× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας εξέπληξε!»

Ανακοίνωση της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» και της επικεφαλής Εριφύλης Χιωτέλλη για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και τη θέση του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2021

«Δυστυχώς  η Ευρωπαϊκή Ένωση  δεν μας εξέπληξε!»

Την επανάληψη της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα δομή, ζητά με ανακοίνωσή της η παράταξη «Με πυξίδα τον πολίτη» και η επικεφαλής του Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία ζητά παράλληλα να συζητηθεί και το θέμα του Συμφώνου Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο όπως σημειώνει σε περίπτωση που προχωρήσει θα είναι καταστροφικό για τον τόπο μας. Στην ανακοίνωσή της η Εριφύλη Χιωτέλλη σημειώνει μεταξύ άλλων:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Συνεχίζοντας στο δρόμο που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια η ΕΕ,  το δρόμο της εγκατάλειψης των  βασικών αρχών της (τουλάχιστον όπως η ίδια διακηρύσσει μέσα από τις συνθήκες της),  των αρχών της αλληλεγγύης, την υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της προστασίας των ευάλωτων ομάδων, του σεβασμού της διαφορετικότητας κ.λπ, προχωρά στη ψήφιση ενός Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα  όλων των παραπάνω αρχών αλλά και των χωρών πρώτης υποδοχής.

Σύμφωνα με τα όσα περιέχονται σε αυτό το σύμφωνο:

α) Οι «πονόψυχοι» Ευρωπαίοι  δεν δέχονται την δημιουργία ενός σταθερού υποχρεωτικού μηχανισμού μετεγκαταστάσεων αλλά επιμένουν σε ένα σχέδιο για μια Ευρώπη των λίγων, κλεισμένη στο καβούκι της και δημιουργούν στο έδαφος της Ε.Ε. μια γκρίζα ζώνη, στην οποία θα ανήκουν οι χώρες και οι περιοχές πρώτης υποδοχής προσφύγων οι οποίες και μόνον αυτές θα έχουν υποχρεώσεις που δε θα έχει καμιά άλλη χώρα της  Ε.Ε.! Και ποιες θα είναι αυτές οι υποχρεώσεις; Να μετατρέψουν τα εδάφη τους σε στρατόπεδα – φυλακές προσφύγων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

β)Οι «πονόψυχοι»  Ευρωπαίοι είναι αλήθεια  πολύ ευρηματικοί όταν πρόκειται να  αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να τις φορτώσουν σε άλλους! Έτσι μετατρέπουν την αρχή της αλληλεγγύης από υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε εθελοντική –επιλεκτική αλληλεγγύη, η οποία όπως μαντεύετε θα είναι εθελοντική για τις χώρες που δεν είναι χώρες εισόδου και υποχρεωτική για τις χώρες πρώτης υποδοχής! Έτσι αντί να προκρίνουν την υποχρεωτική αλληλεγγύη,  (σύμφωνα με την οποία κάθε  χώρα οφείλει να φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες), για όλες τις χώρες της ΕΕ και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους την αρνούνται, την μετατρέπει σε εθελοντική και με τον τρόπο αυτό επιλέγει τη συσσωρεύσει προσφύγων και μεταναστών στις συνοριακές χώρες της ΕΕ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

γ) Οι «πονόψυχοι» Ευρωπαίοι αρνούνται να δεχτούν στα εδάφη τους πρόσφυγες και μετανάστες( αυτή τη στιγμή μόνο το 0,6 του πληθυσμού της είναι προσφυγικός πληθυσμός) και να αναλάβουν τις διαδικασίες ασύλου και ένταξης ή επιστροφής, αρνούμενοι να αποφασίσουν ένα κοινό σύστημα επιστροφών στηριγμένο στη Σύμβαση της Γενεύης και στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Προτιμούν να μας «χρυσώνουν» για να μετατρέψουμε τα νησιά μας, τα σύνορά μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών (αφού δεν ξεκαθαρίζουν ούτε το αν θα υπάρχει ή όχι γεωγραφικός περιορισμός για τον τόπο πρώτης υποδοχής) και να τα καταστήσουμε «γκρίζα ζώνη» της ΕΕ όπου θα υπάρχει ειδικό καθεστώς με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του τόπου μας!

 

Και καλά θα μπορούσε να πει κανείς, οι Ευρωπαίο τη δουλειά τους κάνουν !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Εμείς όμως οι κάτοικοι των μελλοντικών «γκρίζων ζωνών» τι κάνουμε;

Βάζουμε τα χέρια μας κ. Δήμαρχε  και 16 συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αποδεχτήκατε τη δημιουργία μιας νέας μεγάλης δομής φιλοξενίας στο Δήμο μας και βγάζουμε τα μάτια μας !

Καταλαβαίνετε πως η ύπαρξη και μόνο μιας τέτοιας δομής μας βάζει στο χάρτη των «γκρίζων ζωνών». Πόσο μάλλον όταν  είμαστε η μόνη συνοριακή περιοχή της ΕΕ που το έχει αποδεχθεί!

Καταλαβαίνετε σε τι  περιπέτειες  πάτε να μας βάλετε και πόσο καταστροφικό είναι αυτό για τον τόπο μας!

Όσο ακόμα είναι καιρός λοιπόν κα για να ενισχύσουμε την αντίδρασή μας σ’ αυτό που οι «πονόψυχοι» Ευρωπαίοι μας ετοιμάζουν, σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα;

α) Θέση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης για Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.( Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να ασκήσει ΒΕΤΟ σε αυτή την απόφαση της ΕΕ)

β) Θέση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης για τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενάς στη θέση «Βάστρια» με βάση  το με αριθμό πρωτοκόλλου 4389/19.3.2021 έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (ΑΔΑ ΩΘΒΤ46ΜΔΨΟ-ΤΟΞ) με θέμα Αίτημα Έγκρισης από τον Υπουργό Οικονομικών για Προέγκριση Ανάληψης Πολυετούς Υποχρέωσης στον Προϋπολογισμό Εξόδων του Ε.Φ. 1055-203 «Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αφορά στη μίσθωση χώρων στη θέση Βάστρια (Πλάτη) Λέσβου με σκοπό τη δημιουργία δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, για τα οικονομικά έτη 2022, 2023, 2024 και 2025,

Σας καλούμε να καταδικάσετε το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και να αρνηθείτε τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στο νησί αλλά συγκεκριμένα στη θέση «Βάστρια» εκφράζοντας έτσι τη θέληση της πλειοψηφίας του Λεσβιακού λαού», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Εριφύλη Χιωτέλλη επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή