× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διακρίσεις Μυτιληνιών στη γιορτή του ποδηλατικού enduro στη Χίο

«Μαγικό Σαββατοκύριακο» για τους συμμετέχοντες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/6/2021

Διακρίσεις Μυτιληνιών στη γιορτή του ποδηλατικού enduro στη Χίο
' χρόνος ανάγνωσης

Μαγικό περιγράφουν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι συμμετέχοντες του ελληνικού ποδηλατικού Enduro ΜΤΒ στη Χίο, ενώ Μυτιληνιοί έφεραν και αρκετές διακρίσεις.

Στην περιοχή Σκλαβιά και στον χώρο της δημοτικής κατασκήνωσης Χίου στήθηκε ένα σκηνικό μέσα στα πεύκα που κάθε διοργάνωση θα ζήλευε. Η κεντρική πλατεία γέμισε περιμετρικά με ποδηλατικά περίπτερα, σημαίες από κατασκευαστές και συλλόγους και φυσικά ποδήλατα όλων των χρωμάτων. Εκεί από το πρωί ως αργά το βράδυ ήταν τα παιδιά του συλλόγου Ποδηλάτες Χίου όπου με ένα τεράστιο χαμόγελο πάντα ρύθμιζαν την κάθε λεπτομέρεια. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Σιταράς μαζί με πάρα πολλά μέλη του συλλόγου και ένα τεράστιο αριθμό από εθελοντές ήταν παντού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρασκευή και Σάββατο, με lift της διοργάνωση, οι ποδηλάτες δοκίμαζαν τις 4 ειδικές διαδρομές και πήραν μια γεύση από Βόρειο Αιγαίο. Πέτρα, βράχια και σφιχτά κομμάτια τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών πρώτων μονοπατιών με εξαίρεση το τρελό «Λούκι» για το τέλος. Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και την ενημέρωση, ακολούθησε pasta party με μπόλικη Μπύρα Χίου.

Την Κυριακή το πρωί όλα ήταν ρυθμισμένα και ξεκίνησαν ανά κατηγορίες για την κορυφή. Νωρίς το μεσημέρι είχαν τερματίσει και οι 76 συμμετέχοντες με ασφάλεια και στον χώρο της κατασκήνωσης είχε ξεκινήσει το party των απονομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατηγορία E-BIKE κυριάρχησε ο Γάλλος Bertrand Briois, εργοστασιακός οδηγός των ποδηλάτων Moustache. Στην ίδια κατηγορία αγωνιζόταν και ο Λέσβιος Καλλιπολίτης Ιγνάτιος ο οποίος με 2 επανωτά λάστιχα στην πρώτη και δεύτερη ειδική, δεν κατάφερε να τερματίσει. Στην κατηγορία WOMEN την πρώτη θέση κατέκτησε η πολύ έμπειρη Μαρία Κατσαρού ενώ η δική μας Φωτεινή Χατζηιωαννίδου έχασε την διαδρομή σε ένα κατηφορικό κομμάτι της δεύτερης ειδικής όπου της κόστισε αρκετό χρόνο και τερμάτισε τέταρτη. Στην κατηγορία VETERANS μετά τον πρωτοπόρο Μιχάλη Ζώτο, το βάθρο έγραφε Λέσβος! 2ος Μάριος Λουτραγώτης, 3ος Νίκος Μωυσής, 4ος Τίτος Χατζέλης και 5ός Μοσχόβης Δημήτρης ενώ ακολουθούσαν ο Παναγιώτης Δελημήτρος και ο Γιώργος Κοντός. Στην κατηγορία UNDER-21 πρώτος ήταν ο μοναδικός Σωκράτης Ζώτος ενώ ο Λέσβιος πρωτοεμφανιζόμενος Πρόδρομος Γιαννίκος κατέκτησε την 5η θέση με ένα πολύ καλό χρόνο.

Στην κατηγορία MEN με μια τρομερή εμφάνιση ανέβηκε στο βάθρο ο ντόπιος αθλητής Ξενοφών Μπουμπάρης ενώ ο δικός μας Παναγιώτης Γιαννούλης παρά το σκασμένο λάστιχο στην δεύτερη διαδρομή, κατάφερε να πάρει την 6η θέση και ακολούθησαν ο Μάνος ορφανός στην 7ή, ο Λευτέρης Τιτιρέκης στην 12η, ο Βασίλης Βουρσούκης στην 15η και Γρηγόρης Χατζηγιαννάκης στην 20η.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατηγορία MEN-ELITE πρώτος και κατηγορίας αλλά και γενικής, ο εργοστασιακός οδηγός της PROPAIN, Phil Atwill, χάρισε ταχύτητα και θέαμα σε όλους! Ακολούθησαν οι Λέσβιοι, Αλέξανδρος Κέλμαλης στην 11ή θέση και Παναγιώτης Χουρμούζης στην 14ή. Τέλος στην κατηγορία MASTERS την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λασκαρίδης Ιγνάτης, πρόεδρος του Πο. Συ. Λέσβου, και το βάθρο για μια ακόμη φορά μύριζε Λέσβο με τον Αναγνώστου Στρατή από το Anagno Cycles να είναι στην 3η θέση, τον Στέλιο Κακαγιάννη στην 5η και ο Θοδωρής Τιτιρέκης στην 9ή.

Η διοργάνωση έκλεισε με την ευχή όλων να βρεθούν στον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις 25-27 Ιουνίου στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου και με ένα μεγάλο χειροκρότημα στους ποδηλάτες Χίου για αυτή την υπέροχη διοργάνωση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκλωβισμένη στο Ισραήλ η Γλυκερία

Μαζί της και ακόμα τέσσερεις Έλληνες καλλιτέχνες-Βρέθηκαν στη χώρα για συναυλίες λίγο πριν την επιχείρηση «Rising Lion» και αναζητούν τρόπο διαφυγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με τον πρόεδρο της Π.Ο. ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο η καθολική προσβασιμότητα, οι ανάγκες της τοπικής κοινότητας ΑμεΑ και η ενίσχυση των ειδικών σχολείων του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Porto Myrina: Εκεί που το Αιγαίο αγκαλιάζει τη φιλοξενία

Κάθε χώρος είναι εμπνευσμένος από τη λιτή αρχοντιά της Λήμνου, προσφέροντας πανοραμική θέα στη θάλασσα ή στους καταπράσινους κήπους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την περίοδο 2015–2020 δεχθήκαμε εισβολή, επιμένει ο Μουτζούρης

Τις θέσεις του για το μεταναστευτικό ζήτημα παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στους ομογενείς της Νέας Υόρκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σε δύσβατο σταυροδρόμι ο ελληνικός τουρισμός

Συγκρατημένη αισιοδοξία του ΣΕΤΕ για την τουριστική περίοδο του 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 15 Ιουνίου στη Λέσβο

Αιτία οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το ποσό των 7,13 εκατ. ευρώ μοιράστηκε στο Βόρειο Αιγαίο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

Βασικό κριτήριο θα είναι το οικονομικό προφίλ κάθε οφειλέτη και θα λαμβάνονται υπόψη η περιουσιακή του κατάσταση και τα συνολικά εισοδήματα του
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 20 Ιουνίου

Θα καταβληθούν 74,6 εκατ. ευρώ σε 79.617 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λήμνο

Κλειστή για τρεις ημέρες η περιφερειακή οδός Κάσπακα – Αγίου Ιωάννη από 15 ως 17 Ιουνίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κινητοποίηση στη Μύρινα ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα

Την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιβεβαίωση από την ΠΕΔ για τις συναυλίες των 60.000 ευρώ

Χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευμα, το απαντητικό έγγραφο που απέστειλε στο «Ν» ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου και δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος