× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να γίνει Παλλεσβιακή η Επιτροπή αγώνα ενάντια σε νέα δομή»

Κάλεσμα Στρατή Κόμβου για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/3/2021

«Να γίνει Παλλεσβιακή η Επιτροπή αγώνα ενάντια σε νέα δομή»
' χρόνος ανάγνωσης

Την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με σκοπό τη δημιουργία παλλεσβιακής Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε νέα δομή προσφύγων και μεταναστών προτείνει σε ανακοίνωσή του ο Στρατής Κόμβος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Θερμής και δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικότερα ο κ. Κόμβος αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

« Χαιρετίζω τη μεγαλειώδη και ειρηνική μηχανοκίνητη πορεία του Λεσβιακού λαού τη περασμένη Κυριακή.

 ‘Έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τη κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της Μυτιλήνης πως ο λεσβιακός λαός είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί μέχρι τέλος για να πετύχει το στόχο του, να μην υπάρχει καμιά φυλακή ψυχών πάνω στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ψήφισμα που θυροκολλήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και στο Δήμο Μυτιλήνης απηχεί ακριβώς τις απόψεις και τις θέσεις όλων όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα. Τα υπόλοιπα κείμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και που περιέχουν και απαράδεκτες –ακροδεξιού χαρακτήρα- φράσεις είναι κείμενα για τα οποία προσωπικά ούτε ρωτήθηκα, ούτε ήρθαν σε γνώση μου πριν δημοσιευθούν.

    Αναφέρομαι π.χ. στην άποψη ότι σχεδιάζετε ο μακροχρόνιος εξισλαμισμός των νησιών, άποψη ανιστόρητη, που προβάλετε από όσους θέλουν να στοχοποιήσουν τους ίδιους τους πρόσφυγες σαν αντιπάλους μας και όχι τη κυβέρνηση και την Ε.Ε, που με τη συμφωνία τούς, τους κρατάει στο νησί. Ή τις πατριωτικές κορώνες με τις οποίες τελειώνει η τελευταία ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας,  λες και το πρόβλημα έχει να κάνει με ανοιχτή επίθεση από εξωτερικό εχθρό καθώς και το ότι κυβερνάνε το τόπο μας οι ΜΚΟ και όχι ότι για τη παρουσία και δράση τους  ευθύνονται η  κυβέρνησης και η Ε.Ε. Αναφέρομαι επίσης στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο του Μηταράκη, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη ότι αποτελεί μέλος μιας κυβέρνησης και κινείτε στα πλαίσια των αποφάσεων της, άρα την ευθύνη για όσα γίνονται στη Λέσβο πέρα από τον ίδιο την έχει και η ίδια η κυβέρνηση.

    Θεωρώ ότι τώρα είναι πλέον η ώρα η Επιτροπή Αγώνα της Λ. Θερμής να πάρει πρωτοβουλία να διευρυνθεί και να πάρει πραγματικά παλεσβιακό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

    Καλώ και τα άλλα μέλη της επιτροπής να συμφωνήσουμε ώστε το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 8 Μάρτη, να καλέσουμε μια ευρεία σύσκεψη, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους φορείς της Λέσβου που συμφωνούν με το περιεχόμενο του ψηφίσματος που παραδώσαμε. Εκεί να συγκροτηθεί μια ευρεία παλλεσβιακή Επιτροπή Αγώνα, να καταλήξει στο τρόπο λειτουργίας της και στη συνέχεια μέσα στις επόμενες 15 – 20 μέρες να διοργανώσει ανοιχτές συνελεύσεις –με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας- σε όλα τα χωριά και τις συνοικίες της πόλης ώστε να συγκροτηθούν και τοπικές επιτροπές αγώνα θέτοντας όλο τον κόσμο σε ετοιμότητα.

    Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος, θα είναι συνεχής, θα έχει τα πάνω και τα κάτω του. Για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα απαιτείται η συντονιστική επιτροπή αγώνα να εκφράζει πραγματικά όλο το λαό και τα μέλη της να κτίσουν μεταξύ τους κλίμα φερεγγυότητας, αποφεύγοντας τις αυθαίρετες ενέργειες και τη δημοσίευση ανακοινώσεων με αιτήματα και επιχειρήματα που δεν έχουν συζητηθεί στην επιτροπή.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη

Αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία με έντονο παλμό, καταγγελίες για τις αιματηρές εξελίξεις σε Ιράν και Λίβανο και κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη
Φωνές κατά του πολέμου από τη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026

Σταθερή αλλά συγκρατημένη άνοδος στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης τον Φεβρουάριο του 2026, 50.077 επιβάτες στο πρώτο δίμηνο
Κρατά ρυθμό το αεροδρόμιο Μυτιλήνης στο ξεκίνημα του 2026
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη

Στο επίκεντρο ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Μυτιλήνης και οι συμβάσεις που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια
Καταγγελίες της παράταξης Κουφέλου για  σειρά απευθείας αναθέσεων στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής

Η 3η ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος GOV4ALL από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΜΥΤΙΛΗΝΗ Α.Ε. έφερε 5 σχολεία σε επαφή με τη βιολογική καλλιέργεια, τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τις πρακτικές φροντίδας του εδάφους
Βιωματική δράση για τον Λεσβιακό Ελαιώνα στη Λουτρόπολη Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο

Επιστημονικές συναντήσεις του Τμήματος Περιβάλλοντος
Πράσινη μετάβαση και βιοποικιλότητα στο επίκεντρο
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνιες που ο χώρος δεν θα λειτουργήσει
Κλειστή λόγω άδειας προσωπικού η Αρχαιολογική Συλλογη Ερεσού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Η εκπομπή «Πάτα μια πεταλιά, μια εκπομπή για τους ευάλωτους του δρόμου και όχι μόνο» ανοίγει τη συζήτηση για την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στη Μυτιλήνη
Η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο στο μικροσκόπιο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Ερώτηση Χαρίτση και βουλευτών της Νέας Αριστεράς για τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων και την απορρόφηση των πόρων έως το 2027
Πού πάνε τα 1,46 δισ. ευρώ για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές
ΔΡΑΣΕΙΣ

Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης

O Δήμαρχος Μυτιλήνης «ξενάγησε» τον Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή έργο του Πάρκου Αναψυχής στην Αγία Κυριακή
Έργο 5 εκατ. ευρώ αλλάζει τον αστικό χάρτη της Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής

Σφοδρή καταγγελία του ιστορικού στελέχους του κόμματος Σταύρου Πολίτη για αδιαφάνεια, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς στη διαδικασία εκλογής συνέδρων
Ένταση στο ΠΑΣΟΚ Λέσβου λίγο πριν τις κάλπες της Κυριακής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στη Λέσβο για το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Η Λέσβος θα εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο με συνολικά 36 αντιπροσώπους
Εκλογές στη Λέσβο για το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ