× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό της πρώτης γυναίκας MasterChef!

Μιλήσαμε με τη διάσημη σεφ, τη Μαργαρίτα που έχει ρίζες στη Σκάλα Καλλονής και έκλεψε τις καρδιές όλων

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 21/8/2021

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό της πρώτης γυναίκας MasterChef!
Σάκης Μπατζάλης
' χρόνος ανάγνωσης

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, η πρώτη γυναίκα Masterchef στην Ελλάδα έχει ρίζες και αγαπημένους ανθρώπους στη Σκάλα Καλλονής. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, στον τελικό του τηλεοπτικού παιχνιδιού, η Μαργαρίτα καθήλωσε χιλιάδες θεατές σε όλη την Ελλάδα έως τα ξημερώματα της επομένης που αναδείχτηκε νικήτρια. Αγαπήθηκε για το ταλέντο της, αλλά και την προσωπικότητά της, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό της.

Δεν θέλει να μιλάει συχνά στα Μέσα Ενημέρωσης, στάση που την έχει εξηγήσει: «Το δίλημμά μου είναι αν θέλω να συνεχίσω να είμαι μπροστά από τα φώτα ή αν θέλω να χωθώ σε μια κουζίνα και να μη με αναγνωρίζει κανείς. Η δημοσιότητα είναι αδηφάγο πράγμα. Προσπαθώ να προστατεύω τον εαυτό μου, για να μη γίνω παρανάλωμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας μίλησε όμως για τον τόπο και τις αγαπημένες γεύσεις της. Αγαπά τις ρίζες της και εξηγεί πως στο χωριό που μεγάλωσε, τη Σκάλα Καλλονής, «μπορείς να πάρεις τον μήνα Αύγουστο την ωραιότερη σαρδέλα του κόσμου, την παπαλίνα. Να της προσθέσεις αλάτι από τις αλυκές Καλλονής, να κόψεις από τον μπαχτσέ αγγουράκια και ντομάτες, να τηγανίσεις λουλούδια γεμισμένα με ντόπια φέτα, να καθίσεις κάτω από μια ωραία κληματαριά και να απολαύσεις τον ωραιότερο μεζέ που μπορείς να ονειρευτείς. Αυτές οι γεύσεις μπορεί να ξετρελάνουν και τον πιο δύσκολο. Από εκεί ξεκινά το μεράκι και ο ρομαντισμός μου στην κουζίνα!»

Μάθαμε ότι οι φίλοι και οι συγγενείς της τη φωνάζουν «γλωσσοκοπάνα», ότι για εκείνη η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου;

Έχω σημαντικούς ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν καθημερινά, τόσο στην μαγειρική, όσο και στην υπόλοιπη μου ζωή. Είναι η μητέρα μου, η αδερφή μου οι φίλες μου και φυσικά ο Χρήστος!

Ποιες καλές αναμνήσεις κρατάς από το νησί σου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχω πολλές αναμνήσεις, ωστόσο αυτές που ξεχωρίζουν είναι από τα παιδικά μου χρόνια. Από την μικρή μου ηλικία έχω ωραία πράγματα να θυμάμαι από το νησί μου και φυσικά αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεων, οι παιδικές μου φίλες.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συνταγές της Λέσβου;

Το νησί μας, είναι γεμάτο καλούδια και γεύσεις που σε μπερδεύουν. Σε ένα τραπέζι της Λέσβου, ποτέ δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Ωστόσο θα διαλέξω δύο αγαπημένες μου συνταγές που πραγματικά με τρελαίνουν από το άρωμα τους την ώρα που μαγειρεύονται. Είναι τα κεφτεδάκια και οι κολοκυθοκεφτέδες! Απίστευτη αδυναμία και στα δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύεις ότι είναι γνωστή η κουζίνα της Λέσβου πανελλαδικά; Την έχουμε αναδείξει ως τόπος;

Θεωρώ ότι σε πολύ κόσμο είναι γνωστή η κουζίνα της Λέσβου. Όσοι την δοκιμάζουν, όχι απλά τους μένει αξέχαστη, αλλά την κατατάσσουν στις κορυφαίες. Ωστόσο θεωρώ πως οι γεύσεις της Λέσβου πηγαίνουν λίγο… μόνες τους. Δεν θεωρώ πως έχουν γίνει πολλά ως προς την ανάδειξη της ντόπιας γαστρονομίας εκτός νησιού.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΠΛΑΤΕΙΑ που κυκλοφορεί δωρεάν σε όλο το νησί

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έφθασαν τις 50 οι συμμετοχές στην Aegean Regatta

Στις 23 Αυγούστου η εκκίνηση από τη Μύρινα Λήμνου η εκκίνηση του μεγάλου ιστιοπλοϊκού αγώνα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή χταποδιού στις Νέες Κυδωνίες

Καλοκαιρινή γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αϊβαλί της Λέσβου»
ΓΕΥΣΗ

Με γκιουζλεμέδες το Κυριακάτικο αντάμωμα στη Σκάλα Μιστεγνών

Οι γυναίκες του Συλλόγου Μυστεγνιωτών έβαλαν τα μανίκια ψηλά και έπιασαν δουλειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στη Νησιώπη

Καθημερινά δρομολόγια από τις 10:30 όλο το καλοκαίρι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θορυβεί η απαγόρευση για τζελ νυχιών

Πώς θα ξεχωρίσεις τα ασφαλή τζελ και τι λένε οι επαγγελματίες του Beauty House στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Tο έθιμο των τραχανισμάτων στους Λάμπου Μύλους

Η Κοινότητα Λάμπου Μύλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με γαστρονομική παράδοση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη λεσβιακή γη στο τραπέζι του Σιγρίου

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ελιάς και τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο πρώτος τρύγος γίνεται γιορτή στην Ανεμώτια

Απο σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου η παραγωγή του ιδιαίτερου ροζέ κρασιού, ενώ το χωριό ετοιμάζεται για τρεις μέρες πολιτισμού, παράδοσης και οινικών απολαύσεων