× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ηχηρό «μηχανοκίνητο»... μήνυμα από τη Λέσβο

Μεγάλη συμμετοχή πολιτών και φορέων στη μηχανοκίνητη πορεία κατά της νέας δομής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα γεγονότα της Καράβας

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 28/2/2021

Ηχηρό «μηχανοκίνητο»... μήνυμα από τη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα (Κυριακή μεσημέρι) η μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα των χωριών της Λοτυτρόπολης Θερμής, κατά της νέας δομής και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα της Καράβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κινητοποίηση είχε μεγάλη  συμμετοχή, ενώ τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων σε όλα τα σημεία των προσυγκεντρώσεων και λίγο αργότερα στο κέντρο της Μυτιλήνης όπου κατευθύνθηκε η πορεία.

 Οι προσυγκεντρώσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μεγάλες προσυγκεντρώσεις της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν  στην περιοχή της Λάρσου και στην Παναγιούδα. Εκεί βρέθηκαν  εκατοντάδες πολίτες, φορείς, Αντιπεριφερειάρχες, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.λπ.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.  Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης στην προσυγκέντρωση της Παναγιούδας ήταν  ότι η ουρά των αυτοκινήτων έφτασε  μέχρι τον Αφάλωνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θέλουμε τα νησιά μας, φυλακές ψυχών»

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» πριν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς, σημειώσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει η συνέβη στη Λέσβο πριν ένα χρόνο και συνεχίζει την εμμονή της για τη δημιουργία μιας υπερδομής – φυλακής στο νησί μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Κομνηνάκα από την πλευρά της σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδικεί τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών προκειμένου νόμιμα και με ασφάλεια να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού  Αναστασία Αντωνέλλη, σημείωσε ότι παραμένει σταθερή στις απόψεις της η Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει ταχθεί κατά της δημιουργίας οποιασδήποτε δομής στα νησιά μας.

«Οφείλουμε να μείνουμε ενωμένοι», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χριστόφας, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που θέλουν να μας επιβάλουν υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

«Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα, ένα μεγάλο όχι σε όσους θέλουν να εγκαταστήσουν δομές και φυλακές δίπλα στα χωριά μας» , σημείωσαν μεταξύ άλλων στις δηλώσεις τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων Νέων Κυδωνιών Αντώνης Κόμλος και Μανταμάδου Χαράλαμπος Τζελαϊδής.

«Είμαστε εδώ για να θυμίσουμε τα αιτήματα του Λεσβιακού λαού και την απόφαση που είχαμε πάρει πριν ένα χρόνο, να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα νησιά μας φυλακές συγκέντρωσεις δυστυχισμένων ανθρώπων, δήλωσε η επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη.   

«Όσες αποφάσεις και αν πάρουν τα συμβούλια, όσες μεθοδεύσεις και αν γίνουν τον τελικό λόγο και την τελική απάντηση τη δίνουν οι πολίτες», δήλωσε η Νίκη Τσιριγώτη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάμερα του «Ν».

«Τα σχέδια που έχουν είναι να μετατρέψουν τα νησιά μας, σε αποθήκες ψυχών δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βάλεσης, επαναλβάνοντας ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του οι οποίες εκφράστηκαν όπως τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Είμαστε καλόπιστοι και πιστεύουμε τον Υπουργό που μίλησε για αποσυμφόρηση έως το Πάσχα δήλωσε η δημοτική Σύμβουλος Εριφύλη Γιαννάκα και πρόσθεσε κανείς δεν θέλει αυτή τη νέα δομή – φυλακή γιατί όλοι θέλουμε να παραμείνουμε στα νησιά μας».

«Στέλνουμε μήνυμα ενάντια στις πολιτικές τις κυβέρνησης και στη νέα δομή», σημείωσε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα η οποία συμμετείχε στην προσυγκέντρωση.

Παρών στις κινητοποιήσεις και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς, ο οποίος δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας νέας δομής και φυλακών στους δήμους των νησιών μας.

Οι δύο μηχανοκίνητες πορείες ξεκίνησαν περίπου στις 12:30 το μεσημέρι,  κινήθηκαν  προς τη Μόρια μπήκαν  στη Μυτιλήνη μέσω της Επάνω Σκάλας, πέρασαν από το  Κιόσκι, την  Προκυμαία την πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, την οδό  Βουρνάζων, τη Λαγκάδα και από εκεί κατέληξαν στην Παγανή.

Σε όλα τα σημεία των προσυγκεντρώσεων και στο κέντρο της πόλης, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Μάλιστα δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ από νωρίς βρισκόταν έξω από το Παλιό Δημαρχείο της Μυτιλήνης.

Η μηχανοκίνητη πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι ήταν απολύτως ειρηνική και δεν υπήρξαν έκτροπα ή προβλήματα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι