× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου όλα τα εμβόλια για 40άρηδες και 30άρηδες

Ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων είναι πιθανό τον Ιούνιο να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/5/2021

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου όλα τα εμβόλια για 40άρηδες και 30άρηδες
' χρόνος ανάγνωσης

Μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα δοθεί η πρόσβαση και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19 σε άτομα μεταξύ 30-44 ετών, που σε αυτή τη φάση μπορούν να εμβολιάζονται μόνο με AstraZeneca.

Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόσβαση θα δοθεί πρώτα στην ομάδα 40-44 ετών και ακολούθως κλιμακωτά στην ομάδα 35-39 ετών και έπειτα στην ομάδα 30-34.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ακόμα ότι ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων είναι πιθανό τον Ιούνιο να ανοίξουν τα ραντεβού και για τις ηλικίες από 25-29 και 18-24.

Σήμερα, στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που ήδη είχε προαναγγείλει τη διαθεσιμότητα όλων των εμβολίων από τέλος Μαΐου για τους άνω των 30 ετών, ανακοίνωσε ότι στα μέσα Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για τις ηλικίες 18 έως 29 ετών, όμως με το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ενημέρωσε ότι αναμένονται απ' τη Pfizer 2.150.000 δόσεις τον Μάιο, απ' τη Moderna 350.000 δόσεις, απ' την Johnson & Johnson 220.000 δόσεις και επιβεβαίωση για άλλες 80.000, ενώ αναμένονται και συνολικά  450.000 δόσεις απ' την AstraZeneca.

Ειδικά για το εμβόλιο της βρετανοσουηδικής φαρμακοβιομηχανίας, που απ' το 2022 δεν θα περιλαμβάνεται στην γκάμα εμβολίων της Ε.Ε., επανέλαβε με τη σειρά του ότι είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για όσους έχουν κάνει την πρώτη και αναμένουν τη δεύτερη. Συνολικά ανέφερε ότι αναμένουμε 7,2 εκατ. δόσεις απ' την AstraZeneca.

Άλλη μια διάψευση Γεωργιάδη για τους υγειονομικούς

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Όπως είπε, στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%. Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Επίσης, ενημέρωσε ότι με βάση τις οδηγίες του ECDC από σήμερα θα καταγράφονται τρεις δείκτες: το σύνολο εμβολιασμών, οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον μία δόση και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Αποστόλης Αγαλιανός, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν όλα στην ΑΑΔΕ

Το κόστος της αναδιάρθρωσης εκτιμάται σε 210.000 ευρώ για το πρώτο έτος εφαρμογής, 255.000 ευρώ για το δεύτερο και 305.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παίζουν με τα νεύρα των νησιωτών

Παράταση για τις άγονες γραμμές έως το τέλος Ιανουαρίου αποφάσισε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ανήκει στον λαό»

Ανακοίνωση με αφορμή τη δήλωση του Πρωθυπουργού σχετικά με τη μεταφορά της αρμοδιότητας φύλαξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Χίο ο Περιφερειάρχης

Θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκπαίδευση, πολιτισμός και βιωματική μάθηση ενώνουν Μυτιλήνη και Λήμνο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και Γυμνασίου Μούδρου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνεργασία για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Λήμνου

«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί», τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλληλεγγύη από τη Λέσβο στη Χίο για τις διώξεις πολιτών

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ζητά να σταματήσουν οι δίκες όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2022 ενάντια στη δημιουργία δομής
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι
ΚΟΣΜΟΣ

Ξημερώματα της Δευτέρας η απελευθέρωση όλων των ζωντανών ομήρων

Το Ισραήλ έλυσε το μυστήριο με την ώρα απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς
ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έπειτα από αδιαθεσία

Θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση στο «Γεώργιος Γεννηματάς» για καθαρά προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Ιεράς Συνόδου
ΕΛΛΑΔΑ

«Φύλακας» του Αγνώστου Στρατιώτη ο Στρατός

«Να πόσο φοβάται την κοινωνία» απαντά η αντιπολίτευση