× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οργή για το βίντεο «συνεδρίου γονιμότητας»

Απέσυρε την αιγίδα της η πρόεδρος της Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/6/2021

Οργή για το βίντεο «συνεδρίου γονιμότητας»
' χρόνος ανάγνωσης

Έντονες αντιδράσεις για σεξισμό έχει πυροδοτήσει προωθητικό βίντεο για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα μνημείο σεξισμού και στερεοτύπων για τον «ρόλο» της γυναίκας που δεν είναι άλλος από το να κάνει παιδιά σε νεαρή ηλικία και όχι να ασχοληθεί με τις σπουδές ή την καριέρα της γιατί όπως μας ενημερώνει το βίντεο «το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα». «Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει η κοπέλα σε απόγνωση.  «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες», απαντάει η φωνή της ηθικής και της επαγρύπνησης.

Δεκάδες ιερείς, υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, γυναικολόγοι και σελέμπριτις- 8 στους 10 άνδρες- θα μιλήσουν στις 2-4 Ιουλίου για την υπογεννητικότητα στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, με τίτλο:  Όρια και Επιλογές. Ένα κρίσιμο και υπαρκτό ζήτημα όπως η υπογεννητικότητα μπαίνει στην δημόσια συζήτηση με όρους σχολικού εγχειριδίου και κατηχητικού της δεκαετίας του ‘50.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιδράσεις

Το βίντεο με το που άρχισε να προβάλλεται προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ανάμεσα σε αυτές και της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε:

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Εκτός από την Καίτη Γαρμπή που της ζητήθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια και σοκαρίστηκε όταν είδε το αποτέλεσμα ήταν πολλές οι φωνές που εναντιώθηκαν σε όλο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις αντιδράσεις ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

Καθυστερημένη αντίδραση ακολούθησε και από την Κ. Σακελλαροπούλου η οποία μετά τις μαζικές αντιδράσεις απέσυρε την αιγίδα. Όπως ανακοινώθηκε: «H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με πολύωρη καθυστέρηση αναμένεται το «Θαλασσίτης» στη Μυτιλήνη

Το οχηματαγωγό της Αειναύτης Ν.Ε. πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι στο Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 8 Αυγούστου

Θα καταβληθούν 77,84 εκατ. ευρώ σε 94.759 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η «αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης» ως πυλώνας πολιτισμού και ανάπτυξης για τη Λήμνο

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε τον αποκατεστημένο αρχαιολογικό χώρο, αναδεικνύοντας τον ιστορικό και αναπτυξιακό ρόλο της Πολιόχνης, ενώ προχωρά και η δημιουργία του νέου Διαχρονικού Μουσείου Λήμνου στο Χριστοδουλίδειο Μέγαρο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολιτιστικός Αύγουστος στη Λήμνο

Ένα νησί γεμάτο εκδηλώσεις, γιορτές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ και παραδοσιακές χοροεσπερίδες σε κάθε γωνιά του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επακούμβησε το «Διαγόρας» στο λιμάνι της Μύρινας

Μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

12 νέα πυροσβεστικά οχήματα στο Βόρειο Αιγαίο

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Ομολόγησε η γυναίκα με το καροτσάκι, ατύχημα επικαλείται η μητέρα

Ομολόγησε η γυναίκα που μετέφερε σε καρότσι στο Παλαιό Φάληρο και το οποίο βρέθηκε νεκρό σε παραλία του Παλαιού Φαλήρου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βουλιάζει η οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τετράμηνο του 2025 είναι απογοητευτικά
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θα σηκώσει άγκυρες αυτή τη φορά το «Θαλασσίτης»;

Η εταιρεία Αειναύτης ανακοίνωσε έναρξη δρομολογίων την 1η Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δημιουργήθηκε το διεθνές δίκτυο «Στρόμβος»

Στη Μύρινα της Λήμνου υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας από οκτώ φορείς της Ελλάδας και του κόσμου για την προώθηση του παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοία με το σταγονόμετρο!

Μετά από εβδομάδες υποσχέσεων και πίεσης από Δήμο Λήμνου, φορείς και επαγγελματίες, το Υπουργείο Ναυτιλίας «θυμήθηκε» να δρομολογήσει τον «Θαλασσίτη» και τον «Άγιο Γεώργιο»
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ