× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Συναντήσεις αντιπροσωπείας των Ξενοδόχων της Λέσβου με Στρατή Κύτελη και Κώστα Μουτζούρη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2021

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους  και να ενημερωθούν   για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού και την προσδοκώμενη  στήριξη του Τουριστικού κλάδου μέσα από προβλεπόμενα από το κράτος μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διχογνωμία των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση   του μεταναστευτικού η οποία συμβάλει στη κωλυσιεργία της επίλυσης του. «Μετά από 5 χρόνια, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι,  θα περίμενε κανείς να είχε βρεθεί μια λύση διαχείρισης του  ζητήματος αυτού, ώστε επιτέλους να επικρατήσει μια ροή καλών και μόνο ειδήσεων και εικόνων που βγαίνουν από το νησί».

«Στη συζήτηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή  Κύτελη παρουσία και του γενικού γραμματέα Ηρακλή Κουντουρέλλη, συνεχίζει η Ένωση Ξενοδόχων,  δρομολογήθηκαν ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που θα επιτρέψουν τις επιχειρήσεις να μη καταβάλουν Δημοτικά Tέλη λόγω των επιπτώσεων του COVID-19.

Στην πάγια θέση της Ε.ΞΕ.Λ. για την αποζημίωση του Ξενοδοχειακού κλάδου από τις μεγάλες απώλειες τζίρου λόγω μεταναστευτικού από το 2015 και εντεύθεν, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεσμεύτηκε να προωθήσει προς την Κυβέρνηση το αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά.  Παρέμεινε όμως αναπάντητη η ερώτηση γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία κέντρου υποδοχής, εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης και αποτελεσματικής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επίσκεψη μας στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχηs  Κώστας Μουτζούρης ενημερώθηκε για τις  αντιδράσεις της Ε.ΞΕ.Λ και ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου για την μείωση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης  του τουριστικού κλάδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγκεκριμένα από τη δράση «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το COVID-19».

 Η μείωση αυτή από 50000€ σε 35000€ είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο πρόγραμμα μεταξύ των 13ων Περιφερειών και μάλιστα  επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις που μετά το μεταναστευτικό χτυπήθηκαν  περισσότερο από κάθε άλλον και από  την υγειονομική κρίση.

Ο κ. Περιφερειάρχης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη αυτή τη μείωση και μετά από έρευνα που  έκανε, όπως μας είχε υποσχεθεί,  μας ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατή καμιά αλλαγή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βόρειο Αιγαίο ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς

Δείτε τους top προορισμούς που επιλέγουν οι ταξιδιώτες της Aegean Airlines στην Ελλάδα.
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πέρασε από την Ευρωβουλή η πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ

Οι αναθεωρημένες διατάξεις θα εφαρμοστούν το 2024 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ετοιμάζεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς

Ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση στο πρόγραμμα κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Ως τις 10 Μαΐου μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα