× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η παραμυθένια ζωή του Σταύρου

Από δεμένος μέσα σε σακί στη Λέσβο σε γιγαντοαφίσα στο Λονδίνο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2021

Η παραμυθένια ζωή του Σταύρου

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο αδέσποτος Σταύρος, πετάχτηκε δεμένος μέσα σε ένα σακί, στη μέση του πουθενά, με τα τέσσερα αδερφάκια του. Σήμερα φιγουράρει σε γιγαντοαφίσα στο Λονδίνο. «Πέρσι το Μάρτιο δύο κυρίες μητέρα και κόρη είχανε πάει βόλτα στην εξοχή με ένα μηχανάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάπου είδαν ανεμώνες και στάθηκαν να κόψουν. Εκεί άκουσαν κάτι κλάματα και ψάχνοντας, είδαν σε ένα ρέμα, ένα σακί να… κουνιέται. Κατέβηκαν, το άνοιξαν και είδαν πέντε κουκλάκια, ανάμεσα τους και ο Σταύρος», θυμάται η Βασιλεία Μαυραγάνη, εθελόντρια διάσωσης αδέσποτων, με έδρα τη Λέσβο. Τα ανέλαβε χωρίς δεύτερη σκέψη και ενώ υιοθετήθηκαν αμέσως, τα κράτησε δύο μήνες, επειδή λόγω λοκντάουν δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στις νέες τους οικογένειες.

Την εποχή που ο Σταύρος έμεινε παρατημένος, η Χάνα Χέσκεθ στο Λονδίνο, με το σύζυγό της, αναζητούσαν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο και ήρθαν σε επικοινωνία με το βρετανικό οργανισμό Wild at Heart Foundation, με τον οποίο συνεργάζεται η κ. Μαυραγάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αίτησή τους ζητούσαν ένα μικρόσωμο αρσενικό κουταβάκι ώστε να τα πηγαίνει καλά με το θηλυκό σκυλί που είχε ήδη η οικογένεια. «Είμασταν διατεθειμένοι να περιμένουμε όσο χρειαστεί. Ωστόσο, μόλις μία εβδομάδα αργότερα μας στάλθηκε μια φωτογραφία του Σταύρου. Ήταν τέλειος!»

Μέσα στο λοκντάουν τα σύνορα ήταν κλειστά και το ταξίδι των σκυλιών από την Ελλάδα στη Βρετανία πολύ αβέβαιο. Τελευταία στιγμή όμως ο οργανισμός κατάφερε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του Σταύρου και των αδερφών του από τη Λέσβο στην Αθήνα και από εκεί στο Λονδίνο. «Ήταν για εμάς εξαιρετικά νέα», θυμάται η Χάνα, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής και Σταύρος είναι το όνομα του αγαπημένου της θείου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σταύρος έφτασε, λοιπόν, στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου τα μεσάνυχτα της 18ης Μαϊου 2020. Από τη στιγμή που τον παρέλαβε η νέα του οικογένεια η ζωή του άλλαξε για πάντα. Ζει πλέον στο Λονδίνο, κοντά σε ένα μεγάλο πάρκο. Εμφανίζεται σε διαφημίσεις στην τηλεόραση, μετά από πρόταση που του έγινε να εργαστεί ως μοντέλο. Πρόσφατα φιγουράρισε στην τοπική εφημερίδα του Λονδίνου, τη Μέτρο, σε μεγάλο ετήσιο ημερολόγιο σκύλων ως Mr February και σε τεράστια ταμπέλα σε κεντρική οδό της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι φιλικός, γεμάτος ζωντάνια και φαίνεται χαρούμενος με τη νέα του ζωή. Η Βασιλεία έκανε σπουδαία δουλειά να του μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους παρά το σκληρό παρελθόν του. Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτόν», τονίζει η Χάνα, η οποία κατά τη διάρκεια του λοκντάουν και μέχρι να φτάσει ο Σταύρος στο Λονδίνο, είχε στείλει πάμπολλα παιχνίδια, κουβέρτες και άλλα πράγματα στην κ. Μαυραγάνη ώστε εκείνος να απασχολείται και να είναι όσο καλύτερα γίνεται. Η Βασιλεία Μαυραγάνη είναι εθελόντρια σχεδόν δύο δεκαετίες και έχει σώσει περισσότερα από 1500 αδέσποτα.

«Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με το Wild at Heart Foundation εδώ και χρόνια, που βρίσκουν εξαιρετικές οικογένειες για τα σκυλάκια που σώζω», σημειώνει και προσθέτει ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για τη διάσωση αδέσποτων από Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Βαλκάνια, από χώρες κυρίως της Βόρειας Ευρώπης. «Αυτό έχει προκληθεί εν μέρει από τις καταστάσεις που βλέπουν με τα μάτια τους, επισκεπτόμενοι τις χώρες αυτές ως τουρίστες, αλλά και από την αδιάκοπη εθελοντική δράση των αναρίθμητων σωματείων, που προβάλλουν το τεράστιο πρόβλημα».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι