× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να ενταχθούν οι 63 θετικά αξιολογημένες προτάσεις στο Πρόγραμμα LEADER»

Επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/1/2021

«Να ενταχθούν οι 63 θετικά αξιολογημένες προτάσεις στο Πρόγραμμα  LEADER»
' χρόνος ανάγνωσης

Έκκληση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης απευθύνει η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π.Τ.Ανατολικού Αιγαίου και ο πρόεδρος του Παναγιώτης Μπαρούτης προκειμένου να ενταχθούν και οι 63 θετικά αξιολογημένες , παραδεκτές προτάσεις που δεν έχουν όμως ενταχθεί στο Πρόγραμμα LEADER λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων ύψους 7,9 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταρχήν σας ευχόμαστε καλή χρονιά και επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.Κύριε Υπουργέ όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου και ιδιαίτερα το νησί της Λέσβου έχουν πληγεί και συνεχίζει να πλήττονται σε καθοριστικό βαθμό από τις συνέπειες της μεταναστευτικής /προσφυγικής κρίσης. Επίσης σε όλους σχεδόν του αναπτυξιακούς δείκτες βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο τόσο σε εθνικό όσο και ενωσιακό επίπεδο .

Οι δυσμενείς αυτές παράμετροι έχουν οδηγήσει σε σοβαρή δημογραφική ανισορροπία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χώρα συνολικά.
Τα διάφορα εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν οδηγήσει στην άμβλυνση, σε κάποιο βαθμό , των αναπτυξιακών υστερήσεων, Μεταξύ αυτών σημαντική συμβολή έχει το Πρόγραμμα LEADER.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Δυστυχώς στο σχετικό Πρόγραμμα υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη που θεωρούμε αναγκαία την αντιμετώπισή της.Συγκεκριμένα ζητούμε την ένταξη στο Πρόγραμμα LEADER εξηντατριών (63) θετικά αξιολογημένων , παραδεκτών αλλά μη υπαγώγιμων προτάσεων λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων ύψους 7,9 εκ. ευρώ.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη έρχεται σε προκλητική αντίθεση με άλλες περιοχές της Χώρας στις οποίες ικανοποιήθηκαν προτάσεις που απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση της χρηματοδότησης από το ποσό που εμείς αιτούμαστε.

Κύριε Υπουργέ είμαστε βέβαιοι ότι κατανοείτε την κρισιμότητα των καιρών και τη σημασία στήριξης μιας παραμεθόριας αλλά τόσο εθνικά κρίσιμης περιοχής όπως η δική μας και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας μεριμνώντας για την υπαγωγή των παραπάνω προτάσεων στο Πρόγραμμα .

Με την οφειλόμενη τιμή
Π. Μπαρούτης

Πρόεδρος 13ου Π.Τ. Αν. Αιγαίου Οικονομικού Επιμελητηρίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

600 Αμερικανοί τουρίστες στη Μυτιλήνη

Με το κρουαζιερόπλοιο Explora που ήρθε την Κυριακή 27 Ιουλίου, στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συζήτηση στη βουλή για την ευλογιά των προβάτων

Μετά από επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ και του βουλευτή Γιάννη Δελή
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κρούσματα ευλογιάς των προβάτων στις Σέρρες

Ασταμάτητη συνεχίζει η εξέλιξη της επιζωοτίας στην ηπειρωτική Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή της Ισπανίας από χαλαζοπτώσεις

Αυξημένες αποζημιώσεις κατά 7% για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λέσβος και Σάμος μέτρησαν μείωση των αφίξεων

Μυτιλήνη, Σάμος, Σαντορίνη και Κάρπαθος είδαν στο τέλος του Ιουνίου μείωση των διεθνών αφίξεων στα αεροδρόμια τους
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΚΟΣΜΟΣ

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές του ελαιολάδου στην Τουρκία

Νέα δεδομένα δημιουργούν στην αγορά οι άδειες δεξαμενές της Ιταλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

Αιτία οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο λιμάνι
ΕΛΛΑΔΑ

Μικρό το ενδιαφέρον για εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου

Το τίμημα της εξαγοράς υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών, με δυνατότητα εξόφλησης είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, είτε σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση τα 100 ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Aκόμη ένας δύσκολος Αύγουστος για τις μεταφορές του Βορείου Αιγαίου

Μόλις δύο δρομολόγιο πλοίου Ro – Ro θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του μήνα προς Χίο και Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταβλήθηκαν 28 εκατ. ευρώ σε 23.415 δικαιούχους

Πληρωμή υπολοίπων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων του 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως 1η Αυγούστου

Θα καταβληθούν 2,4 δις ευρώ σε 4,36 εκατ. δικαιούχους
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες καταγγελίες για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας

Λιποθυμούν ακόμη και οι επιθεωρητές εργασίας σημειώνει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ