× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Μετά την απολογία του και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2021

Προφυλακίστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την απολογία του ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή.Αντίστοιχα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε σχετικά: "Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιουριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους".

Η απόφαση για την ποινική μεταχείρηση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες σχετικά με τις δύο επιθέσεις που δέχθηκε στο σπίτι του στο Διόνυσο. Αντίστοιχα, οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ το ίδιο έπραξε και ο τέταρτος κατηγορούμενος που βαρύνεται μόνο με αδικήματα για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι επανέλαβαν ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν καταθέσει και προανακριτικά. Ειδικότερα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας (ο ένας κατηγορείται ως φυσικό αυτουργός και ο δεύτερος ως συνεργός) υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Όσο για το γενετικό τύπο που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον δικό του, τόνισε ότι εκτός του δικού του dna εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, καθώς και ότι τον επίμαχο σάκος τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήσεις ως και 20% στην τιμή του καφέ

Ακόμη πιο ψηλά η τιμή της σοκολάτας
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από απόπειρα δολοφονίας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Χτυπήθηκε με τέσσερις σφαίρες στο στομάχι - Πάνδημη καταδίκη της απόπειρας δολοφονίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

15η Μαΐου ‑ Παγκόσμια ημέρα οικογένειας

Δήλωση του αντιπεριφεριεάρχη Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μιχάλη Δήσσου