× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βρωμίζουν την πόλη, το Συμβούλιο, τη ζωή μας»

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχούς εριστικής, συκοφαντικής και υβριστικής συμπεριφοράς των μελών του Συμβουλίου της Μυτιλήνης από τους «Ελεύθερους Πολίτες»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2021

«Βρωμίζουν την πόλη, το Συμβούλιο, τη ζωή μας»

Για μια ακόμα φορά η χθεσινή (Δευτέρας 12 Ιουλίου) μέσω διαδικτύου συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης διαλύθηκε, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των μελών του Συμβουλίου από την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες». Μια συμπεριφορά την οποία με ανακοίνωση της σήμερα η παράταξη «Δημοκρατική Μυτιλήνη» χαρακτηρίζει «συνεχή εριστική, συκοφαντική και υβριστική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή αυτή τη φορά, όπως έγινε γνωστό, οι για μια ακόμα φορά συνεχείς απρεπείς επιθέσεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, των αιρετών της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες» κατά μελών του Συμβουλίου από τις άλλες παρατάξεις. Χθες θύμα της απρεπούς συμπεριφοράς των «Ελευθέρων Πολιτών» ήταν ακόμα και ο χαμηλών τόνων και συναινετικός Πρόεδρος του Συμβουλίου Αλέκος Κουζινόγλου.

Η αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το γεγονός αποτέλεσε αφορμή για την άμεση αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο πλειοψηφών Σύμβουλος της παράταξης Λάμπρος Βενετής με μήνυμα του στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας σημειώνει ότι «για πολλοστή φορά αναγκαστήκαμε να υποστούμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των κυρίων της παράταξης των ‘Ελεύθερων Πολιτών’. Οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη δεν γίνονται σε δημόσιο χώρο αλλά στα σπίτια μας. Η οικογενειακή μας ηρεμία παραβιάζεται βάναυσα συνεχώς και κατ εξακολούθηση από τους συγκεκριμένους κυρίους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να "βαζουμε" στα σπίτια μας το επίπεδο στο οποίο θέλει ο συγκεκριμένος χώρος να κινείται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, ο κ. Βενέτης έκανε γνωστό ότι «εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση περιμένουμε μέτρα άμεσα για να πάψει αυτή η αθλιότητα. Αν βρεθούμε ξανά σε συνεδρίαση που είναι ανοιχτά τα μικρόφωνα των κυρίων σε οποιαδήποτε στιγμή πλην των τοποθετήσεων τους, θα αποχωρήσουμε αμέσως και εννοούμε ακόμη και κατά την είσοδο τους στη συνεδρίαση».

 

Και η «Δημοκρατική Μυτιλήνη»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεση ήταν και η αντίδραση της παράταξης «Δημοκρατική Μυτιλήνη». Με ανακοίνωση της και συμφωνώντας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει γνωστό ότι «στο μέλλον και εφόσον τα μικρόφωνα των μελών του Συμβουλίου από την παράταξη ‘Ελεύθεροι Πολίτες’ παραμένουν ανοικτά σε όποια άλλη στιγμή πλην των τοποθετήσεων τους, οι Σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης» θα αποχωρούν αμέσως της συνεδρίασης».

Στην ίδια ανακοίνωση της η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» σημειώνει:

«Η παρουσία της παράταξης ‘Ελεύθεροι Πολίτες’ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το δημοκρατικό ήθος, το διάλογο και την αυτοδιοίκηση και τις παραδόσεις της, βρωμίζουν με τη συμπεριφορά τους την Κοινότητα μας, το Συμβούλιο μας και τις συνεδριάσεις του, τα σπίτια μας στα οποία μπαίνει μέσω των διαδικτυακών συνεδριάσεων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρώντας ότι οι αυτοδιοικητικές διαδικασίες είναι ....παρεμβάσεις στο Facebook όπου όποτε θέλουν μπορούν να λένε ότι θέλουν, επιδίδονται καιρό τώρα σε μια χωρίς προηγούμενο ρητορική μίσους και διχασμού με επιθέσεις προσωπικές που όμως δεν μπορούν να γίνουν άλλο ανεκτές».

Τέλος, η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ζητά να κινηθούν άμεσα από το Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης  «οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου της πρακτικής των ‘Ελεύθερων Πολιτών’ στη διάρκεια των συνεδριάσεων».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θεόδωρος Παραδέλλης υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διεκδικήσει την ψήφο της κάλπης των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνίου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ