× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης: η ημερίδα

Εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Επιμελητήριο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2021

Επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης: η ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας,  η δίωρη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων και το Επιμελητήριο Λέσβου, σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να διερευνήσουν την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών του Βορείου Αιγαίου, ιδιαίτερα στους τομείς που παρουσιάζονται σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ιδιαίτερος στόχος τέθηκε για την κατάρτιση περισσότερων στελεχών του εξαγωγικού τομέα.

Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο κ. Σίμος Διαμαντίδης Οικονομικός Επόπτης ΣΕΒΕ, ο κ. Σπύρος Ιγνατιάδης Γεν. Διευθυντής ΣΕΒΕ, καθώς και η κ. Μαίη Δεμερτζή, υπεύθυνη προγραμμάτων κατάρτισης του ΣΕΒΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στη δομή των προγραμμάτων και στα επαγγελματικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι εργαζόμενοι που εντάσσονται σε αυτά.
Επιπλέον παρουσιάστηκαν από το ΣΕΒΕ αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την πορεία των εξαγωγών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι προοπτικές που δημιουργούνται.
Στην εκδήλωση  συμμετείχαν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Περ. Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, οι οποίοι παρουσίασαν δεδομένα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα των εξαγωγών, στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, αλλά και τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για την επόμενη περίοδο. Παρέμβαση πραγματοποίησε, επίσης, ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης κ. Γιώργος Πλακωτάρης ο οποίος ανέλυσε τις προβλέψεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027  με σκοπό  τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των εξαγωγών.

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020»., αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται οδηγός με δίπλωμα Γ` κατηγορίας

Από τα Βιομηχανικά Σφαγεία Σελάχας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλη διάκριση για το Eressian Hotel & Hammam Spa στην Ερεσό

Kέρδισε τον τίτλο “Small Hotel Spa of the Year” στα Greek Hotel of the Year Awards
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρεις προτάσεις της Περιφέρειας στο Leader αλιείας

Οι προτάσεις αφορούν σε Δημοσιές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Σύλλογος Επαγγελματιέων Αλιέων για το «Φράγμα Τσικνιά»

«Ο κύριος όγκος να εκβάλει στη θάλασσα»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κτηνοτροφία και Νησιωτικότητα

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου για τον κτηνοτροφικό τομέα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Λέσβος στην τουριστική αγορά της Γαλλίας

Άλλη μια δράση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών εξανεμίζει το κέρδος των κτηνοτρόφων»

Στα 1,70 ευρώ το κιλό ο άσσος στο ελαιόλαδο, 0,91 λεπτά το πρόβειο γάλα και 5 έως 5,50 ευρώ το κιλό το κρέας είναι οι τιμές των προϊόντων μας δηλώνει ο Στρατής Κόμβος
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ο Οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Στύψη καταστρέφει ζωές και περιουσίες»

Ανήσυχος για το μέλλον δεκάδων παραγωγών της περιοχής εμφανίζεται ο κτηνοτρόφος Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τη χάραξη του δρόμου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρχές Μαΐου ανοίγει η εστίαση με τραπεζάκια έξω

Υποχρεωτικά self test σε όλους τους εργαζόμενους, αυστηρά μέτρα και αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών
ΕΡΓΑΣΙΑ

Κριτήρια και προϋποθέσεις για το ΓΕΦΥΡΑ 2

Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα διοργάνωσαν τη Δευτέρα από τα Επιμελητήρια του Βορείου Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται προσωπικό για το snack‑bar IΣΤΟΡΙΚΟ

Διαφόρων ειδικοτήτων