× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι αιρετοί να πουν ΟΧΙ στην ευρωπαία επίτροπο για τις δομές!»

Κοινή ανακοίνωση Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα Λέσβου και Χίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/3/2021

«Οι αιρετοί να πουν ΟΧΙ στην ευρωπαία επίτροπο για τις δομές!»
' χρόνος ανάγνωσης

Κοινή ανακοίνωση Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα Λέσβου και Χίου ζητά από τους αιρετούς που θα παραβρεθούν αύριο Δευτέρα σε σύσκεψη με την Ευρωπαία Επίτροπο να πουν «όχι» σε νέες δομές στα νησιά, αλλά και στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άνοιξη … η ιδανικότερη εποχή για να επιβληθεί μόνιμος χειμώνας στα Νησιά…

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Ευρωπαίας  Επιτρόπου Ylva Johansson τη Δευτέρα 29/3/2021 στη Λέσβο έρχεται ως συνέχεια της επιμονής της Ε.Ε. να επιβάλλει τους κατάπτυστους για την Χώρα μας, τον Έβρο και τα Νησιά μας, όρους του νέου συμφώνου για την μετανάστευση και το άσυλο πριν ακόμα αυτό ψηφιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σχέδια έχουν ήδη προ πολλού ξεκινήσει  προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα εγκλωβίζουν στις χώρες πρώτης υποδοχής τα μεταναστευτικά και προσφυγικά ρεύματα στα Νησιά μας και το δυστύχημα είναι ότι τα εγκληματικά αυτά σχέδια βρίσκουν πρόθυμους συμμάχους και στις Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις προσπαθούν να δείξουν ότι δήθεν διαθέτουν τη σύμφωνη γνώμη των «τοπικών κοινωνιών» και να αλλοιώσουν την πραγματική τους βούληση. Προσπαθούν να στριμώξουν στη γωνία της Ευρώπης «το πρόβλημα» αδιαφορώντας για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του στα σύνορα της Χώρας μας, στις ευαίσθητες Εθνικά περιοχές των Νησιών μας και του Έβρου.

Με προσχηματική επίκληση στον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα -η άθλια κατάσταση στα ΚΥΤ για τους ωφελούμενους και τους γύρω κατοίκους, αποδεικνύει του λόγου το αληθές  - επιμένουν στο στοίβαγμα ανθρώπινων ψυχών στα Νησιά μας, συντηρώντας με τον τρόπο αυτό την αναγκαστική δια θαλάσσης θανατηφόρα διέλευση και την ενίσχυση των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης της ανάγκης και του ανθρώπινου πόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά θέλει να παρουσιάσει ως δήθεν τετελεσμένα στην επίσκεψη της η επίτροπος κ. Johansson και η ευθύνη στους οικοδεσπότες - αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους είναι τεράστια και επιβάλλεται να τα αποτρέψουν.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου και της Λέσβου, θεωρούν την ίδια και την πολιτική που εκφράζει ανεπιθύμητη στα νησιά μας.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά και στην επίτροπο και στην Ελληνική κυβέρνηση και στον κύριο Μηταράκη ότι δεν αναγνωρίζουμε και δεν αποδεχόμαστε το καταστροφικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν μεταξύ τους το Δεκέμβριο του 2020 και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να εφαρμοστεί ούτε στη Λέσβο ούτε σε κανένα άλλο νησί του Β. Αιγαίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλούμε λοιπόν τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη και όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες να εκφράσουν δυνατά και αποτελεσματικά την καθολική αντίθεση των κατοίκων των Νησιών μας στις επιδιώξεις του νέου συμφώνου για τη μετανάστευση που η εφαρμογή του προϋποθέτει δημιουργία δομών.

Τους ζητάμε να μεταφέρουν σε κάθε αρμόδιο Ευρωπαϊκό θεσμό αλλά και σε κάθε αρμόδιο της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι Νησιώτες δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την εφαρμογή αυτών των καταστροφικών επιλογών και θα τα αποτρέψουν με κάθε τρόπο και μέσο. Το σύνολο των κατοίκων, οι θεσμικοί,  κοινωνικοί, πολιτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι ενώσεις, τα πνευματικά και πολιτιστικά σχήματα, οι Νησιώτες που ζουν στην υπόλοιποι Ελλάδα, οι Νησιώτες της Ομογένειας ενώνουμε τις δυνάμεις και τη φωνή μας και:

·Απαιτούμε και διεκδικούμε:

·Να αποσυμφορηθούν άμεσα και ουσιαστικά  τα  νησιά του Βορείου Αιγαίου

·Να μη δημιουργηθεί καμιά νέα Δομή με οποιαδήποτε μορφή οπουδήποτε  στα νησιά .

·Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ το ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ και τα hot spots στα νησιά.

·Να απεγκλωβιστούν με ευθύνη της κυβέρνησης άμεσα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά μας . Να υπάρχει ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση όπως σε κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας ή της Ευρώπης!  Δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη να είναι απλά ένα κενό γράμμα. Δυνατότητα υποβολής ασύλου στις χώρες προορισμού, όσο και στις χώρες προέλευσης η διέλευσης (π.χ. μέσα στην Τουρκία).

·Να καταργηθεί η οποιαδήποτε ερμηνεία περί υποχρεωτικού γεωγραφικού  περιορισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να μην υπάρξει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο σε καμιά περίπτωση .

·Να γίνεται μόνο Καταγραφή και Ταυτοποίηση στα νησιά!  Καμία άλλη διαδικασία που αφορά στο μεταναστευτικό (για παράδειγμα αιτήσεις και απονομή ασύλου, ΠΡΟΚΕΚΑ κ.α.) δεν θα γίνει αποδεκτή.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους Έλληνες και Ευρωπαίοι συνεταίροι! Δεν τους αφήσαμε και δε θα τους αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τα δόλια σχέδια τους όσα μεταναστευτικά μνημόνια υποτέλειας και να υπογράψουν!!»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa

Στις 18 και 19 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με συμμετοχή πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
Συνέδριο στη Λέσβο για τον Hayreddin Barbarossa
ΧΩΡΙΑ

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»

Πλούσια αρθρογραφία και αναφορές στη δράση του Συλλόγου Παφλιωτών και των κατοίκων των Παμφίλων
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Πάμφιλα»
ΧΩΡΙΑ

Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια

Για να δει από κοντά τις εργασίες κατασκευής τμήματος πλακόστρωτου στον δρόμο που διέρχεται από την αγορά και οδηγεί στο Αρχαίο Υδραγωγείο
Επίσκεψη Χριστόφα στη Μόρια
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος

Συγχαρητήρια από τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου για την επιτυχία στις εξετάσεις αξιολόγησης
Στη Γ’ Εθνική Κατηγορία ο διαιτητής Κωνσταντίνος Ζήκος
ΥΓΕΙΑ

«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»

Ερώτηση Δουδωνή σε Γεωργιάδη για υποστελέχωση νοσοκομείου Λήμνου
«Σε κατάσταση επισφάλειας η Λήμνος λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία

Έμφαση στην ενίσχυση του μηχανισμού, τον συντονισμό φορέων και τα νέα μέσα για τη φετινή περίοδο
Στη Μυτιλήνη ο Ευάγγελος Τουρνάς για την αντιπυρική προετοιμασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά

Πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς τους Δήμους
2,83 εκατ. ευρώ για αγροτική οδοποιία στα νησιά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τσιμεντόστρωση στο Πυργί

Υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
Τσιμεντόστρωση στο Πυργί
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ

Εκδήλωση στη Λήμνο
«Λειψυδρία από πολιτική επιλογή» λέει το ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια

Όσα ανέλυσαν στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» η Ανθή Παζιάνου η Μαρία Χατζηγεωργίου και ο Θράσος Αβραάμ για την επόμενη μέρα
Από την επιζωοτία στα σχέδια για τη Βάστρια
ΧΩΡΙΑ

2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό

Μετά από βλάβη που σημειώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση στις καθημερινές εκκλήσεις των πολιτών για αποκατάσταση της ζημιάς. Σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής
2,5 μήνες χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο επιχειρήσεις και σπίτια στον Βαφειό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των ακτών ενώ φέτος αναμένεται να προστεθούν και νέα μηχανήματα για Άτομα με Αναπηρία σε 4 τουλάχιστον παραλίες
Με το βλέμμα στο καλοκαίρι, η Μυτιλήνη ετοιμάζει τις παραλίες