× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έφτασαν εκατοντάδες κατασκηνωτές της ΚΝΕ

Κατευθύνθηκαν για να στήσουν στα Τσαμάκια- Ξεκινά το διήμερο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2021

Έφτασαν εκατοντάδες κατασκηνωτές της ΚΝΕ

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έδεσε σήμερα το πρωί το πλοίο από τον Πειραιά με τους πρώτους εκατοντάδες κατασκηνωτές για το διήμερο της ΚΝΕ, ανάμεσα τους και την πρώτη μεγάλη ομάδα των φίλων του κόκκινου αερόστατου. 

Στολισμένο το λιμάνι της πόλης με τις αφίσες του διημέρου και το γιγαντοπανό που διακρίνεται από το πλοίο στα γραφεία της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ στέλνει το μήνυμα: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ κυβερνήσεις και καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον μας.»

Τους κατασκηνωτές υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Λέσβου. Συγκροτημένα κατευθύνονται προς το χώρο της κατασκήνωσης, στα 10 λεπτά απόσταση από το λιμάνι της πόλης. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου έχει ως εξής: 

Πέμπτη 8 Ιουλίου

 20:00 Βράβευση των νικητών του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την προσφυγιά.

 20:15 Συναυλία με το «Ξεκούρδιστο Μήλο».

 21:30 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Γιάννη Κακκαρώνη και Στέλιο Σπυριδάκη.

 22:30 Λαϊκό γλέντι με τους Αλέξανδρο Κεντρή, Κώστα Γκρανόπουλο, Γεωργία Χατζημπαλάση, Φραντζέσκο Βεντούρη, Αγγελική Βισβάρδη-Μπουγά.

 Παρασκευή 9 Ιουλίου

 8:30 Εκδρομή – πεζοπορία στα Αμπριά του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου

 12:00 Aντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης στους pρόσφυγες στη δομή προσφύγων στο Καρά Τεπέ. Αντίστοιχα, θα μοιράσει στα προσφυγόπουλα την έκδοση που έχει επιμεληθεί και αφορά σε ένα διήγημα για μικρές ηλικίες με θέμα το προσφυγικό.

 17:30 Εκδήλωση στο Μαθητικό Στέκι του Διημέρου με θέμα: «Θέλουμε ενα σχολείο που να τα δίνει όλα σε όλους και όχι λίγα στους λίγους», με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

 19:30 Eκδήλωση με τίτλο: «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις-καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!”

 Συμμετέχουν στελέχη της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (ΤΚG), όπου θα μεταφέρουν ζωντανή πείρα από τη δράση των δύο Οργανώσεων και τους αγώνες που ανέπτυξαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στις δύο χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι νέοι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι μαθητές.

 21:00 Μουσικό αφιέρωμα σε τραγούδια -ανέκδοτα και μη- της δεκαετίας του '40, στη σκηνή του Διημέρου

 21:15 Θεατρικό απόσπασμα «Το ΣΟΥΦΛΕΛ, η ανταρτομάνα της Αγιάσου» σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, στον συναυλιακό χώρο του Κάστρου της Μυτιλήνης.

 22:00 Χαιρετισμός από την Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

 22:30 Συναυλία με τους «RAD MUSIC International»

 00:00 Νησιώτικο γλέντι με το σχήμα «La Muzica»

 Σάββατο 10 Ιουλίου

 10:00 Ιστορικός περίπατος των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Οι μαθητές κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν σημεία με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία στο κέντρο της πόλης.

 20:00 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

 Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

 - Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

 - Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚP)

 Θα μιλήσει ο:

 - Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

 22:00 Μουσικό αφιέρωμα της ΚΝΕ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας στη μελοποιημένη ποίηση των κομμουνιστών ποιητών Ναζίμ Χικμέτ και Γιάννη Ρίτσου, με τίτλο: «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό, απ' τη ζωή δεν είναι...».

 Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρονιάδης: πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια αφιερώματος.  Παύλος Παπαναστασάτος: κιθάρα, Περικλής Μαλακατές: μπάσο, Χρήστος Γκόντζος: μπουζούκι, Λίνα Ζάχαρη: σαξόφωνο, Παναγιώτης Βήτος: κρουστά

 Ερμηνεία: Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πολυξένη Καράκογλου

 Και οι: Mevhibe Kardelen Pınar: Βιολί, Günselin Seda Çetinkaya: φωνή, Volkan Bora Uğur: κιθάρα, Güneş Yüzak: κλασσική κιθάρα.

 23:00 Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

 00:00 Παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσιφτσή, Παναγιώτη Κάιτατζη, Γιάννα Μαϊστρέλλη, Erdem Gureler.

 Στο χώρο θα λειτουργεί:

 - Έκθεση φωτογραφίας για τα 30 χρόνια του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ με τίτλο “30 χρόνια - ένας προορισμός: Οι λαοί θα νικήσουν!”

 - Έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την κατάσταση στην περιοχή

 - Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής»

 - Μαθητικό Στέκι

 Τη δική τους θέση θα έχουν, για άλλη μια χρονιά, στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι φίλοι του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο» από όλη τη χώρα. Για 9η χρονιά θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του Διημέρου παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και παιδιά Γυμνασίου.

 Το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης

 Την Πέμπτη περιλαμβάνει δράση ευαισθητοποίησης για το Προσφυγικό, αθλητικές δραστηριότητες, πάρτι για τα 20 τεύχη του «Κόκκινου Αερόστατου» κ.ά.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στο Μανταμάδο, με επίσκεψη σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής τέχνης και συμμετοχή σε δραστηριότητες με πηλό. Ακόμα, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Π» από την ομάδα «πασπΑRΤού». Θα ακολουθήσουν πάρτι και συναυλία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο μουσείο Terriade και στο μουσείο του Θεόφιλου, βόλτα στην πόλη της Μυτιλήνης, συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική πορεία και συγκέντρωση, συναυλία και προβολή ταινίας.

Την Κυριακή τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε παιχνίδια στο Μαθητικό Στέκι της ΚΝΕ και θα επισκεφτούν το κάστρο της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

«Ζητήσαμε άμεση διαλεύκανση από τον Δήμο Μυτιλήνης»

Τι λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γ. Αλεξίου στο «Ν» μετά τη συνέντευξη σε βίντεο των δύο γυναικών που καταγγέλλουν ψυχολογικό πόλεμο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε κάλπη για την… ενός ανδρός Αρχή στη ΝΟΔΕ Λέσβου

Ισάριθμοι οι υποψήφιοι με όλες τις θέσεις- Χωρίς εκλογές η εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ τοπικά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος έφερε την Ελλάδα στην κορυφή!

Ο 18χρονος πρωταθλητής Ελλάδας τριάθλου ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA και οι αυτοδιοικητικοί μας αγρόν ηγόραζαν…
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας απαντά στις καταγγελίες των δύο γυναικών εργαζομένων του Δήμου

«Έχω εμπιστοσύνη ότι οι αρμόδιοι θα πράξουν το καθήκον τους» λέει η κ. Αλεξανδρή για το ρεπορτάζ του «Ν» με τη συνέντευξη βίντεο των δυο γυναικών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκλογές στο Συνεταιρισμό Στύψης

Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
ΥΓΕΙΑ

11 κρούσματα στη Λέσβο

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ψηφιοποιώ την ιστορία του τόπου μου»

Ατζέντα - Ημερολόγιο για τα 3 χρόνια του προγράμματος από το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής και την Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζεται το παζάρι για τις τιμές του γάλακτος στη Λέσβο

Τυροκόμοι και γαλακτοπαραγωγικοί συνεταιρισμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ζητούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κοινή παρέμβαση από 36 ριζοσπαστικές, αριστερές και αντικαπιταλιστικές δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανακαλέστε άμεσα τις συνενώσεις τμημάτων στα σχολεία της Μυτιλήνης»

Παρέμβαση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού στην υπουργό Παιδείας
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Να απαντήσει άμεσα η δημοτική αρχή Κύτελη»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης για το περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής πίεσης σε βάρος εργαζομένων γυναικών του Δήμου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Αισθανόμαστε ντροπή και αγανάκτηση»

Κοινή δήλωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Εριφύλης Γιαννάκα και Βάσως Χοχλάκα για το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δήμο Μυτιλήνης