× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Συνεχιζόμενες οι βλάβες για το 46 ετών πλοίο»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ για το AQUA STAR

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/8/2021

«Συνεχιζόμενες οι βλάβες για το 46 ετών πλοίο»

«Η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται σήμερα οι επιβάτες του 46 ετών πλοίου AQUA STAR στο ταξίδι τους από τη Λήμνο για το Λαύριο, έρχεται να προστεθεί στα συνεχιζόμενα προβλήματα της γραμμής Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, από τις συνεχιζόμενες βλάβες στο επίσης 46 ετών πλοίο AQUA BLUE και τις ατέλειωτες ώρες καθυστέρησης με τα SUPER RUNNER JET» αναφέρει σε παρέμβαση της η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

« Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα υπέργηρο πλοίο, (και μάλιστα στο παρθενικό του ταξίδι όπως συμβαίνει με το συγκεκριμένο πλοίο), παθαίνει βλάβη μεσοπέλαγα με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών και των ναυτεργατών, ανεξάρτητα από τις αιτιολογίες που προβάλλει κάθε φορά η κάθε εταιρεία.

Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του προκλητικού νομοθετικού πλαισίου που έχουν διαμορφώσει προς χάριν των κερδών των εφοπλιστικών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Της πολιτικής που, πέρα από τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, τις εργασιακές σχέσεις «γαλέρας» των ναυτεργατών, τους επιτρέπει να βάζουν όποια «σαπάκια» θέλουν, σε όποια δρομολόγια τους βολεύει που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των νησιωτών.

Σοβαρές είναι και οι ευθύνες του Επάρχου και του Δημάρχου Λήμνου που στην ουσία κάνουν πλάτες σ’ αυτή την πολιτική, στο όνομα της διαφύλαξης της τουριστικής κίνησης του νησιού μας. Ας απαντήσουν στο λημνιακό λαό.

Όλα αυτά τα προβλήματα στη συγκεκριμένη γραμμή, με τη δίκαιη αγανάκτηση των επιβατών επισκεπτών του νησιού, δεν είναι δυσφήμιση για τον τουρισμό;

Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν έχουν άλλη λύση παρά να διεκδικήσουν, μαζί με τους άλλους νησιώτες, μαζικά και αγωνιστικά, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, σύγχρονα και ασφαλή πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, εμπορεύματα, καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, φτηνά εισιτήρια, ναυτεργάτες με σύγχρονες εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία