× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Καθαρό» το όπλο της εκτέλεσης του Καραϊβάζ

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2021

«Καθαρό» το όπλο της εκτέλεσης του Καραϊβάζ

«Καθαρό», δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια, είναι το 9άρι πιστόλι με το οποίο οι άγνωστοι δράστες εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ.Αυτό προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες από την πρώτη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.Παράλληλα, οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν πρόλαβε να πάρει ανάσα»

Για τη στιγμή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου που έγινε αυτόπτης μάρτυρας.«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Όπως περιγράφει τους είχαν πλάτη αλλά όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, ενώ τόνισε πως όλο αυτό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.Ακόμη παρατήρησε πως «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι».Σε ερώτηση για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα» ενώ το όχημα των δυο δραστών «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», ενώ ανέφερε πως στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».Μάλιστα όλα έγιναν τόσο γρήγορα καθώς κανείς από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε. «Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», είπε ο μάρτυρας.

Πού στρέφονται οι έρευνες
Αυτό στο οποίο εστιάζουν τώρα οι Αρχές είναι η αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας για το δρομολόγιο των δραστών.

Εκτιμάται ότι το scooter μεσαίου κυβισμού που χρησιμοποίησαν είναι κλεμμένο, ενώ τέλος σημειώνεται ότι διακριτικά παρακολουθεί τις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι άντρες του Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν και τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού συντάκτη.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδεχομένως να δείξει εάν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα που ήταν κοντά στον δημοσιογράφο κατά τη διαδρομή του από την Κηφισιά στον Άλιμο.Επίσης, θα μελετήσουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί το σκούτερ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Δείτε εδώ τι προβλέπει η εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Βόρειο Αιγαίο: Αύξηση 38,8% των πιστώσεων για τα σχέδια βελτίωσης

Στα 304,9 εκατ. ευρώ οι συνολικές πιστώσεις του προγράμματος για όλη την χώρα, 13,8 εκατ. ευρώ διατίθενται για το Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές επισκέψεις στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ

Tο στέλεχος της γενικής γραμματείας Επικοινωνίας Παντελής Ορφανίδης, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Ιωάννα Κωσταρέλλα επισκέφθηκαν πρόσφατα το Μουσείο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων λόγω καιρού

Δείτε εδώ πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων Group Attica για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνέντευξη Μουτζούρη σε Γερμανούς φοιτητές

Από το Πολιτικό ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωποι με κατάσχεση 1,5 εκατ. οφειλέτες της Εφορίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι οφειλέτες ανέρχονται σε 3.878.712, ενώ έχουν ήδη ληφθεί αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις) σε 1.506.75 πολίτες
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Hellenic Highspeed

Τετάρτη αντί Τρίτη θα αναχωρήσει το πλοίο από την Καβάλα
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση για το παστούρωμα των ζώων

Κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με πρωτοβουλία της βουλευτή του κόμματος Έλενας Ακρίτα
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΕΛΛΑΔΑ

Συζήτηση για το μέλλον της δημοσιογραφίας

Διοργανώθηκε από την ΕΣΗΕΠΗΝ, το Μουσείο Τύπου της Ένωσης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κ. Μητσοτάκης «επιστρατεύει» τους υπουργούς για τις Ευρωεκλογές

Δείτε ποιος υπουργός «χρεώθηκε» την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στις 11:00 το βράδυ θα αναχωρήσει το «Νήσος Σάμος»

Η βλάβη στη μηχανή το βράδυ του Σαββάτου αναστάτωσε τα δρομολόγια του πλοίου