× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

«Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2021

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
' χρόνος ανάγνωσης

Σε κάλεσμα ειδών πρώτης ανάγκης και αλληλεγγύης καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, ώστε «κανένα νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα και νερό».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, όπως και σε όλη την χώρα αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παχιά λόγια και οι θριαμβολογίες της Κυβέρνησης για την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, και με την έναρξη των εμβολιασμών, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τις κυβέρνησης για την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας ώστε να θωρακιστεί η υγεία του λαού, των εργαζομένων καθώς και η διαδικασία του εμβολιασμού.

Ενδεικτικό είναι ότι, παρά τα «αυστηρά μέτρα» που εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα στο νησί μας, η κατάσταση στους χώρους εργασίας συνεχίζει να είναι εκρηκτική αφού τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» δεν εφαρμόζονται πλήρως ή κόβονται και ράβονται βάση τις επιθυμίες των εργοδοτών παίζοντας κορώνα – γράμματα την υγεία των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης που απλόχερα στηρίζει με «μποναμάδες» εκατομμυρίων το κεφάλαιο έχει οδηγήσει πολλά λαϊκά νοικοκυριά, εργατικές οικογένειες  σε απόγνωση. Η ανεργία, η απληρωσιά, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας και όχι μόνο, έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

 

Μπροστά σε αυτήν την επίθεση τα σωματεία δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Έχουμε καθήκον να βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους, στους ανέργους. Να αναδείξουμε την αλληλεγγύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία και τους φορείς να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ», και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για την οργάνωση μας έτσι ώστε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ

 

 

Απαιτούμε – Διεκδικούμε :

 

  • Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.
  • Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.
  • Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Κανένα σχολείο δεν υποβαθμίστηκε στη Λέσβο» λέει η Ένωση Γονέων

Ζητά πλήρη στελέχωση και συνεργασία όλων των φορέων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Τα πρώτα ονόματα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Ενώ σημαντική ημερίδα για το κτηριακό της Λέσβου αναμένεται να γίνει την 21η Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος»

Η ογκολόγος Νατάσα Βερνάδου μιλά στο «Ν» για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και την επιστροφή της στη Μυτιλήνη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Οκτωβρίου στη Λήμνο

Συγκέντρωση στην Πλατεία του ΟΤΕ στη Μύρινα στις 11 το πρωί
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απεργούν οι πανεπιστημιακοί του Αιγαίου ενάντια στο «13ωρο»

Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στην πανεργατική κινητοποίηση της 14ης Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την εργασία και το δημόσιο πανεπιστήμιο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της 14ης Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης καλεί σε μαζική συμμετοχή ενάντια στο νομοσχέδιο που καθιερώνει τη 13ωρη εργασία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Παρίσταναν γιατρούς και αποσπούσαν χρήματα και χρυσές λίρες

Πιάστηκε μια 62χρονης στη Μυτιλήνη για συμμετοχή σε κύκλωμα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 54χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο συλληφθείς οδηγούσε φορτηγό όταν έπεσε στον έλεγχο της Αστυνομίας
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη 56χρονου στην Καλλονή

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, ο άνδρας φέρεται να απείλησε έναν 54χρονο χρησιμοποιώντας μια μεταλλική βέργα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ζεστή γιορτή στα ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου

Τιμητικές διακρίσεις στην Αναστασία Αντωνέλη και τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη για τη συμβολή τους