× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η λύση δεν είναι η Βάστρια και τα ξερονήσια»

Ανακοίνωση της παράταξης Με πυξίδα τον Πολίτη για την κινητοποίηση της Κυριακής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/2/2021

«Η λύση δεν είναι η Βάστρια και τα ξερονήσια»

Σε ανακοίνωση για την επετειακή κινητοποίηση συμπλήρωσης ενός έτους από τα γεγονότα της Καράβας, προχώρησε η δημοτική παράταξη Μυτιλήνης «Με Πυξίδα τον Πολίτη», στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι στηρίζει τα αιτήματα για αποσυμφόρηση του νησιού μας, παραμένει ως παράταξη αντίθετη στους σχεδιασμούς για δημιουργία νέας δομής, ωστόσο σημειώνει ότι θα είναι απέναντι στους τραμπούκους, τους προσφυγοφάγους,  και σε κάθε έναν που με τη στάση του ντροπιάζει τον τόπο μας. Στην ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, Εριφύλη Χιωτέλλη, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού και Δημήτρης Μαλλιαρός αναφέρουν μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Ένα χρόνο μετά τον αγώνα του Λεσβιακού λαού απέναντι στα ΜΑΤ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μη γίνει το νησί μας στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε ότι η δομή στη Βάστρια θα είναι και μόνιμη και μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από 5.000 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν ανέχεται αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Καρά Τεπέ. Η λύση όμως δεν είναι η Βάστρια, ούτε τα ξερονήσια. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια, υπερδομή όπου θα φυλακίζονται άνθρωποι και θα γίνονται «αόρατοι». Αυτό διασύρει το νησί μας και ντροπιάζει και εμάς τους ίδιους ως πολίτες.

-         Οι θέσεις μας είναι γνωστές και τις υπηρετούμε με συνέπεια  εδώ και χρόνια. Ζητάμε τον απεγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων και τη μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς δομές  στην ηπειρωτική χώρα (όχι να πεταχτούν στην πλατεία Βικτωρίας…)

-         Αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εφαρμογή της σύμβασης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, η οποία σήμερα παραβιάζεται κατάφορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-         Η πατρίδα μας και οι πατρίδες όλων των ανθρώπων δεν κινδυνεύουν από την προσφυγιά αλλά από αυτούς που τη δημιουργούνε στο όνομα των γεωπολιτικών παιχνιδιών τους.

Δηλώνουμε ρητά ότι καταδικάζουμε κάθε ακραία και μισαλλόδοξη φωνή και όσους παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες ντόπιων και προσφύγων, διχάζοντας την κοινωνία.

Το προσφυγικό δεν αποτελεί πεδίο πολιτικής ανάδειξης πολιτικών παραγόντων, αλλά το πεδίο εκείνο, όπου δοκιμάζεται η ανθρωπιά μας και η υπευθυνότητά μας απέναντι στους συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-         Σας καλούμε να μην επιτρέψετε η συγκέντρωση της Κυριακής να μετατραπεί σε μία ακόμα πολιτική ακροδεξιά συγκέντρωση. Να μην αμαυρωθεί ένας δίκαιος αγώνας από μισαλλόδοξα συνθήματα και πολεμικές ιαχές.

Είμαστε μαζί σας στον αγώνα

  • Για άμεση αποσυμφόρηση
  • Ενάντια στη δημιουργία νέας δομής στο νησί μας.

 Θα είμαστε όμως για πάντα απέναντι στους τραμπούκους, τους προσφυγοφάγους,  και σε κάθε έναν που με τη στάση του ντροπιάζει τον τόπο μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου