× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διακρίσεις Μυτιληνιών στη γιορτή του ποδηλατικού enduro στη Χίο

«Μαγικό Σαββατοκύριακο» για τους συμμετέχοντες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2021

Διακρίσεις Μυτιληνιών στη γιορτή του ποδηλατικού enduro στη Χίο
' χρόνος ανάγνωσης

Μαγικό περιγράφουν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι συμμετέχοντες του ελληνικού ποδηλατικού Enduro ΜΤΒ στη Χίο, ενώ Μυτιληνιοί έφεραν και αρκετές διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περιοχή Σκλαβιά και στον χώρο της δημοτικής κατασκήνωσης Χίου στήθηκε ένα σκηνικό μέσα στα πεύκα που κάθε διοργάνωση θα ζήλευε. Η κεντρική πλατεία γέμισε περιμετρικά με ποδηλατικά περίπτερα, σημαίες από κατασκευαστές και συλλόγους και φυσικά ποδήλατα όλων των χρωμάτων. Εκεί από το πρωί ως αργά το βράδυ ήταν τα παιδιά του συλλόγου Ποδηλάτες Χίου όπου με ένα τεράστιο χαμόγελο πάντα ρύθμιζαν την κάθε λεπτομέρεια. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σιταράς μαζί με πάρα πολλά μέλη του συλλόγου και ένα τεράστιο αριθμό από εθελοντές ήταν παντού!

Παρασκευή και Σάββατο, με lift της διοργάνωση, οι ποδηλάτες δοκίμαζαν τις 4 ειδικές διαδρομές και πήραν μια γεύση από Βόρειο Αιγαίο. Πέτρα, βράχια και σφιχτά κομμάτια τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών πρώτων μονοπατιών με εξαίρεση το τρελό «Λούκι» για το τέλος. Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και την ενημέρωση, ακολούθησε pasta party με μπόλικη Μπύρα Χίου.

Την Κυριακή το πρωί όλα ήταν ρυθμισμένα και ξεκίνησαν ανά κατηγορίες για την κορυφή. Νωρίς το μεσημέρι είχαν τερματίσει και οι 76 συμμετέχοντες με ασφάλεια και στον χώρο της κατασκήνωσης είχε ξεκινήσει το party των απονομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατηγορία E-BIKE κυριάρχησε ο Γάλλος Bertrand Briois, εργοστασιακός οδηγός των ποδηλάτων Moustache. Στην ίδια κατηγορία αγωνιζόταν και ο Λέσβιος Καλλιπολίτης Ιγνάτιος ο οποίος με 2 επανωτά λάστιχα στην πρώτη και δεύτερη ειδική, δεν κατάφερε να τερματίσει. Στην κατηγορία WOMEN την πρώτη θέση κατέκτησε η πολύ έμπειρη Μαρία Κατσαρού ενώ η δική μας Φωτεινή Χατζηιωαννίδου έχασε την διαδρομή σε ένα κατηφορικό κομμάτι της δεύτερης ειδικής όπου της κόστισε αρκετό χρόνο και τερμάτισε τέταρτη. Στην κατηγορία VETERANS μετά τον πρωτοπόρο Μιχάλη Ζώτο, το βάθρο έγραφε Λέσβος! 2ος Μάριος Λουτραγώτης, 3ος Νίκος Μωυσής, 4ος Τίτος Χατζέλης και 5ός Μοσχόβης Δημήτρης ενώ ακολουθούσαν ο Παναγιώτης Δελημήτρος και ο Γιώργος Κοντός. Στην κατηγορία UNDER-21 πρώτος ήταν ο μοναδικός Σωκράτης Ζώτος ενώ ο Λέσβιος πρωτοεμφανιζόμενος Πρόδρομος Γιαννίκος κατέκτησε την 5η θέση με ένα πολύ καλό χρόνο.

Στην κατηγορία MEN με μια τρομερή εμφάνιση ανέβηκε στο βάθρο ο ντόπιος αθλητής Ξενοφών Μπουμπάρης ενώ ο δικός μας Παναγιώτης Γιαννούλης παρά το σκασμένο λάστιχο στην δεύτερη διαδρομή, κατάφερε να πάρει την 6η θέση και ακολούθησαν ο Μάνος ορφανός στην 7ή, ο Λευτέρης Τιτιρέκης στην 12η, ο Βασίλης Βουρσούκης στην 15η και Γρηγόρης Χατζηγιαννάκης στην 20η.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατηγορία MEN-ELITE πρώτος και κατηγορίας αλλά και γενικής, ο εργοστασιακός οδηγός της PROPAIN, Phil Atwill, χάρισε ταχύτητα και θέαμα σε όλους! Ακολούθησαν οι Λέσβιοι, Αλέξανδρος Κέλμαλης στην 11ή θέση και Παναγιώτης Χουρμούζης στην 14ή. Τέλος στην κατηγορία MASTERS την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λασκαρίδης Ιγνάτης, πρόεδρος του Πο. Συ. Λέσβου, και το βάθρο για μια ακόμη φορά μύριζε Λέσβο με τον Αναγνώστου Στρατή από το Anagno Cycles να είναι στην 3η θέση, τον Στέλιο Κακαγιάννη στην 5η και ο Θοδωρής Τιτιρέκης στην 9ή.

Η διοργάνωση έκλεισε με την ευχή όλων να βρεθούν στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 25-27 Ιουνίου στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου και με ένα μεγάλο χειροκρότημα στους ποδηλάτες Χίου για αυτή την υπέροχη διοργάνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μεγάλες αποκλίσεις στις βροχοπτώσεις το 2025 στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Νερό με το τουλούμι έχει πέσει σε Ικαρία και Σάμο, διψάνε η Λέσβος και η Λήμνος
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρώματα και ζωντάνια στη Μύρινα

Την δράση υλοποίησαν την Δευτέρα 12 Μαΐου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Μύρινας, με την υποστήριξη του Δήμου Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Περισσότερα χρήματα ζητά ο Μουτζούρης από το ΕΣΠΑ για την λειψυδρία

Μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Στρατή Κυρατζή αποφάσισαν να υποβληθεί πρόταση για την αύξηση των διαθέσιμων πόρων στον τομέα των υδάτων και έμφαση στα έργα για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βροχή συλλήψεων στην εστίαση

Επτά συλλήψεις σε Λέσβο, Σάμο και Χίο ανακοίνωσε η Αστυνομία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εννέα συλλήψεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Παγιωμένη πραγματικότητα στην Ελλάδα η απλήρωτη υπερεργασία

Χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας η πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος στις επιχειρήσεις

Τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον κύκλο εργασιών προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της επιδότησης
ΘΕΑΤΡΟ

Στη Σάμο η 36η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Συγκροτήθηκε η Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Χίο

Ένας 61χρονος εργαζόμενος έχασε την ζωή του κατά την εκφόρτωση φορτηγού
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές οι κατηγορίες εργαζόμενων που μπορούν να βγουν στην σύνταξη

Ως και 200.000 εκτιμάται ο αριθμός των ασφαλισμένων που πληρούν φέτος τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και µπορούν να βγουν σε σύνταξη ακόµα και µε 25 χρόνια ασφάλισης, αρκεί να έχουν το απαιτούµενο όριο ηλικίας.
ΕΛΛΑΔΑ

Πληρώνουν επιδόματα και βοηθήματα ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Το ποσό των 71,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 65.473 δικαιούχους από 12 ως 16 Μάη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αναφορά του ΚΚΕ για τους αγρότες της Λήμνου

Να μην επιστραφούν ποσά που εισπράχθηκαν για βιολογικούς αμπελώνες