× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δημοπρατείται τον Μάιο ο οδικός άξονας Καλλονής‑ Πέτρας

Για νέα αναπτυξιακή πνοή κάνει λόγο το Επιμελητήριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/3/2021

Δημοπρατείται τον Μάιο ο οδικός άξονας Καλλονής‑ Πέτρας

Την έγκριση δημοπράτησης του έργου του οδικού Άξονα Καλλονής Πέτρας που αποτελούσε για χρόνια πάγιο αίτημα των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής, χαιρετίζει το Επιμελητήριο Λέσβου. Το έργο δημοπρατείται τον Μάιο αλλά αρκετοί εκτιμούν ότι θα καθυστερήσει, γιατί χθες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νέος Νόμος 4782/2021 για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουσιαστικά, την τελική προετοιμασία του φακέλου είχε κάνει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με την Χριστιάνα Καλογήρου να κατορθώνει να το «ξεμπλοκάρει» μαζί με τον Θόδωρο Βαλσαμίδη έπειτα από συνεχείς πιέσεις και συναντήσεις της με υπουργικά στελέχη της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπερτονίζοντας τη σπουδαιότητα και την αναπτυξιακή του προοπτική, αφού συνδέει τη Μυτιλήνη και την κεντρική Λέσβο με την Πέτρα και τον Μόλυβο, περιοχές που παρουσιάζουν δηλαδή τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στο νησί.

Διευκρινίζεται ότι η εκπόνηση των σχετικών μελετών είχε εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, με την τότε Περιφεριάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου να ζητά από τον τότε Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη τη διαβίβασή τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε ακολούθως να αναλάβει τη χρηματοδότηση καθώς και την υλοποίηση του έργου.

Σε ότι αφορά το έργο, ο οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας αποτελείται από δύο ξεχωριστές μελέτες. Η πρώτη αφορά στο κομμάτι από την Καλλονή ως τη Στύψη και η δεύτερη το τμήμα από τη διασταύρωση της Στύψης ως την Πέτρα. Όπως έχει επισημανθεί χαρακτηριστικά και στο πρόσφατο παρελθόν σε ρεπορτάζ του «Ν»,  το οδικό τμήμα από την διασταύρωση Αγ. Παρασκευής έως τον κόμβο της Στύψης αποτελεί νέα χάραξη συνολικού μήκους 10,5 χιλιομέτρων και ο συνολικός χρόνος που θα χρειάζεται για να διανυθεί δεν θα ξεπερνά τα 10-15 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Επιμελητήριο

«Ο εν λόγω οδικός άξονας και η κατασκευή αυτού πέρα του ότι θα μειώσει σημαντικά την απόσταση και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οδηγούς, θα προσδώσει και μια νέα αναπτυξιακή πνοή για την περιοχή.

Σε συνδυασμό δε με την αποπεράτωση του Οδικού Άξονα Καλλονής Σιγρίου και του Λιμένα Σιγρίου, η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη τόσο της περιοχής και των τοπικών επιχειρήσεων όσο και ολόκληρου του νησιού θα αποκτήσει νέα δυναμική» επισημαίνει το Επιμελητήριο. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου