× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκτακτα μέτρα στο Ρέθυμνο

Από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/8/2021

Έκτακτα μέτρα στο Ρέθυμνο

Νέα μέτρα τύπου μίνι lockdown τίθενται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ως αποτέλεσμα της έξαρσης του κορονοϊού στην περιοχή.Τα μέτρα θα ισχύσουν για μία εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, επίσης, ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τα μέτρα που ισχύουν:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Κρήτης
Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως παρόλο που πάρθηκαν μέτρα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού – Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο συγκεκριμένα, η Κρήτη έχει δαπανήσει το 60% της ισχύος του υγειονομικού συστήματος που μπορεί να αναπτύξει και τόνισε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει χρήση πλήρους ισχύος του συστήματος, η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες Covid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επομένως, η Κρήτη μπορεί να νοσηλεύει ακόμα και 30-40 ακόμα ασθενείς με κοροναϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή, πέρα από τους 27 που έχει αυτή τη στιγμή διασωληνωμένους» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για μια δραματική έκκληση, «υπό την έννοια ότι εάν σπαταλήσουμε όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ για κοροναϊό, δεν θα έχουμε για άλλα νοσήματα, πχ για τροχαία, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λέμε ότι η Κρήτη δε μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς, ό,τι κι αν συμβεί. Επομένως, οι φιλοξενούμενοί μας και οι επισκέπτες πρέπει να ξέρουν ότι το ΕΣΥ στην Κρήτη έχει έτσι οργανωθεί αυτή τη στιγμή, που μπορεί να φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο τον οποιονδήποτε».

Σε ερώτηση μάλιστα για το πώς μπορεί να ανασχεθεί η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στο νησί, ο κ. Τζανάκης απάντησε πως αυτό θα συμβεί «προσέχοντας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι», ενώ απηύθυνε έκκληση, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, να προσέχουν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώρα εμφανίζεται η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

Η Μαρίνα Σάττι είναι έτοιμη να ρίξει το «Ζάρι» της για την Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρίωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Θα αναχωρήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαΐου από τη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδόματα άνω των 75 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ

Δείτε τις πληρωμές που θα γίνουν από 13 έως τις 17 Μαΐου.
ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή που ο πατέρας πετάει στα σκουπίδια το βρέφος

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο
ΕΛΛΑΔΑ

Τσουχτερά πρόστιμα για ανασφάλιστα Ι.Χ.

Κλιμακωτά πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει νέο νομοσχέδιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τους νεκρούς της Λήμνου στη Μάχη του Σκρά

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουριστική εξωστρέφεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» όπου μίλησε για τις δράσεις προβολής και τα μεγάλα πολιτιστικά φεστιβάλ σε Λέσβο και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2024

Μέσω πλατφόρμας του gov.gr -Πότε ανοίγει η αίτηση