× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για χρήματα στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Αποκλειστική δήλωση στο «Ν» του Σταύρου Αραχωβίτη τομεάρχη αγροτικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά από συνάντηση του με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/7/2021

Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για χρήματα στο Συνεταιρισμό Μεσοτόπου
' χρόνος ανάγνωσης

Πρωτοβουλία για την άμεση έμπρακτη στήριξη στην πυρόπλητο Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης αγροτικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στο «Ν» αμέσως μετά τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού Μανώλη Κωνσταντιδέλλη την περασμένη Δευτέρα στα πλαίσια των επαφών με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, αναφέρθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία.

«Αμέσως μετά τη φωτιά τόσο εγώ όσο και ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού και δηλώσαμε τη στήριξή μας που εκτός από ηθική είναι και έμπρακτη. Επικοινωνήσαμε με όποιους μπορέσαμε για να δοθεί άμεση βοήθεια. Προτείναμε τρόπους και σ’ αυτή τη συνάντηση που είχαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο βάλαμε και το χρονικό διάγραμμα και την πορεία που θα ακολουθήσουμε από δω και πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει το ‘ντεμίνιμις’ των επιχειρήσεων το οποίο άμεσα και γρήγορα εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φτάσουν τα πρώτα χρήματα γρήγορα στο συνεταιρισμό.

Υπάρχει το ταμείο αλληλοβοήθειας από την ευρωπαϊκή ένωση το οποίο πρέπει να κάνει αίτηση η χώρα για να ενεργοποιηθεί. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλες λύσεις. Αυτά είναι το υπουργείο εργασίας και το υπουργείο οικονομικών που εμείς με την κοινοβουλευτική μας δύναμη θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε προς όφελος του συνεταιρισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τίποτα χύμα, τίποτα ανώνυμο»

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα ο κ. Αραχωβίτης τόνισε: «Αυτό που διαπιστώσαμε και με τον Πρόεδρο του κόμματος είναι ότι το νησί της Λέσβου έχει πολύ ισχυρή πρωτογενή παραγωγή. Τόσο στην αλιεία όσο στην ελαιοκομία και κυρίως στην κτηνοτροφία. Είδαμε ότι έχει αξιόλογους συνεταιρισμούς και συλλογικότητες γιατί στην αλιεία δεν έχει συνεταιρισμούς αλλά έχει συλλογικότητες.

Εμείς είμαστε όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια. Γιατί πιστεύουμε στους συνεταιρισμούς και στις συλλογικότητες. Είμαστε στο ίδιο πνεύμα με το μοντέλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο. Σ’ αυτό το μοντέλο θα θέλαμε να κινηθεί ολόκληρη η χώρα και αυτό το μοντέλο του συνεργατισμού δηλαδή το βοηθάμε εμπράκτως και με φορολογικά κίνητρα και με ότι άλλο θεσμικό  κίνητρο σ’ αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο κ. Αραχωνίτης κατέληξε: «Επισκεφθήκαμε και μία ιδιωτική επιχείρηση, μια επιχείρηση η οποία παράγει και τα τρία ΠΟΠ τυριά που παράγονται αυτή τη στιγμή στο νησί. Κι αυτή είναι μια αξιόλογη προσπάθεια βέβαια που γίνεται για να απορροφηθούν και να αναδειχθούν τα λεσβιακά προϊόντα. Αυτό που έχει σημασία και πρέπει να τονίσουμε εδώ είναι ότι τα λεσβιακά προϊόντα πρέπει να βρουν το δρόμο τους προς την εξωστρέφεια. Είναι ποιοτικά.

Συμβάλουν στην τοπική οικονομία. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να βρουν ένα δρόμο προς την εξωστρέφεια. Κι αυτό δεν είναι ευχή είναι προσπάθεια και θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής. Είναι διεθνείς συμφωνίες είναι προβολή-προώθηση και είναι κυρίως χρηματοδότηση προς την κατεύθυνση της τυποποίησης των προϊόντων. Όχι χύμα το γάλα όχι χύμα το λάδι όχι ανώνυμη η σαρδέλα Καλλονής και πάνω σ’ αυτά να γίνεται σπέκουλα δυσφήμισης. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό γίνεται».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς

Βρέθηκε στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας
Συλλήψεις ανήλικων αγοριών στη Μυτιλήνη για εμπόριο χασίς
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης

Προσφορά έως 31 Μαρτίου με 120 ευρώ τον μήνα και απεριόριστες επισκέψεις για αύξηση μυϊκής μάζας, μείωση τοπικού πάχους και σύσφιξη της επιδερμίδας
Νέα υπηρεσία EMS με ραδιοσυχνότητες στο Beauty House Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού

Ας παρέμβει κάποιος πριν καούν οι λάμπες
Ο κόμβος της Βατούσας σε 24ωρη βάρδια φωτισμού
ΧΩΡΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου

Έργο 427.722,59 ευρώ για αξιοποίηση γεωτρήσεων
Υπεγράφη η σύμβαση για την υδροδότηση του Πολυχνίτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου

Συμμετείχαν στην προετοιμασία και συσκευασία γευμάτων της Μητρόπολης
Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στην «πρώτη γραμμή» του κοινωνικού συσσιτίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα

Αυξημένο ενδιαφέρον για την εκλογή συνέδρων, απάντηση σε αιτιάσεις περί αποκλεισμών και κάλεσμα στη βάση του ΠΑΣΟΚ
Μήνυμα ενότητας και μαζικής συμμετοχής από τη Βάσω Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι

Με την υπογειοποίηση των κάδων από τον Δήμο Μυτιλήνης ο χώρος αναβαθμίζεται και τα σκουπίδια μένουν εκεί που πρέπει
Νέα εποχή καθαριότητας στο Πλωμάρι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ

Ο Συντονιστής Γ. Μήλιος απαντά στον Σταύρο Πολίτη και επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα αποσύρθηκε με email προς την ΕΔΕΚΑΠ
Καμία σκιά αποκλεισμού λέει η ΝΟΕΣ Λέσβου του ΠΑΣΟΚ‑ΚΙΝΑΛ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά

Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάπλαση γειτονιών σε ένα έργο που δίνει φως, ασφάλεια και προοπτική στο κέντρο -Η δημοτική αρχή Χριστόφα σχεδιάζει ενιαία πολιτιστική διαδρομή και μεγάλη ανάπλαση 4.890.000 ευρώ στο ιστορικό κέντρο
Η καρδιά της Μυτιλήνης χτυπά ξανά πιο δυνατά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζουρη μετά από ατυχημα στην είσοδο του αερολιμένα Οδυσσέας Ελύτης
«Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το έργο του κόμβου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης »
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης με φόντο τον φετινό βροχερό χειμώνα, μιλά για την κατάσταση στην ύδρευση του νησιού, τις δυσκολίες, τις προκλήσεις καθώς και τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν
Προχωρούν τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Πολιχνίτο ‑ τι θα γίνει στην Ευρειακή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μιστεγνών διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στις 31 Μαρτίου 2026 με ομιλήτρια την Κοινωνική Λειτουργό Ειρήνη Παπαδοπούλου για τη σημασία των ορίων στην ανάπτυξη των παιδιών
Παιδί και Όρια στο επίκεντρο ομιλίας στα Μιστεγνά