× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καμία ουσιαστική απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ»

Για ανευθυνότητα κάνουν λόγο οι Μανταμαδιώτες, με φόντο συνεχείς διακοπές νερού και τα λύματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2021

«Καμία ουσιαστική απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ»
' χρόνος ανάγνωσης

Εξοργισμένοι είναι οι Μανταμαδιώτες με την απάντηση στη ΔΕΥΑΛ στα όσα κατήγγειλαν 412 κάτοικοι της κοινότητας για τις συνεχείς διακοπές νερού, τα λύματα που ξεχειλίζουν και τις διαρκείς κακοτεχνίες με φόντο το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΛ είχε απαντήσει ότι δεν δικαιολογείται περαιτέρω όχληση από τη «φυσιολογική» που προκαλεί ένα έργο τέτοιες έκτασης.

Και ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου, ο ανθρωπιστικός φυσιολατρικός σύλλογος «Ηλιαχτίδα»., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδω «Η Ομόνοια» του Μανταμάδου και ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας «Ο Ταξιάρχης» απαντούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε συνέχεια του απαντητικής σας επιστολής, οι κάτωθι Σύλλογοι του Μανταμάδου και η πλειοψηφία των κατοίκων του, με όλο και περισσότερες συμμετοχές μετά την έκταση που πήρε η αρχική διαμαρτυρία, σας εφιστούμε την προσοχή για τις περιπτώσεις που παραβιάζεται το έννομο συμφέρον, η υγεία και η περιουσία των πολιτών.

 Η ανακοίνωσή σας (Αρ. Πρωτ. 5309 21/04/2021) δεν περιέχει ούτε μια ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που κατατέθηκαν στην υπηρεσία σας (Αρ. Πρωτ. 5072 19/04/2021).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αν η όχληση των κατοίκων άπτονταν απλά στην ιδιοτροπία μερικών, η διαμαρτυρία θα είχε δηλωθεί εξ αρχής και όχι αφού η ανευθυνότητα σας ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και ξεχείλισε το ποτήρι.

 Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι το υπάρχον δίκτυο δεν ήταν χαρτογραφημένο, ούτε ελαφρυντικό για τις κακοτεχνίες του «σύγχρονου» δικτύου.

 Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι πίναμε νερό από σωλήνες αμιάντου μέχρι το 2020, παρά όνειδος, αν και με τον τρόπο που υλοποιείται το έργο αυτή τη στιγμή η κατάληξη δεν θα είναι καλύτερη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Δεν αποτελεί απάντηση ο εμπαιγμός για το κατά πόσον τα προϋπάρχοντα λιθόστρωτα ήταν όντως παραδοσιακά και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑ Λέσβου η αποκατάστασή τους.

 Δεν αποτελεί απάντηση πως η κεντρική πλατεία του Μανταμάδου πλημμυρίζει λόγω της πέτρινης τάφρου, χωρίς καμία αναφορά στις «ξεχασμένες» συνδέσεις ή το πως οι αγωγοί στερούνταν το κατάλληλο βάθος με αποτέλεσμα οι σωλήνες να μην αντέχουν το βάρος των διερχόμενων οχημάτων.

 Αριστοτεχνικά, αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που κατατέθηκαν με σαφήνεια στην υπηρεσία σας. Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ούτε μια απάντηση για το πως γίνεται το δίκτυο να είναι ταυτόχρονα ανοιχτό σε τέσσερα, πέντε, έξι σημεία με ένα συνεργείο τεσσάρων ατόμων.

 Ούτε μια απάντηση για τις φθορές και τις καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων και των καλοκαιρινών παραθεριστών που θα τις ανακαλύψουν τους επόμενους μήνες.

 Ούτε μια απάντηση για τα τσιμεντένια φρεάτια των υδρομετρητών που βρίσκονται 20-30 εκ. πάνω από το επίπεδου του λιθόστρωτου δρόμου με τους προφανείς κινδύνους που αντιλαμβάνεστε.

 Ούτε μια απάντηση για τις κλίσεις στους δρόμους που οδηγούν σε λιμνάζοντα φαινόμενα που παλιότερα δεν υπήρχαν.

 Ούτε μια απάντηση για τις -παράνομα- τοποθετημένες αποχετεύσεις (μη στεγανές) πάνω από τους αγωγούς της ύδρευσης.

 Ούτε μια απάντηση για τους κεντρικούς αγωγούς που είναι ήδη τσακισμένοι και χωρίς το προβλεπόμενο υπόστρωμα, με κίνδυνο η διαρροή πόσιμου νερού να είναι μόνιμη και συνεχής.

 Ούτε μια απάντηση για τους δρόμους όπου οι αγωγοί παραμένουν σε κοινή θέα εδώ και μήνες και τα λιθόστρωτα παραμένουν χωρίς αποκατάσταση.

 Ούτε μια απάντηση για τις αναρίθμητες βλάβες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

 Ούτε μια απάντηση για τις συχνές, διαρκείς και κυρίως απροειδοποίητες διακοπές νερού εν μέσω πανδημίας.

 Oύτε μια απάντηση για το ποιος θα αναλάβει τα κόστη συντήρησης των κακοτεχνιών από εδώ και στο εξής.

 Ούτε μια απάντηση για το «νέο» τσιμέντο αμφιβόλου προέλευσης και μίγματος στο λιθόστρωτο που «λιώνει» με το νερό της βροχής και «μαδάει» ακόμη και με παιδικά δάχτυλα.

 Με επίγνωση των πράξεών μας, οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Μανταμάδου σας επιστρέφουμε την απάντησή σας ως απαράδεκτη και αναμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω με μια επιστολή που θα ξεκινά με τη φράση «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών