× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτάσεις του Δήμου Μυτιλήνης στους δασικούς χάρτες

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή από την παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2021

Εκτάσεις του Δήμου Μυτιλήνης στους δασικούς χάρτες

Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών της Λέσβου, και τις δημοτικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτούς, κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Μυτιλήνης. Στην ίδια επιστολή η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και την υιοθέτηση της πρότασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για τους δασικούς χάρτες του νησιού μας που αναφέρεται στο αυξημένο κόστος των ενστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε προσφάτως έλαβε χώρα η ανάρτηση των δασικών χαρτών -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- και ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά αυτών.

Με την παρούσα μας επιστολή ζητάμε να μας απαντήσετε αφενός εάν υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στους εν λόγω χάρτες και αφετέρου σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή ώστε να κατοχυρωθούν οι εκτάσεις ιδιοκτησίας του Δήμου οι οποίες τυχόν χαρακτηρίζονται ως δασικές μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, εξασφαλίζοντας τη χρήση τους, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών ενδεχομένως μισθώνονται σε γεωργούς και κτηνοτρόφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των αγροτών και των λαϊκών νοικοκυριών που επιθυμούν και πρέπει να υποβάλουν ενστάσεις αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον πρωτογενή τομέα, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί επισήμως και να υιοθετήσει τη διατυπωμένη πρόταση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με ψήφισμα που θέτουμε στο δημοτικό συμβούλιο προς ψηφοφορία και θα απευθύνεται - αποσταλεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το κείμενο του προτεινόμενου ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ήδη υπερχαρατσωμένων λαϊκών στρωμάτων τα οποία με την ανάρτηση των δασικών χαρτών καλούνται να υποβάλουν ενστάσεις, το κόστος των οποίων είναι πολύ μεγάλο και στο οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί η πλειοψηφία του λεσβιακού λαού, ζητάει να μην επιβαρυνθεί ο αγροτικός κόσμος και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τέλος των ενστάσεων αλλά και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις αφού καμία ευθύνη δεν έχουν γι’ αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην αμφισβητηθεί ο αγροτικός χαρακτήρας των εκτάσεων που ήταν και είναι αγροτικές. Να ισχύουν όπως είναι σήμερα τα δικαιώματα για τις εν λόγω εκτάσεις. Να μην χαθεί καμία επιδότηση.

Να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία.

Να εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων τους», καταλήγουν στην επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τσιριγώτη Νίκη, Βαλάκος Παναγιώτης, και Κόμβος Στρατής. 

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου