× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Aστυνομικοί έβλεπαν και δεν έκαναν τίποτα»

Άνανδρη επίθεση σε δημοσιογράφους και τεχνικούς του Open από αγνώστους στο μέτωπο της πυρκαγιάς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/8/2021

«Aστυνομικοί έβλεπαν και δεν έκαναν τίποτα»
' χρόνος ανάγνωσης

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκαν τα μέλη του συνεργείου και οι δημοσιογράφοι του Open που βρίσκονταν στο μέτωπο της φωτιάς στους Θρακομακεδόνες και κάλυπταν τις εξελίξεις.Οι δημοσιογράφοι Κώστας Αλατζάς και Ελευθερία Σπυράκη και ο εικονολήπτης Χαβαλεζής Στράτος δέχθηκαν αναίτια και άνανδρη επίθεση από ομάδα αγνώστων ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι κοίταγαν άπραγοι.

Την επίθεση καταδίκασαν, μέχρι στιγμής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και το ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είπε η Ελευθερία Σπυράκη

«Ήταν πολλοί κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που μας καλούσαν και εχθές και προχθές για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις περιουσίες τους. Είναι κάτι πάρα πολύ ανθρώπινο το καταλαβαίνουμε όλοι. Ίσως και εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση τους να κάναμε το ίδιο. Δεν θέλω να επεκταθώ πάρα πολύ στο τι συνέβη χθες το βράδυ γιατί είναι μία πάρα πολύ άσχημη εμπειρία. Εμένα προσωπικά επειδή δεν έχω και πολλά χρόνια στο χώρο, είναι τουλάχιστον επτά, σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά. Να πω ότι εγώ σε σχέση με τον Κώστα Αλατζά δεν έπαθα τίποτα. Εμένα απλά με πιέσανε, με σπρώξανε να μπω μέσα στο αυτοκίνητο, τον Κώστα όμως τον χτυπήσανε και τον οπερατέρ και τον κλέψανε. Τέλος πάντων είναι περιστατικά το οποίο δεν είναι καλό να συμβαίνουν γιατί εμείς το ξέρετε πάρα πολύ καλά, την ίδια δουλειά κάνουμε. Βγαίνουμε για να δουλέψουμε. Δεν βγαίνουμε ούτε για να παίξουμε με τον πόνο του άλλου και δεν νομίζω ότι κανένας θέλει να παίξει με τον πόνο του άλλου ειδικότερα σε τέτοιες συνθήκες», είπε η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είπε ο Νίκος Ρωμανός
Μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός είπε χαρακτηριστικά: «Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος και το συνεργείο του OPEN. Κάθε τέτοια επίθεση είναι καταδικαστέα και έχετε την αμέριστη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία και από όλο τον κόσμο των ΜΜΕ».

Καταδικάζει ο Ηλιόπουλος
Σημειώνεται πως την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος ζητώντας απαντήσεις για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ που βρισκόταν στο σημείο αλλά περιορίστηκε σε ρόλο παρατηρητή.

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που δέχτηκαν την επίθεση.Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜέΡΑ 25: Αναμένουμε εξηγήσεις
«Η επίθεση που δέχτηκαν με χρυσαυγήτικο τρόπο δημοσιογράφοι του Open είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και αποκρουστική», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης με αφορμή τον προπηλακισμό.

«Εξίσου απαράδεκτο όμως και αυτό που καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού ότι αστυνομικοί δίπλα στο συμβάν παρακολουθούσαν άπραγοι. Αναμένουμε εξηγήσεις από τον φερόμενο ως Υπουργό Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά πάνω από τα 110 δολάρια το Brent      

Πληροφορίες για επίθεση σε πλοίο ανέτρεψαν τις ελπίδες αποκλιμάκωσης και επανέφεραν ανοδικά τις τιμές του πετρελαίου
Ξανά πάνω από τα 110 δολάρια το Brent      
ΚΟΣΜΟΣ

Στο 32,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Απρίλιο

Πίεση από ενέργεια, τρόφιμα και μεταφορές καθώς συνεχίζονται οι επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
Στο 32,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Απρίλιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Αναφορά στον υπουργό Υγείας
Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

«Ενημερωθήκατε ότι παρακολουθείστε και δεν κάνατε τίποτα»

Απάντηση δικηγόρου, Ζαχαριά Κεσσέ προς Μάκη Βορίδη
«Ενημερωθήκατε ότι παρακολουθείστε και δεν κάνατε τίποτα»
ΕΛΛΑΔΑ

«Υπαρκτή και δικαιολογημένη η ανησυχία για ύφεση» λέει ο Στουρνάρας

Θα συνεχίσουν να καλπάζουν οι τιμές, λέει με άλλα λόγια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
«Υπαρκτή και δικαιολογημένη η ανησυχία για ύφεση» λέει ο Στουρνάρας
ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν ταξί σφίγγοντας τη ζώνη ασφαλείας στους οδηγούς

Προσποιούνταν τους πελάτες στην Αγία Βαρβάρα
Λήστευαν ταξί σφίγγοντας τη ζώνη ασφαλείας στους οδηγούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε

Στη μηχανή των κρατήσεων εντάχθηκε η Λήμνος, τόνισε ο έπαρχος, Αποστόλης Κουτσογιάννης
Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Δευτέρα

Από 4 έως 10 Μαΐου
Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγοι χρωστούν τα πολλά και οι πολλοί πληρώνουν τα λίγα στην Εφορία

Στα 113,86 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα με μόλις 4,9 δισ. σε ρυθμίσεις και τα μεγάλα ποσά να μένουν ουσιαστικά ανείσπρακτα
Λίγοι χρωστούν τα πολλά και οι πολλοί πληρώνουν τα λίγα στην Εφορία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου την Κυριακή 3 Μάη
Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Επιπλέον 188.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο εν μέσω αναταράξεων από τον πόλεμο με το Ιράν
Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου

Θα καταβληθούν συνολικά 91,7 εκατ. ευρώ σε 107.160 δικαιούχους
Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου