× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι Κοινότητες, η ψυχή των Δήμων….όμως είναι διακοσμητικές»

Επιστολή του προέδρου των Παμφίλων Αντώνη Αντωνέλλου στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/1/2021

«Οι Κοινότητες, η ψυχή των Δήμων….όμως είναι διακοσμητικές»

Επιστολή προς το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους, απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος.  Στην επιστολή ο πρόεδρος των Παμφίλων, επισημαίνει ορισμένα ζητήματα που αφορούν στον προγραμματισμό έργων στα χωριά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Έχοντας ήδη 16 μήνες ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παμφίλων οφείλω να επισημάνω κάποιες αδυναμίες , απευθυνόμενος σε όλους σας . 

Δήμος και Κοινότητα αποτελούν δύο οργανισμούς που συγκροτούν τον Α βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης . Δεν νοείται  Δήμος χωρίς Κοινότητα και το αντίστροφο,  ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου . Οι Κοινότητες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας . Όμως με την συνένωση των Δήμων , οι Κοινότητες έμειναν μόνες τους χωρίς χρήματα, χωρίς μηχανήματα , χωρίς επαρκή και μόνιμο προσωπικό.

Όλα τα παραπάνω συγκεντρώθηκαν στις μητροπόλεις των Δήμων παρόλο που ουσιαστικά ανήκουν σε όλους τους Δημότες .  Η ψυχή των Δήμων είναι οι Κοινότητες και όμως ο ρόλος τους είναι διακοσμητικός . Οι αποφάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων πρέπει να είναι δεσμευτικές . Ο Δήμος πρέπει να εκτελεί τις προγραμματισμένες προτάσεις  της κάθε Κοινότητας , οι οποίες είναι και οι μόνες που γνωρίζουν το κάθε  πρόβλημα της περιοχής τους . Να στελεχωθούν με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και να υπάρχει μόνιμη και επαρκής χρηματοδότηση για την άμεση λύση προβλημάτων της καθημερινότητας (αλλαγή λαμπτήρων , βρύσης , σωλήνα ύδρευσης , φτιάξιμο μιας  λακκούβας , πλακόστρωτου , ένα παγκάκι κ.α ) που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα και πρέπει να απευθυνόμαστε στον Δήμο περιμένοντας να ενεργήσει .                                        

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίση χρηματοδότηση των εργολαβιών της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες για καθαριότητα , κοπή χόρτων , κλάδεμα δέντρων , αγροτική οδοποιία, έχει ως αποτέλεσμα την ανεπαρκή και ελλιπή εκτέλεση των εργολαβιών για το χωριό μας αλλά και τα γύρω χωριά , που από μόνα τους γεωγραφικά - χωροταξικά - πληθυσμιακά , μπορούν να αποτελούν μία Δημοτική Ενότητα .

Στο τέλος θα αναφερθώ στην αγροτική οδοποιία , κύριας σημασίας για την ευρύτερη οικονομία του νησιού. Ο τρόπος εκτέλεσης που εφαρμόζεται  έως σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα . Εκτιμώ ότι πρέπει να εκπονηθεί μια μελέτη τουλάχιστον ανά Δημοτική Ενότητα ώστε υλοποιώντας την , να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μόνιμη εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα χωράφια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου που θα συμβάλλει στην αύξηση του αγροτικού-γεωργικού-κτηνοτροφικού εισοδήματος .

Ευελπιστώ ότι όλα τα παραπάνω θα ληφθούν υπ’ όψιν σας δίνοντας λύσεις προωθώντας ορισμένα προς το Υπουργείο Εσωτερικών και ΚΕΔΕ ,χωρίς κομματικές παρωπίδες και κομματικά στερεότυπα .  Όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε και μια φορά για τον τόπο μας , το νησί μας ,που τόσο αγαπάμε και όχι για άλλους», καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος των Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση