× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούνται ποδηλατόδρομοι!

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία την Κυριακή 19 Μαΐου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/5/2019

Ζητούνται ποδηλατόδρομοι!

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι η ταυτόχρονη διαμαρτυρία πολιτών που γίνεται σε 30+ πόλεις σε όλη την Ελλάδα κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου. Φέτος από φόβο μήπως πέσει την ίδια μέρα των εκλογών αρχικά είχε μετατεθεί την πρώτη Κυριακή του Απριλίου... Δυστυχώς ήταν πολύ νωρίς σαν εποχή κι έτσι εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών με βροχόπτωση σε όλη την Ελλάδα, αναγκάστηκαν αρκετές πόλεις να αναβάλλουν την Ποδηλατοπορεία. Μια απ αυτές ήταν και η Μυτιλήνη, όπως εξηγεί ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μετά από ένα μηνά και παραπάνω, ελπίζουμε πια αυτή τη φορά στις 19 Μαΐου να έχει έρθει η άνοιξη για να πάρουμε τα ποδήλατά μας και να διαμαρτυρηθούμε για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη μας.

Είναι ώρα να αποκτήσει η Μυτιλήνη ποδηλατόδρομους. Κάντε τον ποδηλάτη να νοιώσει ασφαλής, κάντε τον ν' αφήσει το αυτοκίνητο στο σπίτι και να κατέβει στο κέντρο με το ποδήλατο. Βοηθήστε τα παιδιά της επόμενης γενιάς να μάθουν από μικροί να κινούνται με ασφάλεια με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Εμείς θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους στις 19 Μαΐου, να ζητήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στο δρόμο. Τα μηνύματα φέτος είναι: Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς. Μαζί μας για πρώτη φορά μπορούν να λάβουν μέρος στην πορεία πεζοί, μαμάδες με καρότσι, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, σύλλογοι ή ανεξάρτητα άτομα που αισθάνονται ότι ζουν σε μια πόλη όχι φιλική γι αυτούς, ή όποιος άλλος πιστεύει οτι η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στην πόλη μας πρέπει κάποτε να λάβει τέλος.

Στις 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, ελάτε όλοι μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές. Ας κάνουμε όλοι μαζί πορεία για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωριμάζει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ