× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ‘να χέρι νίβει το άλλο με «άριστο» τρόπο;

Ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση Πανεπιστημιακού στη θέση του Προέδρου του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου των Προτύπων Σχολείων της Μυτιλήνης με την περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης επ’ αμοιβή «εργαζόμενη» στα προγράμματα του!

Δημοσίευση 23/6/2021

Το ‘να χέρι νίβει το άλλο με «άριστο» τρόπο;
Η σελίδα προγραμμάτων του κ. Παπάνη με link το εργαλειοποιημένο Μουσείο Τεριάντ!
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

«Άριστες» διαδικασίες στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα που η σελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  https://kedivim.aegean.gr βρίθει προβολής προγραμμάτων επιμόρφωσης επ’ αμοιβή  που πραγματοποιούνται με επιστημονική ευθύνη του μόνιμου επίκουρου καθηγητή του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευστράτιου Παπάνη έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση σε αυτά ως Ακαδημαϊκά υπεύθυνης, της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Μαρίας Παπαδανιήλ. Η επ’ αμοιβή συμμετοχή της κ. Παπαδανιήλ στα προγράμματα δεν συνηθίζεται βέβαια και προπάντων δεν είναι πολιτικά αποδεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άδεια παράλληλης απασχόλησης της κ. Παπαδανιήλ στα προγράμματα του κ. Παπάνη

Πλην όμως είναι καθ’ όλα νόμιμη αφού τουλάχιστον για τη συμμετοχή της σε αυτά της περιόδου Ιουλίου – Αυγούστου 2021 με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Αναστασία Γκίκα και έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τις 12 Μαρτίου στην κ. Παπαδανιήλ έχει χορηγηθεί άδεια  άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Και συγκεκριμένα «προκειμένου να συμμετέχει στα ‘Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης 2018-2019’ που διοργανώνονται από τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο ‘Εισηγήσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια’, για το χρονικό διάστημα από 01-07-2021 έως 31-8-2021».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διορισμός του κ. Παπάνη. Οι υπόλοιποι αναφερόμενοι στο διορισμό δεν έχουν σχέση με τα όσα καταγγέλλονται και συμμετέχουν στο Συμβούλιο λόγω θέσης

Την ίδια ώρα ο κ. Παπάνης (γνωστός από την υπόθεση της «Ακαδημίας Πολιτών» που έληξε προ ετών ξαφνικά και άδοξα) τοποθετήθηκε  Πρόεδρος στο Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου (περιλαμβάνει το 1ο Γυμνάσιο και το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προκήρυξη της θέσης προ 20ημέρου μόλις από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων όριζε ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του Προέδρου πρέπει να είναι «μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) ελληνικού Α.Ε.Ι. με γνωστικό αντικείμενο συναφές με τις επιστήμες της εκπαίδευσης». Ο ψυχολόγος κ. Παπάνης μπορεί να ειδικεύεται σε επιμορφωτικά έναντι αμοιβής προγράμματα με αντικείμενο την εκπαίδευση, πλην όμως το γνωστικό του αντικείμενο είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «μέθοδοι της εμπειρικής κοινωνικής έρευνας»!


Εργαλειοποίηση του Μουσείου Τεριάντ και η αδελφή του πρωθυπουργού

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπάνης πέραν των παραπάνω κατέχει επί της παρούσης κυβέρνησης με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και τη (συναφή και αυτή με το επιστημονικό του αντικείμενο;) θέση του Προέδρου του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Τεριάντ.

Στη σελίδα «Φίλοι Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade» στο Facebook μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την εργαλειοποίηση του Μουσείου ως μηχανισμός προώθησης των προγραμμάτων  του κ. Παπάνη.

«Πεθαίνοντας ένας οργανισμός θανατώνεται πολλές φορές και η αιτία που τον σκότωσε.

Το ίδιο συμβαίνει, με πιο ανεπαίσθητους, όμως, τρόπους, με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, τις υποκριτικές αξίες και τα προσχήματα, καθώς ψυχομαχούν.

Ας προσπαθήσουμε να καταστείλουμε όσες ανάγκες γεννούν τα τέρατα, που μας καταδυναστεύουν, και εκείνα τα αξιώματα που εκκολάπτουν τις αγκυλώσεις της ζωής μας, χωρίς να χρειαστεί να διαχειριστούμε καμία απώλεια είτε προσωπική είτε κοινωνική.

Ευστράτιος Παπάνης και τα Στέλεχη των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου» διαβάζει κανείς στη σελίδα. Πόση σχέση έχουν όλα αυτά με το ΠΟΛΎΠΑΘΟ Μουσείο Τεριάντ;

Ας σημειωθεί ότι «Φίλοι Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade» είναι η επωνυμία υπό σύσταση εδώ και ενάμιση χρόνο φορέα, στον οποίο ιδρυτικό μέλος φέρεται και η Πρωθυπουργική αδελφή Αλεξάνδρα Μητσοτάκη!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου από την Στύψη

Άρπαξαν 31.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα αλλά πιάστηκαν κατά την αποβίβαση τους στο λιμάνι του Πειραιά. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε ακόμη δύο απάτες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Τέσσερις συλλήψεις για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου από την Στύψη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Όταν η τέχνη συναντά το Απολιθωμένο Δάσος

Ολοκληρώθηκε στην Άντισσα το 6ο Workshop «MIMISIS» με τη συμμετοχή φοιτητών από την ΑΣΚΤ και το Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου
Όταν η τέχνη συναντά το Απολιθωμένο Δάσος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στην πλατεία Σαπφούς, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς.
Συγκέντρωση στη Μυτιλήνη ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ταυτοποιήθηκε 61χρονος για εγκατάλειψη τροχαίου με υλικές ζημιές

Είχε εμπλακεί σε τροχαίο με υλικές ζημιές στις 25 Σεπτεμβρίου και αποχώρησε από το σημείο χωρίς να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες
Ταυτοποιήθηκε 61χρονος για εγκατάλειψη τροχαίου με υλικές ζημιές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πέντε αιώνες ζωής γιορτάζει η Ιερά Μονή Λειμώνος

Η επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και της Βυζαντινής Χορωδίας «Μαΐστορες»
Πέντε αιώνες ζωής γιορτάζει η Ιερά Μονή Λειμώνος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρόσκληση στα σχολεία να ανακαλύψουν τη Λέσβο

Η Optimum Target διοργανώνει στην Αθήνα ημερίδα για τον μαθητικό τουρισμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εκπροσώπων τοπικών φορέων
Πρόσκληση στα σχολεία να ανακαλύψουν τη Λέσβο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι επιστρέφουν και το παιχνίδι ξεκινά στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η πρώτη συνάντηση στο Κιόσκι για παιδιά και εφήβους από 6 έως 18 ετών
Οι Πρόσκοποι επιστρέφουν και το παιχνίδι ξεκινά στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Φυσική Κληρονομιά της Λέσβου στο επίκεντρο της 77ης Προσκοπικής Συνάντησης

100 ενήλικες Πρόσκοποι από την Ελλάδα και την Κύπρο γνώρισαν τη φυσική και γεωλογική κληρονομιά της Λέσβου
Η Φυσική Κληρονομιά της Λέσβου στο επίκεντρο της 77ης Προσκοπικής Συνάντησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι καστανιές της Αγιάσου έχουν ιστορίες να πουν

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, μια διαφορετική περιήγηση φέρνει μικρούς και μεγάλους κοντά στις φωνές, τις μνήμες και τις παραδόσεις του τόπου, με ελεύθερη είσοδο
Οι καστανιές της Αγιάσου έχουν ιστορίες να πουν
ΥΓΕΙΑ

Παιδοψυχίατρος επιτέλους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Έχει εκδοθεί ο διορισμός και αναμένεται η ανάληψη καθηκόντων, όπως αποκάλυψε η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Βοστανείου Νίκη Κούρτη στο «Ν» – Η αύξηση των περιστατικών εντείνει την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό
Παιδοψυχίατρος επιτέλους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Η αγάπη στο επίκεντρο του 4ου Φεστιβάλ Προαγωγής Ψυχικής Υγείας

Για το 4ο Φεστιβάλ Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Τελεστήριο Ελελεύ: Αγάπη, ο δρόμος της Ψυχής» μίλησε στο «Ν» η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής Μυτιλήνης, Νίκη Κούρτη, αναδεικνύοντας την αγάπη ως δύναμη θεραπείας και ανθρώπινης σύνδεσης
Η αγάπη στο επίκεντρο του 4ου Φεστιβάλ Προαγωγής Ψυχικής Υγείας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καταδίκη της επίθεσης σε διευθύντρια νηπιαγωγείου στα Ανω Λιόσια

Στήριξη της εκπαιδευτικού και αμερόληπτη διερεύνηση ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Καταδίκη της επίθεσης σε διευθύντρια νηπιαγωγείου στα Ανω Λιόσια