× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Απεργούν οι γιατροί την Τρίτη

Ανακοίνωση της Ένωσης ΕΣΥ Λέσβου για την πανυγειονομική απεργία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/2/2021

Απεργούν οι γιατροί την Τρίτη
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, συμμετέχει στην πανυγειονομική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. 

Και μεταξύ άλλων αναφέρει 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας και τίποτα δεν έχει αλλάξει... Το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο αφού οι υποσχέσεις για θωράκιση του αποδείχτηκαν εμπαιγμός.

Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης με την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες να αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, μη τυχόν και θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν με το «κλείσιμο» των «κόκκινων περιοχών» από τις 6 το απόγευμα (!), ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την απόλυτα αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν καμιά υγειονομική λογική, δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία! Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ:

-Άφησε τους χώρους δουλειάς απροστάτευτους, καθώς όχι μόνο δεν πήρε και δεν έλεγξε την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά άφησε την εργοδοσία να αλωνίζει, κρύβοντας τα κρούσματα, ακόμα και τα αποτελέσματα των tests, όπως έχουν καταγγείλει δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Άφησε ίδια την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Έκλεισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά να σπρωχτεί στην αμορφωσιά και τη λειψή κοινωνικότητα, και αντί να δώσει λεφτά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, δίνει 30 εκατ. ευρώ για να τα γεμίσει αστυνομία!.

-Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, δεν έκανε σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά φρόντισε να δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες. Αντί να χρηματοδοτήσει τη δημόσια υγεία, οι δαπάνες κατευθύνονται στην ιδιωτική υγεία, το στρατό και την αστυνομία. Και μετά μιλούν για «ατομική ευθύνη» και φορτώνουν τον κόσμο με πρόστιμα.

-Ταυτόχρονα, αξιοποιεί την πανδημία για να επιταχύνει όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, κλιμακώνοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Προωθεί την προληπτική καταστολή μπροστά στις κοινωνικές θύελλες που έρχονται. Προσπαθεί, με όλους τους τρόπους, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και με προαναγγελία βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει το λαό και τη νεολαία φιμωμένους.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επανεκκίνηση για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ευστρατίου

Μετά από τριετή αναστολή επαναλειτουργεί με δύο νέες μαθήτριες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο της Παναγιούδας

Διάβημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθημα οδικής ασφάλειας από την πρώτη μέρα

Αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές και γονείς τη μέρα του αγιασμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Μαρία Ευθυμίου στη Λέσβο

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής Λέσβου
ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ποδήλατο, συνεργασίες και βιώσιμη κινητικότητα στη Λέσβο

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και διεθνείς συμμετοχές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές του Πανάγου Κουφέλου για τη νέα σχολική χρονιά

«Ας κάνουμε το ταξίδι της μάθησης μια εμπειρία πλούσια και ουσιαστική»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επένδυσε στο μέλλον του παράκτιου περιβάλλοντος

Επίλεξε το μοναδικό στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών» του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταδίκη τεσσάρων αστυνομικών για «απελευθέρωση κρατουμένου»

Η υπόθεση με τον Τούρκο κρατούμενο που πήδηξε στη θάλασσα από το πλοίο «Αριάδνη» έφερε στο εδώλιο τους συνοδούς του
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην Καλλονή

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο και προετοιμασία για την απεργία της 1ης Οκτώβρη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου