× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Blue Star Πάτμος βάζει πλώρη για Σίγρι

Στις 12 Ιουνίου ξεκινά η σύνδεση Σιγρίου – Πειραιά και θα διαρκέσει έως το Σεπτέμβριο. Αγώνας δρόμου ώστε το πλοίο να δέσει φέτος στο νέο λιμάνι

Δημοσίευση 13/4/2021

Το Blue Star Πάτμος βάζει πλώρη για Σίγρι

Το Σάββατο 12 Ιουνίου, ξεκινά για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι από το 2019 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, το δρομολόγιο Πειραιάς - Σίγρι με ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι των Μεστών της Χίου. Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Attica Group στη Λέσβο, τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο προγραμματισμός της εταιρείας όπως και πέρυσι, είναι το δρομολόγιο να διαρκέσει τρεις μήνες έως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, και θα εκτελείται μια φορά την εβδομάδα.

«Το πλοίο που θα εκτελεί το δρομολόγιο είναι το Blue Star Patmos, ένα νεότευκτο – σύγχρονο πλοίο με δύο καταπέλτες. Ωστόσο για να μπορέσει να λειτουργήσει το πλοίο και  να ανοίξει δύο καταπέλτες στο Σίγρι θα πρέπει να δέσει στο νέο λιμάνι το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από τους εργολάβους του έργου έχει ολοκληρωθεί στο σημείο που μας ενδιαφέρει.

Έως την ημέρα όμως  που θα ξεκινήσει το δρομολόγιο οι τοπικοί φορείς πρέπει να φροντίσουν ώστε πάρουμε στα χέρια μας τη σχετική αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ). Ήδη έχω ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για το θέμα και το Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο ώστε όλοι μαζί να κινηθούμε γρήγορα, για να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή και να εξασφαλίσουμε την ενεργοποίηση του νέου λιμανιού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί αυτό δυνατό, θα δέσουμε και πάλι στο παλιό λιμάνι και το πλοίο θα ανοίγει μόνο τον ένα καταπέλτη.

Το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Σάββατο, θα φτάνει στο λιμάνι του Σιγρίου στις 11:30 το βράδυ και θα αναχωρεί μία ώρα αργότερα στις 12:30».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Ηλία Πίκουλο, αυτή την περίοδο γίνονται συζητήσεις με την εταιρεία Attica Group για το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει στόχος είναι να παραμείνει το δρομολόγιο έστω μια φορά την εβδομάδα και το καλοκαίρι, μετά τη διακοπή της επιδοτούμενης γραμμής. «Έχουμε ζητήσει αντί για τέσσερα δρομολόγια για Καβάλα, το ένα να αντικατασταθεί με τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρουμε αν θα το καταφέρουμε αυτό, ευελπιστούμε όμως ότι η εταιρεία θα πεισθεί να το  κρατήσει . Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις», σημειώνει ο Ηλίας Πίκουλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ορεινή ποδηλασία στην Αμαλή

Είκοσι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας αψήφισαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και ανέβηκαν το βουνό ως το εκκλησάκι της Παναγίας την Κυριακή
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Στείρωσαν, περιέθαλψαν και φιλοξένησαν τις γατούλες

Φιλοζωικές δράσεις στο νηπιαγωγείο και την κοινότητα Λουτρών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστούγεννα με ελεύθερη είσοδο στο Artοποιώ!

Πάρτυ με κατασκευές και κυνήγι Θησαυρού, σε Μυτιλήνη και Κεραμειά
ΑΤΖΕΝΤΑ

8ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά

Από τη Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ψηφίστε για τη λέξη της χρονιάς!

Η απολαυστική ετήσια ψηφοφορία του Νίκου Σαραντάκου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Χριστουγεννιάτικο γλέντι στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών

Ανήμερα των Χριστουγέννων στις 9.30 το βράδυ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μιστεγνιώτες» διοργανώνει μια όμορφη εκδήλωση στην Ταβέρνα ο «Βράχος»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, με διοργανωτή τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου
ΓΕΥΣΗ

Βραδιά γεμάτη βορειοαιγαιοπελαγίτικες νοστιμιές στο Ζάππειο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, καλεσμένη της Περιφέρειας, ανέδειξε με τον πιο γευστικό τρόπο τα τοπικά προϊόντα
ΓΕΥΣΗ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει για το Βόρειο Αιγαίο

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Facebook
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πεζοπορία στον Λαφιώνα

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Λέσβου «Ορειάς»
ΓΕΥΣΗ

Μέλι Ανθέων από τη Λέσβο με βραβείο ποιότητας

Χάλκινη διάκριση για το μέλι Ανθέων με θυμάρι της «Lesvos Honey» των Αποστόλου και Ευστρατίου Κοντού. Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τον αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο
ΒΙΒΛΙΟ

Με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στη δημοτική βιβλιοθήκη Μυτιλήνης- Και παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Πετρίδου