× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Εγνατία οδός της Λέσβου, πάλι καρκινοβατεί»

Επιστολή Βαλσαμίδη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τα προβλήματα της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/3/2021

«Η Εγνατία οδός της Λέσβου, πάλι καρκινοβατεί»
' χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τα προβλήματα στο έργο κατασκευής του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, απέστειλε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της θητείας του ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είχε ασχοληθεί πολλές φορές με τις εξελίξεις και την πορεία του συγκεκριμένου έργου με παρεμβάσεις τόσο στην πολιτική ηγεσία όσο και στα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών. Μάλιστα ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης είχε καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο για κοινή επίβλεψη των εργασιών  από Υπουργείο και Περιφέρεια με δεδομένο ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου, η Περιφέρεια θα είναι εκείνη που θα αναλάβει τη συντήρηση του οδικού άξονα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο νησί της Λέσβου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου συνολικού Π/Υ 50 εκ. ευρώ περίπου, αναφέρει στην επιστολή του πρώην αντιπεριφερειάρχης,  το οποίο  ξεκίνησε να υλοποιείται το 2013 με την επίβλεψη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών.

Το έργο έχει περάσει πολλές περιπέτειες στην πορεία υλοποίησης του ως σήμερα, κυρίως λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με την ανάδοχο Κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η εταιρεία Τοξότης, τα οποία περιορίστηκαν μετά την αντικατάσταση της εν λόγω εταιρείας. Το έργο, το οποίο υλοποιείται σήμερα από την Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. - ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα και πάλι προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να αφορούν την πληρωμή υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ένα σημαντικό έργο για ολόκληρο το νησί, το οποίο μάλιστα είχε ονομαστεί και ως η «Εγνατία οδός της Λέσβου» καρκινοβατεί και πάλι, ενώ μετά από 8 χρόνια από την έναρξη των εργασιών δεν έχει καταφέρει να παραδοθεί ολοκληρωμένο και λειτουργικό κανένα τμήμα του.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να μεταφέρω την αγωνία των κατοίκων για την συνέχιση των εργασιών και παρακαλώ θερμά για την παρέμβαση σας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το έργο να ξεκινήσει και πάλι με γρηγορότερο ρυθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Επίσης, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που δια των Υπηρεσιών της θα αναλάβει την συντήρηση του έργου, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα τα οποία μπορεί να οφείλονται είτε σε αστοχίες της μελέτης, είστε σε αστοχίες της κατασκευής. Το θέμα αυτό είχα θέσει με επανειλημμένες παρεμβάσεις που είχα κάνει στο Υπουργείο κατά το παρελθόν (2017, 2018) από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χωρίς να υπάρξει σχετική ανταπόκριση», καταλήγει στην επιστολή του ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών