Γιορτή Μελιού και Τοπικών Προϊόντων ανέδειξε τη γαστρονομική παράδοση και τον επιχειρηματικό δυναμισμό των νησιών στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας
ΓΕΥΣΗ

Νέα διοίκηση στους ποτοποιούς με πρόεδρο τον Δημήτρη Αναγνώστου

Με στόχο την ανάδειξη και προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων του «Ούζου Μυτιλήνης» και του «Ούζου Πλωμαρίου»