× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 40άρηδες

Δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2021

Τον Μάιο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 40άρηδες

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 40άρηδων, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλατφόρμα θα ανοίξει την Παρασκευή 16 Απριλίου για την επόμενη κατηγορία των πολιτών που θα εμβολιαστεί και η οποία αφορά τα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, δηλαδή περίπου 800.000 ανθρώπους. Θα περιλαμβάνει νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης και καρδιοαγγειακά νοσήματα. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου, θα ενταχθούν στην πλατφόρμα και όλα τα υπόλοιπα.

«Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους θα ξεκινούν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάιο. Θα έχουν πάρει την πρώτη δόση μέσα στον Μάιο» είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Τον Ιούνιο θα προχωρήσει ο εμβολιασμός και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, με τον κ. Θεμιστοκλέους να υπογραμμίζει ότι κάπου μέσα στον Μάιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για αυτή την κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Όσο για τις ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Μαΐου για το αν θα δοθεί ή όχι προτεραιότητα, ανάλογα το πώς θα έχει κινηθεί ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών.

Για το εμβόλιο της Johnson&Johnson που αναμένεται να φτάσει αύριο, Τετάρτη, στην Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι το γεγονός πως έχει μόνο μια δόση, μπορεί να επιταχύνει αρκετά το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε: «Περιμένουμε 2 εκατ. δόσεις για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ τον Απρίλιο παραλαμβάνουμε λίγες δόσεις. Η δεύτερη παραλαβή θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, οπότε θα χρησιμοποιηθεί τον Μάιο. Έτσι, τον Μάιο περιμένουμε ακόμα 300.000 δόσεις και τις υπόλοιπες περίπου 960.000 δόσεις τις περιμένουμε τον Ιούνιο».


Για τις παραδόσεις της Pfizer, ανέφερε ότι θα πλησιάσουμε τις 1,5 εκατ. δόσεις τον Μάιο και 1,7-1,8 εκατ. δόσεις τον Ιούνιο, ενώ για το εμβόλιο της Moderna είπε πως αναμένονται 100.000-150.000 δόσεις στις αρχές Μαΐου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.