× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανοιξε η αυλαία για την πρωτότυπη έκθεση στην Αγ. Παρασκευή

«Προχώρα μέχρι να βρεις θάλασσα»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 24/5/2021

Ανοιξε η αυλαία για την πρωτότυπη έκθεση στην Αγ. Παρασκευή

Το περασμένο Σάββατο άνοιξε η αυλαία της έκθεσης «Προχώρα μέχρι να βρεις θάλασσα» της K Gold Temporary Gallery σε επιμέλεια της Suzanna Petot με τα εγκαίνια που έγιναν στον όμορφο χώρο της στην Αγία Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση έχει δωρεάν είσοδο και είναι επισκέψιμη, υποχρεωτικά με χρήση μάσκας κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τις 27 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Ο Νικόλας Βαμβουκλής από την K Gold Temporary Gallery μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για τις δράσεις, και τις εκπλήξεις της έκθεσης. Αξίζει να πάτε στη μοναδική εμπειρία με βίντεο, φωτογραφίες και έναν χώρο μαγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση ήταν έτοιμη από τον Δεκέμβριο, αλλά η πανδημία και το λοκντάουν είχαν άλλα σχέδια. Θα προβληθούν τέσσερα φιλμ, εκ των οποίων το ένα αφορά τους «αλογάδες» της Λέσβου, καθώς η K-Gold Temporary Gallery συνεργάζεται με τη Mediterranea 19 Young Artists Biennale, συνδέοντας το νησί της Λέσβου με τη Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας μας έκθεσης και του δημοσίου προγράμματος «Digital Swamp», προβλήθηκαν στα εγκαίνια, παρουσία 100 επισκεπτών στην αυλή της Gallery, αυτά τα τέσσερα φιλμ σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Η προβολή παρουσιάστηκε επίσης με live streaming στο κανάλι «School of Waters» στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Αλκαίος Σπύρου, ΑΝΙΝΑ, 2017, 19:51 λεπτά

-Αλκαίος Σπύρου & Άρης Μαλέας, Γιατί είναι Μαύρα τα Βουνά, 2021, 17:19 λεπτά

-Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος & Ιώνιαν Μπισάι), NEROMANNA, 2017, 8:15 λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Latent Community (Σωτήρης Τσίγκανος & Ιώνιαν Μπισάι), HORSES, Σε εξέλιξη, 16 λεπτά

 

Η έκθεση

Η έκθεση προτείνει σύγχρονες εναλλακτικές αφηγήσεις γύρω από την κληρονομιά της Λέσβιας λυρικής ποιήτριας Σαπφούς. Παρότι σώζονται μόνο ελάχιστα σπαράγματα στίχων της, είναι αξιοσημείωτη η συμβολή της στη Δυτική παράδοση με σημείο αναφοράς έννοιες όπως ο έρωτας, η ομορφιά, το μυστήριο και ο μύθος. Οι έξι καλλιτέχνιδες διερευνούν αυτά τα θέματα, επισημαίνοντας πώς η οικειότητα, η φύση και η μαγεία μπορούν να ειδωθούν στην καθημερινή ζωή και τι αποκαλύπτουν αυτές οι στιγμές για την ατομική ή τη συλλογική ταυτότητα.

Μέρος της έκθεσης αποτελεί και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «The Wild Ones» που εξετάζει τους πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία μέσα από συζητήσεις με τις συμμετέχουσες καλλιτέχνιδες. Η οπτική τους έρευνα επικεντρώνεται σε νέα σημεία συνάντησης και διαλόγου, όπου η λέξη «wild» εκδηλώνει συνειρμικά το ανεξέλεγκτο, το αυθόρμητο, το επικίνδυνο, το άγριο, το αποφασιστικό, το ελεύθερο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου λέμε όχι στις ακροδεξιές δυνάμεις»

Ανακοίνωση του κόμματος «Κόσμος» για την ημέρα της Ευρώπης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Τα βρόντηξε» ο Γιώργος Αυγουστίδης από την Αναπτυξιακή του δήμου Μυτιλήνης

Παραίτηση με αιχμές από τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid της Μυτιλήνης

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για προσωρινή παραμονή στις θέσεις τους έως ότου γίνει η εκδίκαση των Ασφαλιστικών Μέτρων
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Μακάβριο εύρημα

Εντοπίστηκε σωρός άνδρα σε προχωρημένη σήψη σε βραχώδη ακτή της Σκάλας Συκαμιάς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης