× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Υγεία σε όλους»

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2020

«Υγεία σε όλους»
' χρόνος ανάγνωσης

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, ξεναγήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βοστάνειο, συνοδευόμενος από τους στενούς συνεργάτες του, τον βουλευτή Λέσβου και αντιπρόεδρο της Βουλής Χ. Αθανασίου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Καμπούρη, αλλά και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου και τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Εξερχόμενος του Νοσοκομείου ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε «υγεία» σε όλους και ευχαρίστησε τον κόσμο που τον υποδέχτηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Αλέξανδρος Ζάμπρας για το περιορισμένο ακροατήριο που συνόδευσε τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «έκανε τη βόλτα του», ενώ ο Ξενοφών Αυγερινός από την ΑΔΕΔΥ τόνισε στο «Ν» ότι θα έπρεπε να ειπωθούν τα αιτήματα των υγειονομικών και των γιατρών και οι αναγκαίες προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στο Νοσοκομείο. Από την άλλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «πρώτη φορά επισκέπτεται πρωθυπουργός το Νοσοκομείο μας», ενώ για κίνηση υψιστου συμβολισμού έκανε λόγο ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Αλέξανδρος Ροδίτης, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, Προκόπης Τζιμής μιλώντας στο «Ν»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός κάμερας

Στο πλαίσιο της ξενάγησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σύντομους διαλόγους με τους διευθυντές των Τμημάτων, της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρίστο Θεοδώρου, της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, της Διοικητικής Υπηρεσίας και του υπευθύνου Γιατρού  του Τμήματος  Λοιμώξεων Χαράλαμπο Ανιτσάκης καθώς και με τους υπεύθυνους υγειονομικούς για τον εμβολιασμό που θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μιλώντας με τον Πρωθυπουργό του έθεσε τα δύο μεγάλα ζητήματα του νοσηλευτικού μας ιδρύματος τα οποία χρήζουν άμεσης ικανοποίησης και φροντίδας. «Το πρώτο θέμα που έθεσα ο ίδιος στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, αναφέρει ο Γ. Καμπούρης, είναι το ζήτημα της ανακαίνισης και αναμόρφωσης της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου μας. Το δεύτερο ζήτημα είναι η λειτουργία το συντομότερο δυνατόν του Αιμοδυναμικού Τμήματος, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε στο μέλλον τη ζωή δεκάδων συμπολιτών μας. Ο Πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματά μας και όπως ανέφερε θα εξετασθούν άμεσα και θα δρομολογηθεί η ικανοποίησή τους, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με το Διοικητή του νοσοκομείου, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας του Ιδρύματος καθώς και για τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή στους θαλάμους ειδικής νοσηλείας του κορονοϊού.

«Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του νοσοκομείου μας, ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό, για την πορεία της πανδημίας και τον αριθμό των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορονοϊό. Ειδικότερα νοσηλεύονται 12 ασθενείς στους θαλάμους του τμήματος λοιμώξεων και 2 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο ίδιος μας ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο αγώνα και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία της υγείας των πολιτών».

Δηλώσεις πρωθυπουργού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 «Το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια. Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό. Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί. Απευθυνόμενος στους υγειονομικούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: 

«Το παράδειγμά σας ξέρετε είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις. Διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία: Είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε “να δούμε τις παρενέργειες”, τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε, και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές τους οποίους δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε.

Αλλά κυρίως απευθυνόμαστε σε αυτούς οι οποίοι και σήμερα ακόμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με προβληματισμό. Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer καταρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες νομίζω των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια.

 

Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους - οφέλους. Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί σας βλέπω καλά οργανωμένους. Άντε με το καλό να ξεκινήσουμε».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η Λέσβος γεύεται το φως της ελιάς

Γευσιγνωσία Oleve στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 29 Ιουλίου –Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλής ποιότητας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Lesvos Geopark Gastronomy
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πέρασαν στους ημιτελικούς Μηλένα Κοντού και Βάλια Λυκομήτρου

Σημαντικές επιτυχίες στην πρώτη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ23 για τα Ελληνικά χρώματα της κωπηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Χρυσή διάκριση για τη Λέσβο!

Η Κοιν.Σ.Επ ΜΟΔΟΥΣΑ κατέκτησε το χρυσό βραβείο γεύσης στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δεινοθήρια, Αλιγάτορες και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου!

Ιούλιος 2025 : Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00 – 12:00
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου κατασκήνωσαν στο Μάναγρο της Χίου

Στη σκιά των δέντρων και δίπλα στο κύμα, γεννιούνται οι καλύτερες ιστορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Από τον Μπαχ στον Στραβίνσκι! Tο καλοκαίρι της Λέσβου με φόντο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου

Για όλο το πρόγραμμα μιλούν στο «Ν» η Λητώ Ντάκου με τον Δήμο Αβδελιώδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Animato ανοίγει το Φεστιβάλ Μουσικής του Δήμου Μυτιλήνης

Μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη από τις χορωδίες της Μυτιλήνης και τον Κώστα Μακεδόνα
ΓΕΥΣΗ

Παστές σαρδέλες: Πώς φτιάχνεται το «σούσι» της Λέσβου

Η συνταγή της γιαγιάς Μυρσινούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βόλτα στη «Λίμνη» της Ερεσού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το ούζο γίνεται εμπειρία στο καλοκαίρι της Λέσβου

OuzoFest 2025 με αρώματα γλυκάνισου, γεύσεις τοπικών αποσταγμάτων και παγωτό ούζο σε μια αυθεντική γιορτή πολιτισμού στο πάρκο Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η ποδηλασία στη Λέσβο έχει χορηγούς με ψυχή

Η δύναμη πίσω από τα πεντάλ: ευχαριστίες σε χορηγούς, υποστηρικτές και συνοδοιπόρους από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου