× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός παράταξης ο Βράνης που «παραληρεί»

Ανακοίνωση Ζαφειρίου για τα περί προδοσίας που καταγγέλθηκαν εναντίον του ότι θα ψηφίσει υπέρ της νέας δομής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2021

Εκτός παράταξης ο Βράνης που «παραληρεί»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης η Λέσβος όπως της αξίζει, Παναγιώτης Ζαφειρίου για τα περί προδοσίας που καταγγέλθηκαν εναντίον του ότι θα ψηφίσει υπέρ της νέας δομής, σημειώνοντας ότι ο Ιάκωβος Βράνης παραληρεί και θέτει εαυτόν εκτός. Μάλιστα ο κ. Ζαφειρίου επισημαίνει ότι συμπράττει με τη Δημοτική Αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση Ζαφειρίου:

Μετά μεγάλης έκπληξης και λύπης ανάγνωσα το φραστικό παραλήρημα του κ. Ι. Βράνη, ο οποίος μου επιρρίπτει ευθύνες για τη μέχρι τώρα έντιμη συνεργασία μου με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, προεξοφλώντας μάλιστα και το αποτέλεσμα της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Οφείλω όμως να υπενθυμίσω στον κ. Βράνη πρωτίστως, ότι μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών προσκλήθηκαν άπαντα τα μέλη του συνδυασμού μας Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο προκειμένου να τους γνωστοποιήσω την πρόθεσή μου να συμπράξω με την παρούσα δημοτική αρχή, την οποία επέλεξε και ανέδειξε ως άξια να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνδημοτών μας. Αυτή μου η ανακοίνωση έγινε δε πλήρως και ομοφώνως αποδεκτή από τα παρόντα μέλη του συνδυασμού μας. Δυστυχώς ο κ. Βράνης επέλεξε να απουσιάσει από αυτή τη συνάντηση, προφανώς για λόγους πικρίας, που ο εκλογικός νόμος δεν του επέτρεψε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, αλλά και αργότερα ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα του συνδυασμού μας, αποστασιοποιούμενος από αυτόν μέχρι σήμερα. Ο δε λόγος που έτεινα χείρα συνεργασίας προς τον νυν Δήμαρχο ήταν γιατί έπρεπε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι δημιουργικά ο Δήμος μας μακριά από τυχόν ίντριγκες και έριδες μεταξύ δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων. Ο κύριος Βράνης είναι φυσικά ο τελευταίος στον οποίο θα πρέπει να απολογηθώ για τις προσωπικές μου επιλογές, αλλά μιας και μου δίνεται η αφορμή, δηλώνω πως όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά κύριο μέλημά μου ήταν, είναι και θα εξακολουθεί να είναι το συμφέρον του τόπου μας. Αυτό σκοπεύω να πράξω και σήμερα πάνω από συμβούλους, παρατάξεις και συνδυασμούς κι αυτό οφείλει να κάνει κι ο καθένας μας στο μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και αναλόγως της θέσης του. Κλείνοντας επιθυμώ να υπογραμμίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, πως ο κ. Βράνης με τη μέχρι τώρα απρεπή στάση του απέναντι στο συνδυασμό μας έχει θέσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τον εαυτό του εκτός αυτού από δική του υπαιτιότητα και η σημερινή του ξαφνική παρέμβαση ως δήθεν μέλος της παράταξής μας μόνο εύλογες απορίες δημιουργεί ως προς τις προθέσεις του για το... συμφέρον του τόπου. Άραγε που ήταν ο κ. Βράνης όταν ο συνδυασμός μας συμπεριελάμβανε στο πρόγραμμά του το κλείσιμο της δομής του Καρά Τεπέ; Μήπως απέβλεπε στην προσωπική του προβολή και υποψηφιότητα; Εν πάσει περιπτώσει, η Λέσβος μας σήμερα είναι που έχει περισσότερο ανάγκη από σύγκλιση απόψεων και ομοψυχία. Έτσι οφείλει να πορεύεται και αυτό είναι που πραγματικά της αξίζει!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ