× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το «σπίτι» του Απολιθωμένου Δάσους φωτίζεται

Για την υποδοχή του 2021

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/12/2020

Το «σπίτι» του Απολιθωμένου Δάσους φωτίζεται

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υποδέχεται το νέο έτος με μια συμβολική κίνηση, “φωτίζοντας” το κτίριο εξωτερικά, όχι μόνο για την περίοδο των εορτών αλλά για όλο τον χρόνο στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά φέτος, που συμπληρώνονται τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου, ο φωτισμός των όψεων προβάλλει το αρχιτεκτονικό κέλυφος μέσα στο φυσικό περιβάλλον και το καθιστά σημείο αναφοράς στο νυχτερινό τοπίο του οικισμού του Σιγρίου.

Η νέα νυχτερινή εικόνα του Μουσείου εντάσσεται σε σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο φωτισμός ανάδειξης είναι το μέσο που δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβανόμαστε το κτίριο, την μορφή και την υφή που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής μελέτης. Ο συνδυασμός φωτός και σκιάς, προβάλλει την αρχιτεκτονική σύνθεση και τονίζει τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του Μουσείου.

O νυκτερινός φωτισμός του κτηρίου έγινε εφικτός στο πλαίσιο της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με στόχο τη σημαντική μείωση της ετήσιας κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας του κτιρίου με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ που έχει ως αποτέλεσμα σημαντική ετήσια εξοικονόμησης ενέργειας και μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) καλύπτεται το σύνολο των λειτουργικών αναγκών του Μουσείου καθώς και ο νυκτερινός φωτισμός. Παράλληλα αναβαθμίζεται η εμπειρία των επισκεπτών με την αντικατάσταση του φωτισμού και την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led.

Με τον νυκτερινό φωτισμό αναδεικνύεται το κτίριο που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού του Σιγρίου σε αντίστιξη με το μνημείο του Κάστρου που βρίσκεται στο άλλο άκρο.Με τον φωτισμό - ανάδειξης του κτιρίου, το “σπίτι” του Απολιθωμένου Δάσους λειτουργεί ως τοπόσημο. Φωτίζοντας το Μουσείο, τονίζεται συμβολικά το έργο του ως φορέας ανάδειξης και προστασίας ενός διατηρητέου φυσικού μνημείου με παγκόσμια ακτινοβολία αλλά και ως μοχλός πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο