× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Είπατε ψέματα και δεν πείθετε κανέναν κύριοι»

Αντίδραση της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» στα λεγόμενα των 16 «πρόθυμων» δημοτικών συμβούλων υπέρ της δημιουργίας νέας μόνιμης δομής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/2/2021

«Είπατε ψέματα και δεν πείθετε κανέναν κύριοι»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» Ανδρεαδέλλη Βασιλική, Ζερβού Μαρία, Μαλλιαρός Δημήτρης και Χιωτέλλη Εριφύλη σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κ. Κύτελη, και κ .Χατζηγιάννη, μιας και εσείς αναλάβατε να εκπροσωπήσετε στα ΜΜΕ τον κ. Δήμαρχο,


Όσες σελίδες και αν σας χρειαστούν για να απαντήσετε, δεν θα μπορέσετε μέσα σ’ αυτές να κρύψετε τη μία και μοναδική αλήθεια!


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος, ο κ. Αθανασίου και ο Υπουργός κ. Μηταράκης: Είπατε ψέματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Είπατε ψέματα, για να εμποδίσετε τους προέδρους των κοινοτήτων να ψηφίσουν και να υφαρπάξετε μια απόφαση, με μια μόνο ψήφο διαφορά, παρόλο το πραξικόπημά σας!


Είπατε ψέματα, πως δεν έχει οριστεί η περιοχή, μόνο και μόνο για να μην τοποθετηθείτε πάνω στο θέμα που εμείς οι 11 σας καλέσαμε να τοποθετηθείτε:Για τη δομή των 5000 ατόμων στη θέση Βάστρια.


Δεν προκαλέσαμε συζήτηση επί παντός επιστητού κύριοι! Και μην εκτίθεστε λέγοντας πως δεν έχουμε πρόταση, γιατί κατά καιρούς την έχουμε καταθέσει στα ΔΣ με τις τοποθετήσεις μας, καθώς και στα ΜΜΕ με την αρθρογραφία μας! Και παραμένει ίδια και σταθερή εδώ και ένα χρόνο, σε αντίθεση με την δική σας που άλλαξε, κάνοντας στροφή 180 μοιρών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας έχουμε πειότι όμως, ότι δε συζητάμετίποτα αν δεν ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση! Εσείς ούτε αυτό το ακούσατε! Τι περίεργο, εκτός από επιλεκτική μνήμητώρα τελευταία έχετε αποκτήσει και επιλεκτική ακοή!Αντί να τοποθετηθείτε επί της ουσίας της πρότασης μας,καταθέσατε ένα ψήφισμα «έκθεση ιδεών και επιθυμιών» ως αμνήμονες και κωφοί!


Και τώρα αγαπητοί (16) συνάδελφοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ από χτες είδατε το έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προβαίνει σε πρόσκληση υποβολής προσφορών, για « Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση Πλάτη της Δημοτικής ενότητας Θερμής του Δήμου Μυτιλήνης, με ημερομηνία 28/01/2021, (άρα την Τετάρτη 3/02/2021ο Υπουργός κ. Μηταράκης , ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αθανασίου και ο Δήμαρχος κ. Κύτελης το ήξεραν) αντί να τους εγκαλέσετε που σας εξαπάτησαν (ή ξέρατε κι εσείς;)εγκαλείτε εμάς που σας είπαμε την αλήθεια!
Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος!


Με τη χθεσινή σας ανακοίνωση πέφτετε ακόμα πιο χαμηλά! Αποκαλείτε το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση, «πρόβλημα και παράγοντα διατάραξης της ομαλότητας» ενώ είναι δικαίωμα διασφαλισμένο από το διεθνές δίκαιο, από το ελληνικό σύνταγμα και από τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας! Και λυπούμαστε πραγματικά γιατί μέσα στους 16 δημοτικούς συμβούλους βρίσκονται και εκπαιδευτικοί! Ειλικρινά δεν το περιμέναμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Ότι και να λέτε λοιπόν, ξέρετε πως αυτό που κάνατε δε «μαζεύεται». Θα έχετε όλη την ευθύνη για κάθε εξέλιξη από εδώ και πέρα και όχι απέναντι στους 11 ή τους 15 που καταψήφισαν, αλλά απέναντι στο Λεσβιακό λαό.


Όλα τα άλλα είναι τσάμπα λόγια που ούτε εσάς τους ίδιους δεν μπορούν να πείσουν!

Υ.Γ. Τώρα λοιπόν που τον Υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής μας δήλωσε δια της προσκλήσεώς του τη συγκεκριμένη περιοχή «Πλάτη της Δημοτικής ενότητας Θερμής του Δήμου Μυτιλήνης» για τη δημιουργία ΚΥΤ, καλέστε σύγκληση ΔΣ να αποφασίσουμε με πλήρη γνώση! Και να ψηφίσουν και οι πρόεδροι όπως δικαιούνται! Να περιμένουμε, ή θα χρειαστούν πάλι 11 υπογραφές»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ