× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φίμωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Βουλής

Πρωτοφανής ενέργεια από πρόεδρο της Βουλής. Αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

Φίμωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Βουλής
' χρόνος ανάγνωσης

Σφοδρή αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος με μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ενέργεια αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διέκοψε τη συνεδρίαση της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να παρέμβει στη Βουλή με αφορμή τη συνεχιζόμενη φυγομαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος συστηματικά αρνείται να πάει στη Βουλή και να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για φίμωση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κ. Τασούλα να σταθεί στο ύψος του ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, στο τέλος της διαδικασίας των επίκαιρων ερωτήσεων, να πάρει τον λόγο όπως δικαιούται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην πρωθυπουργός, προκειμένου να αναφερθεί στην νέα άρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει στη Βουλή για τα τεράστια χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος έσπευσε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της συνεδρίασης (προεδρεύων ως τότε ήταν ο Γ. Λαμπρούλης του ΚΚΕ), είχε άλλες προθέσεις, καθώς ανέλαβε όχι απλώς να δικαιολογήσει την απουσία του πρωθυπουργού από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και να σταματήσει την διαδικασία προκειμένου να μην πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ήταν τόσο βιαστικός που ξεκίνησε να μιλάει ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν στο βήμα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόψει ζητώντας του να του επιτρέψει να κατέβει από το βήμα, ώστε να μην είναι τόσο άκομψο αυτό που συμβαίνει.Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το αίτημα Τσίπρα να πάρει το λόγο ως δικαιούται ως προσπάθεια καθιέρωσης μίας εκτός κανονισμού πρακτικής, με επιχείρημα ότι οι αρχηγοί κομμάτων, ΚΟ και πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο... παντού εκτός των επίκαιρων ερωτήσεων. Μάλιστα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό ακτιβισμό».

Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι ο κ. Τασούλας γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός που παραβιάζει τον Κανονισμό είναι ο πρωθυπουργός που «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την κοινοβουλευτική διαδικασία και την καθιερωμένη "Ώρα του Πρωθυπουργού"». Εκείνη την στιγμή, είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιος προσπαθούσε να ενημερώσει τον κ. Τασούλα με σημειώματα και ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «αφήστε τα σκονάκια» και του ζήτησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων «ωες πρόεδρος του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων και όχι ως πρόεδρος που παίρνει σκονάκια για το τι θα πει από συνεργάτες του πρωθυπουργού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τασούλας ωστόσο ήταν αμετακίνητος στην απόφασή του να μην επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να μιλήσει και αφού επανέλαβε τα περί «πολιτικού ακτιβισμού» μαζί με επιχειρηματολογία για τις φορές που ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις, διέκοψε την συνεδρίαση λέγοντας «περιμένω πρόταση τροποποίησης του Κανονισμού» της Βουλής.

Επισημαίνεται ότι το χρέος της ΝΔ μέσα σε τέσσερα χρόνια αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ, με το κυβερνών κόμμα να προσπαθεί να δικαιολογηθεί ρίχνοντας το φταίξιμο στις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση