× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νοσηρό παρασκήνιο για τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ»

Καταγγελία από τον πρώην αντιδήμαρχο και εν αργία δημοτικό σύμβουλο Μυτιλήνης, Γιώργο Κατζανό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2021

«Νοσηρό παρασκήνιο για τη νέα διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ»

Για «αντιδημοκρατικό» καπέλο στη ΔΕΔΑΠΑΛ και νοσηρό παρασκήνιο εν όψει της νέας διοίκησης της εταιρείας κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λέσβου, Γιώργος Κατζανός, εν αργία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης με την «Επανεκκίνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο κ. Κατζανός καταγγέλλει:

«Νέο αντιδημοκρατικό καπέλο στη ΔΕΔΑΠΑΛ.Α.Ε --Δεκαέξι μήνες τώρα ήξεις αφήξεις από τους δόκιμους και νοσηρό παρασκήνιο για το νέο συμβούλιο στη ΔΕΔΑΠΑΛ.

Αν οι μετοχές μοιραζόταν βάσει του πληθυσμού των δύο Δήμων, όπως ασυζητητί ορίζει ο νόμος 4.555 του 2018 (στα άρθρα 236 και 245), η μια δημοτική αρχή της Ανατολής θα έκανε κουμάντο στο 67% των μετοχών και η άλλη της Δύσης στο 33%. Έτσι λογικά τα εντός και εκτός δήμου επιτελεία, θα όριζαν όποιους ήθελαν στη Γενική Συνέλευση και θα έβγαζαν όποιους ήθελαν στο Συμβούλιο, ώστε να κανονίζουν μετά ανενόχλητοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Γιατί λοιπόν τόσες παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων, ώστε κατά παράβαση του νόμου, να ορισθούν δύο μέλη στη Γενική Συνέλευση από τις ανύπαρκτες μετοχές της ΠΕΔ,Β Αιγαίου ;

Μικρός ο τόπος και όλα μαθεύονται. Δεν θέλουν οι «καθαρόαιμοι» να μπουν από το παράθυρο συνεργαζόμενα πρόθυμα πρόσωπα και να μείνουν άλλοι ενδιαφερόμενοι απ’ έξω, οπότε ήταν ρέζιγη η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Είναι και το άλλο, ποιο γραφείο θα κάνει κουμάντο, το δημαρχιακό ή το πολιτικό;

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι αναστάτωσαν Υπηρεσίες και Υπουργείο, για να νεκραναστήσουν τις μετοχές της ΠΕΔ, οι οποίες από το 2018… «περιέρχονται υποχρεωτικά στους Δήμους που είναι μέλη του ΦΟΣΔΑ (ΔΕΔΑΠΑΛ), χωρίς την επιβολή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, τέλους ή φόρου» και... «Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τρίτων, εκτός των Δήμων, στο μετοχικό κεφάλαιο του ΦΟΣΔΑ (ΔΕΔΑΠΑΛ)…» όπως διατάζει ο Νόμος 4.555, που βέβαια ισχύει μόνο για τους… κοινούς θνητούς. Καθόλου δεν λογαριάζουν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο καθημερινό έργο της ΔΕΔΑΠΑΛ, στο ΧΥΤΑ, στις μεταφορές απορριμμάτων και στους καθαρισμούς στα Χωριά, στα αναγκαία έργα, αν γίνει δεκτή η προσφυγή που εκκρεμεί.

 

Θα είναι τότε νόμιμες όλες οι αποφάσεις που θα’ χουν παρθεί;

Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

 

Δεν έφτανε το πρώτο αυτό καπέλο, έρχεται τώρα και καινούργιο με την τροποποίηση του καταστατικού που προτείνεται να ψηφίσει η συνέλευση στις 12 Φεβρουαρίου 2021. Εκτός από τα 9 μέλη που πρέπει να εκλέξει η συνέλευση στο νέο συμβούλιο, προσθέτουν στο νέο καταστατικό και τούτο «Στο Δ.Σ. συμμετέχουν και δύο ΕΠΙΠΛΕΟΝ μέλη του Δήμου της έδρας που ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ με απόφαση του οικείου Δημάρχου» !!!  

Με άλλα λόγια χωρίς εκλογή από τη γενική συνέλευση, θα διορίσει στο Συμβούλιο ο Δήμαρχος της έδρας, άλλα δύο μέλη της αρεσκείας του !!!

Καλά, είναι νόμιμα αυτά στις ανώνυμες εταιρείες; ή πάλι θα τρέχουν για καμιά νυχτερινή τροπολογία;

Πολλή ανασφάλεια στα ψηλά πατώματα… φοβούνται και τον ίσκιο τους !

Τέλος για να μην τα θαλασσώσουν ξανά και «καθυστερούν» το έργο τους, κάνουμε γνωστό ότι το νέο καταστατικό που θα ψηφίσουν, χρειάζεται έγκριση από τη Διεύθυνση Εμπορίου και εγγραφή στο ΓΕΜΗ, επομένως δεν μπορούν να το εφαρμόσουν την ίδια μέρα, κατά το επόμενο θέμα «διορισμού» νέου συμβουλίου. Γιατί τελικά με όλα τα παραπάνω, για διορισμό πρόκειται».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση