× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προχωρά το έργο του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας

Σε καλό δρόμο και η μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου Αγ. Παρασκευής σε πολυχώρο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/2/2021

Προχωρά το έργο του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας
Ανθή Παζιάνου
' χρόνος ανάγνωσης

Το έργο του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας προχωρά καθοριστικά με τον Δήμο να στέλνει τις τελευταίες ημέρες όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που απαιτούνταν για τη μελέτη προς τις Κτηριακές Υποδομές, ΚΤΥΠ ΑΕ. Θυμίζουμε τη σχετική συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου τον περασμένο Ιούλιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ.

Η υπηρεσία από τη μεριά της ζήτησε το κτηριολογικό πρόγραμμα του σχολείου που προκύπτει βάσει του αριθμού των μαθητών (σ.σ. το δημοτικό είναι τριθέσιο και το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο μονοθέσιο), ο Δήμος το εξασφάλισε μέσω του Υπουργείου Παιδείας και πλέον αναμένονται οι τελικές ενέργειες της εταιρίας των Κτηριακών Υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα και ενδεικτικά του ότι οι γραφειοκρατικές ενέργειες για το Δημοτικό Σχολείο του σεισμόπληκτου χωριού κορυφώνονται, ο Δήμος αναμένει πια την τελική έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων για την εξασφάλιση της άδειας ολικής κατεδάφισης του εναπομείναντος κτηρίου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εστάλη προς έγκριση ομοίως στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, η αρχιτεκτονική μελέτη του κτηρίου του παλιού ελαιοτριβείου στην Αγία Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2021» στο οποίο ο Δήμος έχει εγκριθεί να συμμετέχει και μέρος αυτού αφορά την μετατροπή του παλιού ελαιοτριβείου σε πολυχώρο που θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων μόνιμη έκθεση σχετικά γενοκτονίες που υπέστη ο Ελληνισμός αλλά και δράσεις και συνεργασίες με εκπαιδευτικό αντικείμενο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας τα τουρκικά αλιευτικά

Καταγγελίες για συστηματική παρουσία και παράνομη αλιεία – Ερώτηση Μεϊκόπουλου – Δούρου στη Βουλή για παραβιάσεις χωρικών υδάτων και αδράνεια των ελληνικών αρχών
ΧΩΡΙΑ

Αρωμα καλοκαιριού και παράδοσης στη Γιορτή Κρασιού στα Πάμφιλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην παραλία Παμφίλων – Μουσική, χορός και γεύσεις σε μια βραδιά γεμάτη Λεσβιακό χαρακτήρα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σήμερα… μεθάμε Πλωμάρι!

Το OuzoFest 2025 φέρνει ούζο, χορό και νησιώτικο ξεφάντωμα στην καρδιά της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Ένας αιώνας μετά, οι ρίζες οδηγούν πίσω στο Σκαλοχώρι

Αϊβαλιώτες με καταγωγή από τη Λέσβο επιστρέφουν στον τόπο των προγόνων τους και γιορτάζουν μαζί με τους ντόπιους, κόντρα στον χρόνο και την Ιστορία.