× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Διάτρητα σύνορα»

Αλλοδαποί μπήκαν από τον Έβρο και έφτασαν στη Λέσβο μέσω... Αθήνας εν μέσω lockdown

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2021

«Διάτρητα σύνορα»

«Καθρέφτης» για το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μία υπόθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr και αποδεικνύει πως τα εξωτερικά σύνορα είναι διάτρητα. Όσο και αν τα κυβερνητικά χείλη επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου, αποδεικνύεται πως καλά καλά δεν μπορούν να περιφρουρήσουν ούτε τα... «σύνορα» για μετακινήσεις από νομό σε νομό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τρεις αλλοδαποί κατάφεραν να εισέλθουν τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα από τα σύνορα του Έβρου, που όπως διατείνεται η κυβέρνηση είναι καλά φυλασσόμενα, και κατάφεραν να κάνουν τη δική τους... περιπλάνηση σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σε μία περίοδο που απαγορεύονται, ακόμα και πολύ βασικές μετακινήσεις για τους πολίτες στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, σομαλικής καταγωγής, πραγματοποίησαν με διαφορά λίγων ωρών παρόμοια διαδρομή. Με ίδια αφετηρία και... τερματισμό. Την αρχή έκαναν χθες, Πέμπτη, οι δύο γυναίκες και σήμερα ακολούθησε ο συμπατριώτης τους. Άγνωστο τίνι τρόπω πέρασαν τα σύνορα, διέσχισαν την ελληνική επικράτεια, και έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην Αθήνα. Από εκεί, αεροπορικώς έφτασαν έως τη... Λέσβο(!) όπου και τελικώς συνελήφθησαν. 

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι σε ρόλο... Happy Travelers, κατάφεραν να διασχίσουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και να ταξιδέψουν και σε νησί, τη στιγμή που οι πολίτες για να μεταβούν έως το... περίπτερο πρέπει να στείλουν SMS. Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση αυτή καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί... δρακόντειας φύλαξης των συνόρων καθώς απέτυχαν να εντοπίσουν κάποιο από τα τρία αυτά άτομα έστω και από... νομό σε νομό - μία μετακίνηση που απαγορεύεται τους τελευταίους μήνες λόγω του lockdown.

Φυσικά, κανείς δε γνωρίζει ποιος ήταν ο λόγος που οι τρεις Σομαλοί έκαναν όλο αυτό το... ταξίδι. Έκαναν... roadtrip ή μήπως απλά μιμήθηκαν το παράδειγμα του «ταξιδιώτη» πρωθυπουργού;

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανέδειξαν τις ομορφιές της Λέσβου

Σε υβριδικό μαθητικό συνέδριο συμμετείχε το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιληνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Λεσβιακή συμμετοχή στο Rodopi Challenge

Δύο αθλητές του Συλλόγου Lesvos Runners εκπροσώπησαν το νησί στον απαιτητικό αγώνα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ