× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βρήκαμε λύση για τις εκκλησίες το Πάσχα»

Τι ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/4/2021

«Βρήκαμε λύση για τις εκκλησίες το Πάσχα»
' χρόνος ανάγνωσης

«Βρήκαμε μια λύση θα κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα με περισσότερη ελευθερία αλλά δεν πιστεύουμε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας». Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην προηγηθείσα συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κκ. Ιερώνυμος επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι υπήρξε «σύμπνοια» με τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την λειτουργία των εκκλησιών στο Πάσχα ενώ παράλληλα «προανήγγειλε», κατά πάσα πιθανότητα με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δύσκολα θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού την περίοδο των εορτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την ίδια ώρα, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε η περιφορά του επιταφίου να γίνει έξω από τους ναούς, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας και κυρίως ότι θα εισηγηθούν οι λοιμοξιολόγοι. Οι οποίοι, πάντως, αναμένεται να πουν την τελευταία… λέξη, αφού πρώτα η κυβέρνηση τους ενημερώσει για την «συμφωνία» ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επίσης, ξεκαθάρισε ότι υπάρχει και φόβος στους κατοίκους της επαρχίας και δη των νησιών. «Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν είναι και μια εκδήλωσις ότι οι κάτοικοι φοβούνται, ιδίως των νησιών την "επιδρομή" προς τα εκεί, μήπως έχουμε "διασπορά" του ιού. Ας κάνουμε υπομονή πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος», είπε κλείνοντας την ολιγόλεπτη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμιζε ότι η συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον κ. Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γραμμή στήριξης για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδοτήσεις για νέες επενδύσεις στο Βόρειο Αιγαίο

Επιλέξιμα τα επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό άνω των 2.000.000 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Λίνα Μενδώνη σε Λήμνο και Αγιο Ευστράτιο

Η τριήμερη περιοδεία της Υπουργού Πολιτισμού από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου περιλαμβάνει επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία, επαφές με τοπικούς φορείς και την αναβάθμιση εμβληματικών πολιτιστικών υποδομών
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εξερευνώντας τα ιστορικά τοπόσημα της Λήμνου και τον ρόλο της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Από τη στρατηγική βάση στον τόπο της μνήμης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

1.450 θέσεις στάθμευσης στη Μύρινα

Για την διευκόλυνση των οδηγών εν' όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου στη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μια προσευχή χρόνων βρήκε απάντηση στην Τένεδο

Θυρανοίξια στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Παναγίας Τενέδου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου-Μια ιστορική στιγμή για την Ορθοδοξία καθώς ο ναός-σύμβολο επιστρέφει στη ζωή, κουβαλώντας τη μνήμη και την πίστη ενός λαού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ