× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εξέλιξη προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning

Συνεχίζει τις δραστηριότητες το Γυμνάσιο Αγιάσου παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2021

Εξέλιξη προγραμμάτων Erasmus+ και eTwinning

Το Γυμνάσιο Αγιάσου συνεχίζοντας τις άοκνες προσπάθειές του για την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου, για την προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη των καθηγητών και για την καλλιέργεια πολύτιμων γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την συνέχιση, ολοκλήρωση και ανάληψη νέων συμπράξεων  ΚΑ1 και ΚΑ2, που θα πυροδοτήσουν το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία και θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά του, θα καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον της κοινότητας για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, θα εντείνουν τις προσπάθειες για τον τεχνολογικό γραμματισμό μαθητών και καθηγητών και θα μπολιάσουν το ελληνικό σχολείο με καινοτόμες ιδέες, θα προωθήσουν τη δημιουργικότητα και θα ενθαρρύνουν την αυτορρύθμιση και την ανάληψη πρωτοβουλιών των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σ΄ αυτό το πλαίσιο και υπό το πρίσμα των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας του COVID - 19 και της δυσκολίας να πραγματοποιηθεί η φυσική κινητικότητα στην Εσθονία, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί εξάμηνη παράταση στο διετές σχέδιο Erasmus+ KA2, WONDER: Wetlands Observe Nature Discover Europe React, που ήδη υλοποιούμε από το 2018 με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία και με συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα και την Εσθονία.

Αυτές τις μέρες ρυθμίζονται όλες οι λεπτομέρειες, ώστε να πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα στις 4 Φεβρουαρίου, η εικονική δραστηριότητα - κινητικότητα  δεκαπέντε μαθητών και τριών καθηγητών του σχολείου μας στην Εσθονία (με εικονική ξενάγηση στο σχολείο, στους υγροτόπους, στα αξιοθέατα και θα ακολουθήσει παρουσίαση εθίμων, παραδόσεων, κουζίνας κτλ) προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κλείσει ομαλά το πρόγραμμα και να κατατεθεί το τελικό προϊόν, ένα web documentary για τους υγροτόπους της Λέσβου, της Γαλλίας και της Εσθονίας, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διεθνική δραστηριότητα επιμόρφωσης στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ KA1 με τίτλο PLAY(Planning Life. Altering lessons for Youth). H πρώτη ροή πραγματοποιήθηκε 24 έως 28 Φεβρουαρίου του 2020 στην Πράγα σε συνεργασία με τον φορέα ITC International Τraining Centre και με αντικείμενο επιμόρφωσης το «ICT in education».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η κ. Αποστολία Μάμμα, η κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου και η κ. Ανδρονίκη Σαββέλη. Η δεύτερη ροή είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021 στην Βαρκελώνη, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Tην 1η Σεπτέμβρη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τρίτου διετούς σχεδίου Erasmus+ ΚΑ229 με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία και συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Πρόκειται για ένα συνεργατικό έργο με τίτλο «360 μοίρες» που επικεντρώνεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και τον ψηφιακό εγγραμματισμό.

Η προγραμματισμένη κινητικότητα δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στη Σικελία, όπως και είχε αρχικά προγραμματιστεί, και γι΄ αυτό οργανώθηκε εικονική κινητικότητα στις 15-18 Δεκεμβρίου 2020, όπου οι καθηγητές και των πέντε χωρών παρουσίασαν τη δραστηριότητα των σχολείων τους και τις προσδοκίες τους από το πρόγραμμα, ξενάγησαν τους εταίρους στη χώρα τους, διαμόρφωσαν τη δομή και τις απαιτήσεις του προγράμματος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για online webinar τον Φεβρουάριο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση πήραν μέρος τρεις καθηγήτριες του σχολείου μας,  η κ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, η κ. Ανδρονίκη Σαββέλη και η κ. Αποστολία Μάμμα. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού θα πραγματοποιηθούν άλλες τέσσερις μετακινήσεις μαθητών και καθηγητών στις χώρες εταίρους του προγράμματος και αρκετές εικονικές συναντήσεις μεταξύ των σχολείων.

Εξέλιξη προγραμμάτων  eTwinning

   Η δραστηριότητα του σχολείου μας δε σταματάει εδώ. Το σχολείο διενεργεί παράλληλα και πέντε προγράμματα eTwinning με πλήθος καθηγητών και μαθητών απ΄ όλη την Ευρώπη. Στα προγράμματα αυτά εμπλέκεται η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου και η θεματολογία των προγραμμάτων είναι ποικίλη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. The more the merrier: Φεστιβάλ, εορτασμοί, σημαντικές μέρες προκειμένου να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις διαφορετικών χωρών.

2. Digital EU and You?! Module 3: My media choices - my life balance: Το έργο ασχολείται με την ενότητα 3 του διαγωνισμού EU YOUrope. Στόχος η ανταλλαγή εμπειριών πέραν των εθνικών συνόρων, η συζήτηση βασικών θεμάτων και προβληματισμών σχετικά με τη χρήση πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης που θα προσφέρει στους μαθητές μας μια ευρύτερη προοπτική για το θέμα.

3. C.L.U.E. - Collaborating and Learning United by English Digital: Στόχος του η  συνεργατική ανάπτυξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κοινά θέματα του Προγράμματος σπουδών της αγγλικής γλώσσας των συνεργατών, όπως προσωπικές συνήθειες, εορτασμοί, ήθη και έθιμα.

4. Medieval cities - a common history of Europe: Το έργο αυτό προωθεί την κοινή ιστορία και τις αξίες της Ευρώπης ευαισθητοποιώντας τους εφήβους ώστε να κατανοήσουν την πολυμορφία αλλά και τα κοινά στοιχεία των ευρωπαϊκών πόλεων και να κατανοήσουν την έννοια της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

5. Global Educational Magazine: "February 21 - International Mother Language Day": Το έργο ξεκίνησε από πέρυσι και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με περισσότερους από 140 εκπαιδευτικούς από την Ευρώπη και 40 μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ασία και το Πανεπιστήμιο της Ντάκα στο Μπαγκλαντές. Τα θέματα αφορούσαν την ποικιλομορφία και την εμφάνιση γλωσσών στον κόσμο, την ιστορία της καθιέρωσης από την UNESCO στις 21 Φεβρουαρίου ως Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, τρόπους εκμάθησης ξένων γλωσσών, τη σχέση μεταξύ της γλώσσας ως φορέα του πολιτισμού και τη διαμόρφωση της ανθρώπινης ταυτότητας.

Οι μαθητές, υπό την επίβλεψη καθηγητών, ανέπτυξαν τις δικές τους γλωσσικές εκδόσεις υλικών αφιερωμένων σε ξένες γλώσσες και την ιστορία της Διεθνούς Ημέρας Μητρικής Γλώσσας. Δημιουργήθηκε μια διεθνής έκδοση σε 53 γλώσσες ως αποτέλεσμα της συνεργασίας. Είναι μια συμβολή στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο κερδίσαμε και την πρώτη ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας για το σχολείο μας με το έργο: 360 Big European Solar Tour. Έξι μαθητές της τότε Γ΄ Γυμνασίου, η Αθανασία Αλεντά, η Μαρία Βασλά, ο Έντι Ζεκιολλάρι, ο Ταξιάρχης Καμπουρέλλης, ο Νίκος Ταμβακέρας και ο Παναγιώτης Τζανής με υπεύθυνη την κ. Αποστολία Μάμμα, καθηγήτρια Αγγλικών, είχαν τη χαρά να συνεργαστούν με μαθητές από 88 συνολικά σχολεία στην Ευρώπη και να κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στη γηραιά ήπειρο μέσα από τη ματιά των εφήβων συνεργατών τους, δημιουργώντας και τα ίδια φωτογραφίες 360 μοιρών.

Αυτή τη στιγμή ετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για να ενταχθούμε στον κατάλογο των Ευρωπαϊκών σχολείων Etwinning και παράλληλα περιμένουμε την έγκριση της έκθεσής μας προκειμένου να λάβουμε διαπίστευση, η οποία θα μας επιτρέπει να οργανώνουμε επιμορφωτικά ταξίδια για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς του εξωτερικού μέχρι το 2027

 

 

 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ

Τηλ. 2252022576

mail: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Πανό για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ

Άλλη μια δράση έκφρασης της αλληλεγγύης από το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Summer Art Camp στο Λευκό Χαρτί Μυτιλήνης

Ο βιωματικός πολυχώρος τέχνης προγραμματίζει ήδη νέες δράσεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πανηγύρια, ανταμώματα, γιορτή του ούζου και μουσικές στα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Λεσβιακού Καλοκαιριού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Είπαν «όχι» στις νέες απειλές του υπουργείου Παιδείας για την «αξιολόγηση»

Δάσκαλοι και καθηγητές της Λέσβου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αυτοψία στο έργο αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου

Δήμαρχος Μυτιλήνης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής ενημερώθηκαν για τις εργασίες
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο στον νέο δρόμο Καλλονής‑ Πέτρας

Τραυματίστηκε 21χρονος με μηχανάκι
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθησαν για λειτουργία μουσικών οργάνων στην Καλλονή

Η αστυνομία συνέλαβε 60χρονο και 31χρονο, υπεύθυνους δύο καταστημάτων
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου

Απάντηση της παράταξης στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λέσβου και η Συλλογική Εκπαιδευτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Περιήγηση και επιστημονική ενημέρωση στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 στις ώρα 11 π.μ. στη θέση Μπαλή Αλώνια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!

Απάντηση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λέσβού στα όσα υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Καρατόλιος, Γ.Γ.του ΣΕΠΕ Λέσβου, εκλεγμένο με το ΔΙΚΤΥΟ, σχετικά με την καταψήφιση συγκεκριμένου πλαισιου στην 93η συνέλευση της ΔΟΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα ζητά το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

«Δεν χαρίζουμε την υγεία και τη ζωή μας»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή τραχανά στην πλατεία της Ανεμώτιας

Γλέντι με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς Λεσβιακούς σκοπούς