× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι Έλληνες Πρόσκοποι στην «πρώτη γραμμή» της αλληλεγγύης

Νερό και ξηρή τροφή στους πυροσβέστες, φαγητό στους πυρόπληκτους, φάρμακα όπου ήταν απαραίτητα, περιπολίες όπου υπάρχει κίνδυνος. Η συμβολή των Ελλήνων Προσκόπων στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής και των επιπτώσεων της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/8/2021

Οι Έλληνες Πρόσκοποι στην «πρώτη γραμμή» της αλληλεγγύης
' χρόνος ανάγνωσης

«Να βοηθούν κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση» υποσχέθηκαν οι Έλληνες Πρόσκοποι και πιστοί στην υπόσχεσή τους κινητοποιήθηκαν άμεσα από την ανείπωτη περιβαλλοντική καταστροφή που συμβαίνει στη χώρα, για να συνδράμουν το ηρωικό έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην Αττική, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Καλαμάτα, τη Ρόδο, τη Χαλκίδα οι Πρόσκοποι προσέτρεξαν αρχικά για να προσφέρουν κρύο νερό και φαγητό στις δυνάμεις που επιχειρούσαν και στη συνέχεια για να παρέχουν φαρμακευτικό υλικό που ήταν απαραίτητο στην «πρώτη γραμμή».

Οι Προσκοπικές εστίες στον Διόνυσο, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία μετατράπηκαν σε κυψέλες εθελοντικής προσφοράς που σύντομα αγκαλιάστηκαν από τους όμορους Δήμους, την κοινωνία των πολιτών και εκατοντάδες συμπολίτες. Εκεί συλλέχθηκαν νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας που παραδόθηκαν στη Βαρυμπόμπη, την Ηλεία και τη Χαλκίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα εθελοντικές ομάδες Προσκόπων σε συνεργασία με τις αρχές της Πολιτικής Προστασίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης συνέβαλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν καθημερινά στην πυροπροστασία σε αρκετές περιοχές της χώρας και σε Δήμους της Αττικής, κάνοντας βάρδιες σε δασικά σημεία και περιαστικά άλση τα οποία διέτρεχαν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί κατά προσέγγιση περισσότερες από 150 παλέτες ξηράς τροφής και εμφιαλωμένου νερού, έχουν πραγματοποιηθεί δυο αποστολές σε Ηλεία και Χαλκίδα και καθημερινή διανομή εφοδίων στην Αττική, ενώ περισσότεροι από 500 Πρόσκοποι σε 150 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα συγκεντρώνουν υλικά υποστήριξης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας και των δυνάμεων που επιχειρούν.

«Δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου είστε εσείς που θα γίνετε πρεσβευτές ενός πολύτιμου μηνύματος για τις επόμενες γενιές. Ο Προσκοπισμός μπορεί να ενισχύει την πρώτη απόκριση σε περιστάσεις ανάγκης αλλά η αποστολή του είναι διαφορετική: να διαπαιδαγωγήσει παιδιά και νέους με αναβαθμισμένη περιβαλλοντική συνείδηση, με σεβασμό στους φυσικούς πόρους και τα αγαθά τους, με άλλες ιεραρχήσεις στο αξιακό τους σύστημα από την ασυδοσία του κέρδους. Τέτοιοι αυριανοί πολίτες αποτελούν τη μόνη παρακαταθήκη για να αλλάξει κάτι στον κόσμο αυτό» ανέφερε σε μήνυμα του προς τους ενήλικες εθελοντές ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων Παντελής Προμπονάς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» στο ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο και από τη Ρόδο

Στα βήματα της Σύρου, κάλεσμα σε διαμαρτυρία ενάντια στη γενοκτονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ