× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μη γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης!»

Κείμενο υπογραφών μελών του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2021

«Να μη γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης!»
φωτογραφία αρχείου

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή ως ΝΤ ΑΔΕΔΥ, τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου Αυγερινός Φώντας (Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση), Πετρενίτη Βάσω (ΔΑΣ-Συνεργαζόμενοι), Σαμαράς Ευστράτιος (Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση), Χρυσάφης Νίκος (ΔΑΣ-Συνεργαζόμενοι) καλούν τους δημοτικούς συμβούλους στη σημερινή συνεδρίαση της 3ης Φλεβάρη να σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων κέντρων – φυλακών, απομονώνοντας τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές μίσους αλλά και τις φωνές υποταγής και υποτέλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και γενικότερα όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν σχέδια επί σχεδίων, για να εγκλωβίσουν ξανά όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους σε νέες πολύ χειρότερες «Παγανές» και "Μόριες" κλειστές ή ημίκλειστες.

Υποκριτική είναι η στάση όσων με φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους υιοθετούν την επαίσχυντη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που δημιούργησε όλο αυτό το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποκριτική είναι και η στάση «αυτοδιοικητικών» του πρώτου ή και του δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης με τις κόντρες, τις παλινωδίες τους και τα μισόλογά τους να επιβεβαιώνουν ουσιαστικά τη συμφωνία τους με τα κυβερνητικά σχέδια και στην ουσία να βάζουν πλάτη στην υλοποίησή τους. Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί στέκονται απέναντι στον αγώνα του λαού της Λέσβου ενάντια σ’ αυτά τα εγκληματικά σχέδια που καταδικάζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να ζουν σε κέντρα-φυλακές αλλά και τους νησιώτες σε αγώνα επιβίωσης.

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Λέσβου να δυναμώσουν την αντίστασή τους σε όλα αυτά τα εγκληματικά σχέδια δημιουργίας νέων κλειστών ή ημίκλειστων κέντρων…

Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Λέσβου να δυναμώσουν την αντίστασή τους για να απομονώσουν τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές μίσους» αλλά και φωνές υποταγής και υποτέλειας απέναντι στους κάθε λογής τοπικούς κυβερνητικούς «κομισάριους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παλεύουμε:

-για να μην γίνει κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στα νησιά και στη χώρα γενικότερα. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα, που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη, χωρίς ΜΚΟ, με το απαραίτητο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα, όπου να εξετάζονται άμεσα τα αιτήματά τους και από εκεί να μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου. Η μεταφορά τους να είναι οργανωμένη από το κράτος και να γίνεται με ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για όσους μετακινούνται στην περιοχή. Να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες, ειδικές δομές, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους.

-Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων των νησιών που έχουν υποστεί ζημιές από αυτό το διπλό εγκλωβισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας αυτός απαιτεί:

– την ενίσχυση της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και της λεηλασίας του πλούτου των χωρών τους που δημιουργεί τα κύματα ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε επεμβάσεις. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ.

– την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

– να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους.

– να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, έτσι όπως προβλέπονται στη Συνθήκη της Γενεύης.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους στη σημερινή συνεδρίαση της 3ης Φλεβάρη να σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων κέντρων – φυλακών, απομονώνοντας τις ρατσιστικές και φασιστικές φωνές μίσους αλλά και τις φωνές υποταγής και υποτέλειας.

Κείμενο υπογραφών μελών του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λέσβου

Αυγερινός Φώντας (Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση)

Πετρενίτη Βάσω (ΔΑΣ-Συνεργαζόμενοι)

Σαμαράς Ευστράτιος (Αυτόνομη Ενωτική Κίνηση)

Χρυσάφης Νίκος (ΔΑΣ-Συνεργαζόμενοι)»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης