× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά παραμένουν τα SMS

Με κωδικό «6» για καφέ από Δευτέρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/4/2021

Διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά παραμένουν τα SMS

Από αύριο το πρωί, Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ από τη Δευτέρα 3 Μαϊου

Τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

 

Με τον κωδικό 6 η μετακίνηση για την Κυριακή του Πάσχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

 

Στο «βαθύ κόκκινο» οι δήμοι Ξάνθης και Ιάσμου - Κατεβαίνουν στο «κόκκινο» οι ΠΕ Ζακύνθου, Αργολίδας, Κω και οι δήμοι Πύδνας-Κολινδρού, Γρεβενών, Καρδίτσας, Σπετσών και Κύθνου

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται ο δήμος Ξάνθης και ο δήμος Ιάσμου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η περιφερειακή ενότητα Κω, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Γρεβενών, ο δήμος Καρδίτσας, ο δήμος Σπετσών, ο δήμος Κύθνου.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στον φασισμό και τον πόλεμο

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 – 1974 για την συμπλήρωση 57 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτο δρομολόγιο του Νήσος Σάμος

Θα αναχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Απριλίου από Μυτιλήνη για Λήμνο και Καβάλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο πλασιέ των νησιών»

Αρνητική η Λαϊκή Συσπείρωση στη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση Real Estate Expo
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η βίζα των Τούρκων είναι δικό μας επίτευγμα»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλά στο «Ν» για την βίζα express, τις εξωστρεφείς δράσεις, τα μεγάλα έργα, τα ομοφοβικά σχόλια και τη μήνυση
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τη Ν.Δ.

Η τηλεπαρουσιάστρια αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιούν για την ασφάλεια των πτήσεων

Σε 14 αεροδρόμια της χώρας ανάμεσα τους και το αεροδρόμιο Μυτιλήνης οι έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας θα γίνονται από εικονικούς πύργους ελέγχου
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένεια του