× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η αυγουστιάτικη Πλατεία βουτάει στις γεύσεις της Λέσβου και τις ιστορίες τους

Κυκλοφορεί και διανέμεται δωρεάν σε όλο το νησί

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 10/8/2021

Η αυγουστιάτικη Πλατεία βουτάει στις γεύσεις της Λέσβου και τις ιστορίες τους

Η αυγουστιάτικη Πλατεία βουτάει στις γεύσεις της Λέσβου και μιλά με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την ντόπια γαστρονομία και τις επιρροές της, με εξώφυλλο τις ντόπιες χάχλες από τα χέρια και τον φακό της Μαρίας Πανάγου. Ο δρ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, μας μιλά για το τραπέζι των Λέσβιων στην Αρχαιότητα, σε ένα τεύχος που φιλοξενεί συνέντευξη της πρώτης Ελληνίδας Master Chef, της Μαργαρίτας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» μοιράζεται μαζί μας συνταγές, αλλά και τη μαγειρική που «έφεραν» μαζί τους στη Λέσβο οι πρόσφυγες, έναν αιώνα πίσω και επηρέασαν την ντόπια κουζίνα. Η «Ηλιαχτίδα», δραστήριος Σύλλογος του Μανταμάδου μάς μιλά για τη νέα της έκδοση με θέμα τις συνταγές και τη μαγειρική των γυναικών της κοινότητας.

Δύο νέοι σε ηλικία σεφ, ο Στράτος Ιωσηφέλλης από το Μεσότοπο που έχει πανελλαδική καταξίωση και η Μαρία Πανάγου που θυμάται τις μαγειρικές από τον «Τζετζερέ» της γιαγιά της μιλούν στην Πλατεία για τα νόστιμα πιάτα της Λέσβου.

Ούζο και κρασί, και από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Ανεμώτια», συνοδεύει τις γευστικές σελίδες της Πλατείας, μαζί με συμβουλές των ειδικών, προτάσεις εξόδου και υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γλυκαθούμε, εδώ από το Editorial κερνάμε λίγη από την ξακουστή βασιλόπιτα της Αγιάσου του αρτοζαχαροπλαστείου Σουσαμλή, που έγινε «χρυσή» σε διαγωνισμό γεύσης του Λονδίνου. Ένα γλυκό με 50 χειροποίητα φύλλα φτιαγμένα από βρασμένο γλυκάνισο πορτοκάλι και λάδι. Ανάμεσα τους ξερή Αγιασώτικη μυτζήθρα με ζάχαρη και 15 γλυκά μυρωδικά. Πιπερόριζα, κακουλές, κανέλα, γαρύφαλλο και πολλά άλλα.

Καλή σας όρεξη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Platinum διάκριση για το Ούζο Βαρβαγιάννη

Στα Chefs’ Choice Awards 2024