× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καμία ουσιαστική απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ»

Για ανευθυνότητα κάνουν λόγο οι Μανταμαδιώτες, με φόντο συνεχείς διακοπές νερού και τα λύματα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2021

«Καμία ουσιαστική απάντηση από τη ΔΕΥΑΛ»

Εξοργισμένοι είναι οι Μανταμαδιώτες με την απάντηση στη ΔΕΥΑΛ στα όσα κατήγγειλαν 412 κάτοικοι της κοινότητας για τις συνεχείς διακοπές νερού, τα λύματα που ξεχειλίζουν και τις διαρκείς κακοτεχνίες με φόντο το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Θυμίζουμε ότι η ΔΕΥΑΛ είχε απαντήσει ότι δεν δικαιολογείται περαιτέρω όχληση από τη «φυσιολογική» που προκαλεί ένα έργο τέτοιες έκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου, ο ανθρωπιστικός φυσιολατρικός σύλλογος «Ηλιαχτίδα»., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδω «Η Ομόνοια» του Μανταμάδου και ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας «Ο Ταξιάρχης» απαντούν:

«Σε συνέχεια του απαντητικής σας επιστολής, οι κάτωθι Σύλλογοι του Μανταμάδου και η πλειοψηφία των κατοίκων του, με όλο και περισσότερες συμμετοχές μετά την έκταση που πήρε η αρχική διαμαρτυρία, σας εφιστούμε την προσοχή για τις περιπτώσεις που παραβιάζεται το έννομο συμφέρον, η υγεία και η περιουσία των πολιτών.

 Η ανακοίνωσή σας (Αρ. Πρωτ. 5309 21/04/2021) δεν περιέχει ούτε μια ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που κατατέθηκαν στην υπηρεσία σας (Αρ. Πρωτ. 5072 19/04/2021).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αν η όχληση των κατοίκων άπτονταν απλά στην ιδιοτροπία μερικών, η διαμαρτυρία θα είχε δηλωθεί εξ αρχής και όχι αφού η ανευθυνότητα σας ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και ξεχείλισε το ποτήρι.

 Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι το υπάρχον δίκτυο δεν ήταν χαρτογραφημένο, ούτε ελαφρυντικό για τις κακοτεχνίες του «σύγχρονου» δικτύου.

 Δεν αποτελεί απάντηση το γεγονός ότι πίναμε νερό από σωλήνες αμιάντου μέχρι το 2020, παρά όνειδος, αν και με τον τρόπο που υλοποιείται το έργο αυτή τη στιγμή η κατάληξη δεν θα είναι καλύτερη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Δεν αποτελεί απάντηση ο εμπαιγμός για το κατά πόσον τα προϋπάρχοντα λιθόστρωτα ήταν όντως παραδοσιακά και ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑ Λέσβου η αποκατάστασή τους.

 Δεν αποτελεί απάντηση πως η κεντρική πλατεία του Μανταμάδου πλημμυρίζει λόγω της πέτρινης τάφρου, χωρίς καμία αναφορά στις «ξεχασμένες» συνδέσεις ή το πως οι αγωγοί στερούνταν το κατάλληλο βάθος με αποτέλεσμα οι σωλήνες να μην αντέχουν το βάρος των διερχόμενων οχημάτων.

 Αριστοτεχνικά, αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που κατατέθηκαν με σαφήνεια στην υπηρεσία σας. Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ούτε μια απάντηση για το πως γίνεται το δίκτυο να είναι ταυτόχρονα ανοιχτό σε τέσσερα, πέντε, έξι σημεία με ένα συνεργείο τεσσάρων ατόμων.

 Ούτε μια απάντηση για τις φθορές και τις καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων και των καλοκαιρινών παραθεριστών που θα τις ανακαλύψουν τους επόμενους μήνες.

 Ούτε μια απάντηση για τα τσιμεντένια φρεάτια των υδρομετρητών που βρίσκονται 20-30 εκ. πάνω από το επίπεδου του λιθόστρωτου δρόμου με τους προφανείς κινδύνους που αντιλαμβάνεστε.

 Ούτε μια απάντηση για τις κλίσεις στους δρόμους που οδηγούν σε λιμνάζοντα φαινόμενα που παλιότερα δεν υπήρχαν.

 Ούτε μια απάντηση για τις -παράνομα- τοποθετημένες αποχετεύσεις (μη στεγανές) πάνω από τους αγωγούς της ύδρευσης.

 Ούτε μια απάντηση για τους κεντρικούς αγωγούς που είναι ήδη τσακισμένοι και χωρίς το προβλεπόμενο υπόστρωμα, με κίνδυνο η διαρροή πόσιμου νερού να είναι μόνιμη και συνεχής.

 Ούτε μια απάντηση για τους δρόμους όπου οι αγωγοί παραμένουν σε κοινή θέα εδώ και μήνες και τα λιθόστρωτα παραμένουν χωρίς αποκατάσταση.

 Ούτε μια απάντηση για τις αναρίθμητες βλάβες στο δίκτυο του ΟΤΕ.

 Ούτε μια απάντηση για τις συχνές, διαρκείς και κυρίως απροειδοποίητες διακοπές νερού εν μέσω πανδημίας.

 Oύτε μια απάντηση για το ποιος θα αναλάβει τα κόστη συντήρησης των κακοτεχνιών από εδώ και στο εξής.

 Ούτε μια απάντηση για το «νέο» τσιμέντο αμφιβόλου προέλευσης και μίγματος στο λιθόστρωτο που «λιώνει» με το νερό της βροχής και «μαδάει» ακόμη και με παιδικά δάχτυλα.

 Με επίγνωση των πράξεών μας, οι Σύλλογοι και οι κάτοικοι του Μανταμάδου σας επιστρέφουμε την απάντησή σας ως απαράδεκτη και αναμένουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω με μια επιστολή που θα ξεκινά με τη φράση «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ